Artikel top billede

Donald Trump tweeter: Vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE fra truende kollaps

USA’s præsident Donald Trump vil hjælpe den kinesiske mobilgigant ZTE, som står på afgrundens rand på grund af amerikanske sanktioner.

USA’s præsident, Donald Trump, vil hjælpe den kineiske mobilgigant ZTE, som står på afgrundens rand, efter USA har forbudt amerikanske virksomheder at sælge produkter til selskabet i de kommende syv år.

Konsekvenserne har dette forbud for ZTE, som er blandt verdens største mobilproducenter, kan du læse mere om her: Kinesiske ZTE balancerer på afgrundens rand efter amerikansk forbud - suspenderer produktion

Men nu skrider Donald Trump ind i sagen, fremgik det søndag i en besked på Twitter, som er Donald Trumps foretrukne platform til at meddelele sig til offentligheden.

“Kinas præsident Xi og jeg arbejder sammen på at sikre det store kinesiske telefon-selskab ZTE en vej ‘back into business,’ skrev han.

“For mange mistede job i Kina. Handelsministeriet er blevet instrueret i at få det gjort!” lyder det fra præsidenten.

ZTE har siden forbuddet blev udstedet lagt sig i selen for at få det omstødt.

Selskabets telefoner leveres eksempelvis med amerikansk-udviklede Android samt amerikanske processorer.

Det kinesiske selskab har desuden argumenteret med, at det gennem mange år har lagt meget store investeringssummer i USA og købte amerikanske komponenter for 2,3 milliarder dollar i fjor.

Læs også: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere