Artikel top billede

Google-ansatte raser over bekymrende udvikling: Militært AI drone-projekt får Google-ansatte til at sige deres job op

4.000 bekymrede underskrifter fra Google-ansatte og 12 opsigelser kommer i kølvandet på Googles involvering i AI-drone-programmet 'Project Maven' for Pentagon.

12 opsigelser og 4.000 underskrifter er ind til videre resultatet af Googles involvering i et drone-projekt for Pentagon, hvor Google skal levere AI-teknologi.

De mange Google-ansatte er bekymrede og utilfredse med, at deres arbejdsgiver tager del i et militært projekt.

Det skriver Gizmondo.

Læs også: Chef for nyt dansk AI-center advarer: Der er masser af selverklærede eksperter og folk som bluffer derude - sådan afslører du om de faktisk kan noget

Project Maven

I det kontroversielle 'Project Maven' arbejder Google blandt andet med at levere kunstig intelligens til droner, så man hurtigere kan analysere billeder ved automatisk at klassificere billeder af objekter og mennesker.

Det projekt har altså ført til en så stor utilfredshed, at 12 har forladt virksomheden, og 4.000 eller omkring 5 procent af Googles ansatte har skrevet under på en skriftlig opfordring til at ændre kurs.

I et internt brev til Googles ledelse, skriver de ansatte blandt andet:

"Vi mener ikke at Google skal lave forretning omkring krig. Derfor beder vi om, at Project Maven annulleres, og at Google udarbejder, offentliggør og håndhæver en politik om, at hverken Google eller dets partnere nogensinde vil bygge teknologi til krig."

Ind til videre har Google ingen planer om at nedlægge arbejdet på AI-projektet.

Gizmondo rapporterer således, at Google har gjort sit for at forsvare projektet over for sine ansatte. Blandt andet skulle Google have afholdt sessioner med debat om projektet, hvor flere talere har slået på det faktum, at det er svært at lave politik om den etiske brug af machine learning.

Læs også: Google rebrander sin researchafdeling: Introducerer Google AI

Tumulten breder sig

Der er ved at tegne sig en tumult blandt de ansatte hos giganten Google.

Således har flere af de utilfredse medarbejdere peget på, at det går stik i mod Googles etos.

Gizmondo skriver videre, at Google historisk har været kendt for at promovere en åben kultur, hvor ansatte bliver tilskyndet til at udfordre og debattere produktvalg. Og mediet rapporterer, at flere medarbejdere hos koncernen har ytret bekymringer, om den bane virksomheden er inde på.

”Over de seneste måneder, har jeg været mindre og mindre imponeret over de svar, og den måde folks bekymringer bliver taget i mod og lyttet til,” har en af de opsagte medarbejdere fortalt til Gismondo.

En anden udtaler:

”Det er ikke fordi Google er den her lille machine-learning startup, der skal ud og finde kunder i forskellige industrier. På papiret giver det mening, at Google og Googles omdømme holder sig ude af det."

I et åbent brev til Google har mere end 90 akademikere inden for AI, etik og computer science også støttet op om de bekymrede Google-ansatte og melder sig i koret om, at Google stopper arbejdet med projektet.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere