Artikel top billede

Kreditbureau mistede følsomme oplysninger om 143 millioner mennesker – og tabte en milliard dollars på få minutter

Hackere har fået adgang til 143 millioner menneskers personlige oplysninger efter indbrud hos et amerikansk kreditbureau. Cpr-numre, kørekort, adresser og kreditkortnumre er lækket.

Et hackerangreb på det amerikanske kreditbureau Equifax har betydet, at 143 millioner menneskers personlige data er endt i it-kriminelle hænder.

Der er blandt andet tale om kreditkortnumre, kørekortnumre, adresser og cpr-numre, og dermed gør lækagen de mange mennesker sårbare overfor digital svindel.

Lækagens størrelse taget i betragtning er det relativt tyndt med detaljer om angrebet fra Equifax, der ikke fortæller, hvordan hackerne har fået adgang til de mange data.

”Kriminelle har udnyttet en sårbarhed i en amerikansk website-applikation for at få adgang til visse filer,” skriver Equifax i en pressemeddelelse.

Mistede en milliard dollars på et øjeblik

Virksomheder over hele verden har i den senere tid mistet enorme summer på cyberangreb, og datalækket er da også en rigtig dårlig nyhed for Equifax-aktionærerne.

Da virksomheden offentliggjorde angrebet i sidste uge, faldt markedsværdien således med mere end en milliard dollars på få minutter, og netop hackerangrebets effekt på virksomhedens værdi er nu blevet genstand for en separat efterforskning.

Equifax har kendt til angrebet i mere end en måned, og ifølge Bloomberg viser det sig nu, at tre ledende skikkelser hos virksomheden har solgt deres egne Equifax-aktier. Efter at angrebet blev opdaget – men inden offentligheden (læs: markedet) fik noget at vide.

Det ser skidt ud, men Equifax fastholder, at de pågældende tre ledere ikke var blevet informeret om angrebet, da de solgte aktier til en værdi af 1,8 millioner dollars.

Endnu et kæmpe-læk

Angrebet skriver sig ind i en kedelig række af store datalækager, der i de senere år har blotlagt mere end en milliard menneskers data.

Angreb på Yahoo i 2013 og 2014 har tilsammen berørt halvanden milliard brugere, i 2014 gik det ud over 145 millioner Ebay-brugere, og sidste år blotlagde hackere 412 millioner brugeres data fra sex- og swingerplatformen AdultFriendFinder.

Læs også:
Så nemt blev Yahoo hacket og en halv milliard brugere ramt: To russiske spioner tiltalt i Yahoo-hackersagen

Mega-[b]hack mod amerikansk it-gigant - 145 millioner skal skifte password[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere