Artikel top billede

Google-ansatte raser over bekymrende udvikling: Militært AI drone-projekt får Google-ansatte til at sige deres job op

4.000 bekymrede underskrifter fra Google-ansatte og 12 opsigelser kommer i kølvandet på Googles involvering i AI-drone-programmet 'Project Maven' for Pentagon.

12 opsigelser og 4.000 underskrifter er ind til videre resultatet af Googles involvering i et drone-projekt for Pentagon, hvor Google skal levere AI-teknologi.

De mange Google-ansatte er bekymrede og utilfredse med, at deres arbejdsgiver tager del i et militært projekt.

Det skriver Gizmondo.

Læs også: Chef for nyt dansk AI-center advarer: Der er masser af selverklærede eksperter og folk som bluffer derude - sådan afslører du om de faktisk kan noget

Project Maven

I det kontroversielle 'Project Maven' arbejder Google blandt andet med at levere kunstig intelligens til droner, så man hurtigere kan analysere billeder ved automatisk at klassificere billeder af objekter og mennesker.

Det projekt har altså ført til en så stor utilfredshed, at 12 har forladt virksomheden, og 4.000 eller omkring 5 procent af Googles ansatte har skrevet under på en skriftlig opfordring til at ændre kurs.

I et internt brev til Googles ledelse, skriver de ansatte blandt andet:

"Vi mener ikke at Google skal lave forretning omkring krig. Derfor beder vi om, at Project Maven annulleres, og at Google udarbejder, offentliggør og håndhæver en politik om, at hverken Google eller dets partnere nogensinde vil bygge teknologi til krig."

Ind til videre har Google ingen planer om at nedlægge arbejdet på AI-projektet.

Gizmondo rapporterer således, at Google har gjort sit for at forsvare projektet over for sine ansatte. Blandt andet skulle Google have afholdt sessioner med debat om projektet, hvor flere talere har slået på det faktum, at det er svært at lave politik om den etiske brug af machine learning.

Læs også: Google rebrander sin researchafdeling: Introducerer Google AI

Tumulten breder sig

Der er ved at tegne sig en tumult blandt de ansatte hos giganten Google.

Således har flere af de utilfredse medarbejdere peget på, at det går stik i mod Googles etos.

Gizmondo skriver videre, at Google historisk har været kendt for at promovere en åben kultur, hvor ansatte bliver tilskyndet til at udfordre og debattere produktvalg. Og mediet rapporterer, at flere medarbejdere hos koncernen har ytret bekymringer, om den bane virksomheden er inde på.

”Over de seneste måneder, har jeg været mindre og mindre imponeret over de svar, og den måde folks bekymringer bliver taget i mod og lyttet til,” har en af de opsagte medarbejdere fortalt til Gismondo.

En anden udtaler:

”Det er ikke fordi Google er den her lille machine-learning startup, der skal ud og finde kunder i forskellige industrier. På papiret giver det mening, at Google og Googles omdømme holder sig ude af det."

I et åbent brev til Google har mere end 90 akademikere inden for AI, etik og computer science også støttet op om de bekymrede Google-ansatte og melder sig i koret om, at Google stopper arbejdet med projektet.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje