Artikel top billede

Her er Googles nye cloud-satsning: Mød Google One

Google Drev får en overhaling, der rummer medlemsfordele, lavere priser og familiedeling.

Googles eksisterende Cloud-tjeneste, Google Drev, får snart konkurrence af en ny service fra søgegiganten selv: Google One.

Google One arver flere af funktionerne og abonnementerne fra Google Drev, men vil differentiere sig, ved at tilbyde flere størrelser abonnementer, familiedeling og enklere support med gratis ’one-tap’ adgang til Google Expert.

Udrulningen af den nye tjeneste indledes i dag, men vil først slå igennem i de kommende uger og måneder.

Amerikanske Techcrunch skriver, at Google vil begynde at opgradere eksisterende amerikanske Drev-kunder, mens den globale udrulning vil ske efterfølgende.

I kølvandet på Android One lanceringen, vil Google også lancere en dedikeret One-app til at holde styr på abonnementet.

Se også: Cloud-storage: Det koster det hos Apple, Google, Microsoft, Dropbox og Amazon

Medlemsfordele i Google One

Som med Google Drev, vil det billigste abonnement være gratis og det vil fortsat inkludere 15 GB gratis lager i Googles sky. Eksisterende pakker på 100GB, 10TB, 20TB samt 30TB vil også forblive uændrede.

Med introduktionen af One, vil en ny 200GB-pakke være tilgængelig, mens 2TB pakken får halveret det månedlige bidrag.

På sigt, vil Google One tilbyde familiedeling, så op til fem familiemedlemmer kan deles om en enkel datapakke fra søgegiganten.

Andre medlemsfordele vil støde til på sigt. Google One-chef Larissa Fontaine oplyser, at tjenesten vil udbygges med blandt andre tilbud på hotelovernatninger fundet igennem Google-søgninger samt rabatter og kredit i Googles Play butik.

Selvom tjenesten ikke er gået i luften herhjemme endnu, kan du skrive dig op på Google Ones hjemmeside og der blive orienteret om, hvornår tjenesten er klar til brug.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere