Artikel top billede

Kreditkortselskab afslører efter kæmpe hackerangreb: Disse data er blevet lækket

Kreditkortselskabet Equifax blev sidste år hacket og fik lækket oplysninger om milioner af amerikanere. Nu afslører selskabet, hvor stort omfanget endte med at blive.

Hackerne fik adgang til 145 millioner CPR-numre, 99 millioner adresser, lige over 20 millioner telefonnumre og 1,8 millioner e-mailadresser, da kreditkortselskabet Equifax sidste år var udsat for et massivt hackerangreb.

Det skriver The Washington Post efter, at Equifax selv har offentliggjort en opgørelse over, hvilke data selskabet præcis fik hacket sidste år.

Equifax fortæller desuden, at hackerne fik fat i 209.000 af selskabets kunders kreditkortoplysninger.

Læs også: Tyveri af 143 millioner menneskers data kunne være forhindret: It-afdelingen skulle bare have kørt en softwareopdatering

147 millioner brugeres data blev lækket

I første omgang mente Equifax ellers, at der var tale om, at 143 milioner amerikaneres CPR-numre, fødesldatoer, kreditkortoplysninger og andre personlige oplysninger, var blevet hacket.

Men nu afslører kreditkortselskabet selv, at i alt 147 milioner amerikanere fik stjålet deres personlige oplysninger,

Læs også: Equifax leverer den værste håndtering af et hackerangreb nogensinde: Det kan danske virksomheder lære af skandalen

Virksomheder bruger stadig samme sikkerhedssoftware

Selvom hackerangrebet mod Equifax er et af de største og mest alvorlige i nyrere tid, så ser det ikke ud til at have givet grund til bekymring hos andre store selskaber.

Ifølge nyhedsmediet ZDnet så bruger over halvedelen af virksomhederne i Fortune Global 100 stadig samme sikkerhedsprogram som Equifax fik hacket.

Fortune Global 100 er en liste over de 100 største virksomheder i verden målt på omsætning og tæller blandt andre Apple, General Motors, Verizon og Microsoft.

Læs også: Kreditbureau mistede følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker – og tabte en milliard dollars på få minutter

Læs også: Milliarder af brugeres data flyder rundt på nettet: Her er de fem største datalæk i det 21. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere