Artikel top billede

Donald Trump tweeter: Vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE fra truende kollaps

USA’s præsident Donald Trump vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE, som står på afgrundens rand på grund af amerikanske sanktioner.

USA’s præsident, Donald Trump, vil hjælpe den kineiske mobilgigant ZTE, som står på afgrundens rand, efter USA har forbudt amerikanske virksomheder at sælge produkter til selskabet i de kommende syv år.

Konsekvenserne har dette forbud for ZTE, som er blandt verdens største mobilproducenter, kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Men nu skrider Donald Trump ind i sagen, fremgik det søndag i en besked på Twitter, som er Donald Trumps foretrukne platform til at meddelele sig til offentligheden.

“Kinas præsident Xi og jeg arbejder sammen på at sikre det store kinesiske telefon-selskab ZTE en vej ‘back into business,’ skrev han.

“For mange mistede job i Kina. Handelsministeriet er blevet instrueret i at få det gjort!” lyder det fra præsidenten.

ZTE har siden forbuddet blev udstedet lagt sig i selen for at få det omstødt.

Selskabets telefoner leveres eksempelvis med amerikansk-udviklede Android samt amerikanske processorer.

Det kinesiske selskab har desuden argumenteret med, at det gennem mange år har lagt meget store investeringssummer i USA og købte amerikanske komponenter for 2,3 milliarder dollar i fjor.

Læs også: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere