Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Egmont hastigt på vej mod at blive tech-virksomhed / NNIT-boss i spidsen for nyt digitalt erhvervsforum / Cisco trækker al annoncering fra YouTube / 370 samlet om Google I/O i Aalborg

Egmont hastigt på vej mod at blive tech-virksomhed. NNIT-boss i spidsen for nyt digitalt erhvervsforum. Cisco trækker al annoncering fra YouTube. 370 samlet om Google I/O i Aalborg.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Egmont hastigt på vej mod at blive tech-virksomhed

Egmonst er kraftigt på vej til at blive en techvirksomhed, fortæller topchef Steffen Kragh til Finans.

“Egmonts kerne er stadig tv, bøger, film og blade. Men vi er også blevet en techvirksomhed, der udvikler og bruger teknologi i vores løsninger, ligesom vi køber kraftigt op i vækstmarkedet af computerspil,” siger han til avisen.

Han har ‘svært ved at se vækst’ i de traditionelle blade, hvor omsætningen da også er faldet med 180 millioner kroner i 2017.

NNIT-boss i spidsen for nyt digitalt erhvervsforum

NNIT-topchef Per Kogut bliver bestyrelsesformand i det nye Digital Hub Denmark, som er et samarbejde mellem DI, Dansk Erhverv, Finans Danmark og Staten.

Hub’ens bestyrelse består af otte medlemmer, herunder IBM-direktør Henrik Bodskov og DI-direktør Lars Frelle-Petersen.

Formålet er blandt andet at ‘bidrage til, at Danmark er blandt de førende digitale vækstmiljøer i Europa indenfor kunstig intelligens, big data og Internet of Things,” lyder det fra Erhvervsministeriet i denne meddelelse.

Cisco trækker al annoncering fra YouTube

Cisco har besluttet at trække al annoncering for selskabets produkter ud af YouTube, som ellers er blevet flittigt anvendt til annoncering.

Beslutningen skyldes frygt for, at YouTube-annoncerne for Ciscos netværksprodukter kan blive fremvist i en eller anden form for sammenhæng med følsomt eller kontroversielt indhold på YouTube.

Til Reuters meddeleler Google, der jo ejer YouTube, at selskabet i tæt samarbejde med forskellige annoncører er opmærksom på problemet, som nu er i gang med at blive løst.

Amerikanske CNN har tidligere afsløret, at annoncer fra 300 store virksomheder blev vist på 'ekstremist-kanaler' på YouTube.

Det kan du læse mere om hos CNN her.

370 samlet om Google I/O i Aalborg

Med 370 deltagere blev det såkaldte Google I/O Extended-arrangement i Aalborg et af de ‘absolut største i verden,’ lyder det fra arrangørerne i MapsPeople og BrainsBusiness.

Extended-arrangementerne er lokale events, som er koblet op på det store Google I/O i USA. I alt findes der omkring 500 extended-events rundt omkring i verden, hvoraf de tre finder sted herhjemme - i Aalborg, Aarhus og København.

“Volumen på folk, der arbejder inden for it, er meget stor i denne del af landet, og det er en af grundene til, at Google Extended er så stort i Aalborg. Allerede inden vi åbnede for tilmelding modtog vi et stort antal henvendelser og tilkendegivelser med ønske om deltagelse. Da først vi åbnede for tilmelding, blev alle pladser lynhurtigt ”udsolgt”, og vi har derfor måttet oprette en venteliste,” lyder det fra Birgit Pia Nøhr fra BrainsBusiness.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere