Artikel top billede

Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”

TDC-topchef Pernille Erenbjerg bekræfter, at hun trækker sig fra stillingen som topchef i TDC til nytår.

TDC-topchef Pernille Erenbjerg bekræfter, at hun trækker sig fra stillingen som topchef i TDC.

Det sker efter, at TDC mandag eftermiddag har afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor selskabets ejere har valgt ny bestyrelse.

Det kan du læse mere om her: TDC på jagt efter ny bestyrelsesformand med 'stærk dansk profil' - udnævner englænder som midlertidig formand

“Da vores nye ejere nu påbegynder en ny strategi, som indebærer at opdele det danske selskab i separate enheder, føler jeg, at det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på og starte processen med at overbringe stafetten til en anden,” meddeler Pernille Erenbjerg.

Hun vil blive på posten til nytår, hvorefter hun vil fratræde.

Hun siger til Ritzau, at hun 'simpelthen ikke har hjertet med' i TDC's næste kapitel.

"Jeg mener, at ethvert selskabet fortjener en direktør, der er er helt med og engageret i den nye strategi og de næste skridt," siger hun.

Pernille Erenbjerg har været administrerende direktør i TDC siden slutningen af 2015, hvor hun afløste Carsten Dilling som topchef.

Ifølge TDC har hun været ‘arkitekten og drivkraften bag den strategi, der bragte TDC Group fra tocifret fald i ebitda til vækst.’

“Jeg er meget stolt over de resultater, vi har opnået, og jeg føler en stærk forpligtelse til at sikre, at selskabet kommer gennem denne overgangsfase på den bedst mulige måde. Derfor har jeg aftalt med den nye bestyrelse at fortsætte som administrerende direktør i en overgangsperiode for at hjælpe med at gennemføre den nye strategi og forretningsstruktur,” lyder det fra Pernille Erenbjerg.

Køber-konsortiet meldte sig på banen som mulig køber umiddelbart efter, at TDC i februar med Pernille Erenbjerg i spidsen havde præsenteret sine egne fremtidsplaner, som involverede en fusion med TV3-ejeren MTG.

Disse planer kan du læse om her: TDC fusionerer med MTG's nordiske forretning i milliardhandel: TV3-ejere overtager 28 procent af TDC.

Dengang sagde TDC-ledelsen blankt nej til opkøbsforsøget fra DK Telekommunikation - der som bekendt endte med at vinde kampen om TDC.

Det betød, at TDC-toppens egne planer skrinlægges.

Det kan du læse mere om her: Pensionskasserne forhøjer tilbud på TDC til mere end 40 milliarder kroner: Nu anbefaler bestyrelsen et salg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere