Artikel top billede

Kreditkortselskab afslører efter kæmpe hackerangreb: Disse data er blevet lækket

Kreditkortselskabet Equifax blev sidste år hacket og fik lækket oplysninger om milioner af amerikanere. Nu afslører selskabet, hvor stort omfanget endte med at blive.

Hackerne fik adgang til 145 millioner CPR-numre, 99 millioner adresser, lige over 20 millioner telefonnumre og 1,8 millioner e-mailadresser, da kreditkortselskabet Equifax sidste år var udsat for et massivt hackerangreb.

Det skriver The Washington Post efter, at Equifax selv har offentliggjort en opgørelse over, hvilke data selskabet præcis fik hacket sidste år.

Equifax fortæller desuden, at hackerne fik fat i 209.000 af selskabets kunders kreditkortoplysninger.

Læs også: Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

147 millioner brugeres data blev lækket

I første omgang mente Equifax ellers, at der var tale om, at 143 milioner amerikaneres CPR-numre, fødesldatoer, kreditkortoplysninger og andre personlige oplysninger, var blevet hacket.

Men nu afslører kreditkortselskabet selv, at i alt 147 milioner amerikanere fik stjålet deres personlige oplysninger,

Læs også: Equifax leverer den værste håndtering af et hackerangreb nogensinde: Det kan danske virksomheder lære af skandalen

Virksomheder bruger stadig samme sikkerhedssoftware

Selvom hackerangrebet mod Equifax er et af de største og mest alvorlige i nyrere tid, så ser det ikke ud til at have givet grund til bekymring hos andre store selskaber.

Ifølge nyhedsmediet ZDnet så bruger over halvedelen af virksomhederne i Fortune Global 100 stadig samme sikkerhedsprogram som Equifax fik hacket.

Fortune Global 100 er en liste over de 100 største virksomheder i verden målt på omsætning og tæller blandt andre Apple, General Motors, Verizon og Microsoft.

Læs også: Kreditbureau mistede følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker – og tabte en milliard dollars på få minutter

Læs også: Milliarder af brugeres data flyder rundt på nettet: Her er de fem største datalæk i det 21. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere