Artikel top billede

Kreditkortselskab afslører efter kæmpe hackerangreb: Disse data er blevet lækket

Kreditkortselskabet Equifax blev sidste år hacket og fik lækket oplysninger om milioner af amerikanere. Nu afslører selskabet, hvor stort omfanget endte med at blive.

Hackerne fik adgang til 145 millioner CPR-numre, 99 millioner adresser, lige over 20 millioner telefonnumre og 1,8 millioner e-mailadresser, da kreditkortselskabet Equifax sidste år var udsat for et massivt hackerangreb.

Det skriver The Washington Post efter, at Equifax selv har offentliggjort en opgørelse over, hvilke data selskabet præcis fik hacket sidste år.

Equifax fortæller desuden, at hackerne fik fat i 209.000 af selskabets kunders kreditkortoplysninger.

Læs også: Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

147 millioner brugeres data blev lækket

I første omgang mente Equifax ellers, at der var tale om, at 143 milioner amerikaneres CPR-numre, fødesldatoer, kreditkortoplysninger og andre personlige oplysninger, var blevet hacket.

Men nu afslører kreditkortselskabet selv, at i alt 147 milioner amerikanere fik stjålet deres personlige oplysninger,

Læs også: Equifax leverer den værste håndtering af et hackerangreb nogensinde: Det kan danske virksomheder lære af skandalen

Virksomheder bruger stadig samme sikkerhedssoftware

Selvom hackerangrebet mod Equifax er et af de største og mest alvorlige i nyrere tid, så ser det ikke ud til at have givet grund til bekymring hos andre store selskaber.

Ifølge nyhedsmediet ZDnet så bruger over halvedelen af virksomhederne i Fortune Global 100 stadig samme sikkerhedsprogram som Equifax fik hacket.

Fortune Global 100 er en liste over de 100 største virksomheder i verden målt på omsætning og tæller blandt andre Apple, General Motors, Verizon og Microsoft.

Læs også: Kreditbureau mistede følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker – og tabte en milliard dollars på få minutter

Læs også: Milliarder af brugeres data flyder rundt på nettet: Her er de fem største datalæk i det 21. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere