Artikel top billede

Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”

TDC-topchef Pernille Erenbjerg bekræfter, at hun trækker sig fra stillingen som topchef i TDC til nytår.

TDC-topchef Pernille Erenbjerg bekræfter, at hun trækker sig fra stillingen som topchef i TDC.

Det sker efter, at TDC mandag eftermiddag har afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor selskabets ejere har valgt ny bestyrelse.

Det kan du læse mere om her: TDC på jagt efter ny bestyrelsesformand med 'stærk dansk profil' - udnævner englænder som midlertidig formand

“Da vores nye ejere nu påbegynder en ny strategi, som indebærer at opdele det danske selskab i separate enheder, føler jeg, at det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på og starte processen med at overbringe stafetten til en anden,” meddeler Pernille Erenbjerg.

Hun vil blive på posten til nytår, hvorefter hun vil fratræde.

Hun siger til Ritzau, at hun 'simpelthen ikke har hjertet med' i TDC's næste kapitel.

"Jeg mener, at ethvert selskabet fortjener en direktør, der er er helt med og engageret i den nye strategi og de næste skridt," siger hun.

Pernille Erenbjerg har været administrerende direktør i TDC siden slutningen af 2015, hvor hun afløste Carsten Dilling som topchef.

Ifølge TDC har hun været ‘arkitekten og drivkraften bag den strategi, der bragte TDC Group fra tocifret fald i ebitda til vækst.’

“Jeg er meget stolt over de resultater, vi har opnået, og jeg føler en stærk forpligtelse til at sikre, at selskabet kommer gennem denne overgangsfase på den bedst mulige måde. Derfor har jeg aftalt med den nye bestyrelse at fortsætte som administrerende direktør i en overgangsperiode for at hjælpe med at gennemføre den nye strategi og forretningsstruktur,” lyder det fra Pernille Erenbjerg.

Køber-konsortiet meldte sig på banen som mulig køber umiddelbart efter, at TDC i februar med Pernille Erenbjerg i spidsen havde præsenteret sine egne fremtidsplaner, som involverede en fusion med TV3-ejeren MTG.

Disse planer kan du læse om her: TDC fusionerer med MTG's nordiske forretning i milliardhandel: TV3-ejere overtager 28 procent af TDC.

Dengang sagde TDC-ledelsen blankt nej til opkøbsforsøget fra DK Telekommunikation - der som bekendt endte med at vinde kampen om TDC.

Det betød, at TDC-toppens egne planer skrinlægges.

Det kan du læse mere om her: Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere