Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Kæmpe værdi-hop fra fem milliarder: Nye bankanalyser sætter Netcompanys værdi til mellem 7 og 9,5 milliarder kroner

Netcompany vurderes nu af flere banker bag den kommende børsnotering til at have en rekord-høj værdi i forhold til tidligere vurderinger i markedet. Vurderingerne flugter som regel med selskabets egne ønsker.

Netcompany skal have en prisseddel på mellem 7 og 9,5 milliarder kroner. Det vurderer flere af bankerne bag børsnoteringen af selskabet, skriver Finans.

Berlingske Business tidligere har skrevet, at noteringen vil ske 6. juni. Berlingske har også tidligere spået, at Netcompany ville få en værdi omkring 5 milliarder kroner ved børsnoteringen.

Det kan du læse mere om her:
Netcompany melder selv ud: Vi overvejer børsnotering i København

En kilde fortæller til Finans, at Danske Banks vurdering af værdien ligger på mellem syv og ni milliarder kroner, når man medregner selskabets gæld. Andre analyser fra banker bag noteringen på børsen peger altså på en lidt højere pris, nemlig op til 9,5 milliarder kroner.

Ifølge Finans svarer det til 13-17 gange årets forventede driftsresultat - det såkaldte EBITDA.

Netcompanys konkurrent NNIT er på prissat til i omegnen af ni gange ebitda , men ifølge Finans mener bankerne bag børsintroduktionen, at Netcompany på grund af de præsterede vækstrater og lønsomheden snarere skal sammenlignes med flere udenlandske selskaber. For eksempel amerikanske Epam Systems og Globant og det italienske Reply.

Finans skriver, at prisvurderinger fra banker bag børsintroduktioner som regel altid flugter med det pågældende selskabs egne forventninger, da det er selskabet selv, det har hyret bankerne til opgaven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere