Artikel top billede

Kæmpe værdi-hop fra fem milliarder: Nye bankanalyser sætter Netcompanys værdi til mellem 7 og 9,5 milliarder kroner

Netcompany vurderes nu af flere banker bag den kommende børsnotering til at have en rekord-høj værdi i forhold til tidligere vurderinger i markedet. Vurderingerne flugter som regel med selskabets egne ønsker.

Netcompany skal have en prisseddel på mellem 7 og 9,5 milliarder kroner. Det vurderer flere af bankerne bag børsnoteringen af selskabet, skriver Finans.

Berlingske Business tidligere har skrevet, at noteringen vil ske 6. juni. Berlingske har også tidligere spået, at Netcompany ville få en værdi omkring 5 milliarder kroner ved børsnoteringen.

Det kan du læse mere om her:
Netcompany melder selv ud: Vi overvejer børsnotering i København

En kilde fortæller til Finans, at Danske Banks vurdering af værdien ligger på mellem syv og ni milliarder kroner, når man medregner selskabets gæld. Andre analyser fra banker bag noteringen på børsen peger altså på en lidt højere pris, nemlig op til 9,5 milliarder kroner.

Ifølge Finans svarer det til 13-17 gange årets forventede driftsresultat - det såkaldte EBITDA.

Netcompanys konkurrent NNIT er på prissat til i omegnen af ni gange ebitda , men ifølge Finans mener bankerne bag børsintroduktionen, at Netcompany på grund af de præsterede vækstrater og lønsomheden snarere skal sammenlignes med flere udenlandske selskaber. For eksempel amerikanske Epam Systems og Globant og det italienske Reply.

Finans skriver, at prisvurderinger fra banker bag børsintroduktioner som regel altid flugter med det pågældende selskabs egne forventninger, da det er selskabet selv, det har hyret bankerne til opgaven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere