Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

Computerfans' paradis kæmper for livet: Nye nørder har indtaget Tokyos elektriske kvarter

Reportage: Tag med til Akihabara, der har været kendt som Tokyos elektriske bydel. Kvarterets gamle omdømme er under pres. De gamle boder med komponenter til selvbyggerne er kommet kraftigt i undertal, mens de nye nørder er rykket ind.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • En visuel fortælling om Tokyo's elektriske kvarters forvandling
836
4:15 min
Drømmer du om at få tændt loddekolben igen? Eller savner du teknisk input fra apparater, du ved først øjekast ikke kan afgøre, hvad egentlig skal bruges til?

Så har Tokyos elektriske kvarter, Akihabara, løsningen – i hvert fald lidt endnu. For de sidste boder med computerkomponenter er under hårdt pres fra de mange japanske subkulturer, der de seneste år har erobret Tokyos elektriske bydel.

Kvarteret, der ligger blot to stop fra Tokyos centrale jernbanestation, ligner til dagligt mange andre asiatiske forretningskvarterer med en blanding af travle mennesker og masser af madsteder i bunden af de asiatiske virksomheders enorme glasdomiciler.

Men i takt med, at mørket falder på, lyser kvarteret op med sine blinkende lysreklamer, tordnende larm fra arkadespillehallerne og den hysteriske japanske popmusik, der strømmer ud fra butikkerne mellem nørder og dusinvis af unge piger, der er klædt