Artikel top billede

Donald Trump tweeter: Vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE fra truende kollaps

USA’s præsident Donald Trump vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE, som står på afgrundens rand på grund af amerikanske sanktioner.

USA’s præsident, Donald Trump, vil hjælpe den kineiske mobilgigant ZTE, som står på afgrundens rand, efter USA har forbudt amerikanske virksomheder at sælge produkter til selskabet i de kommende syv år.

Konsekvenserne har dette forbud for ZTE, som er blandt verdens største mobilproducenter, kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Men nu skrider Donald Trump ind i sagen, fremgik det søndag i en besked på Twitter, som er Donald Trumps foretrukne platform til at meddelele sig til offentligheden.

“Kinas præsident Xi og jeg arbejder sammen på at sikre det store kinesiske telefon-selskab ZTE en vej ‘back into business,’ skrev han.

“For mange mistede job i Kina. Handelsministeriet er blevet instrueret i at få det gjort!” lyder det fra præsidenten.

ZTE har siden forbuddet blev udstedet lagt sig i selen for at få det omstødt.

Selskabets telefoner leveres eksempelvis med amerikansk-udviklede Android samt amerikanske processorer.

Det kinesiske selskab har desuden argumenteret med, at det gennem mange år har lagt meget store investeringssummer i USA og købte amerikanske komponenter for 2,3 milliarder dollar i fjor.

Læs også: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere