Artikel top billede

Google-ansatte raser over bekymrende udvikling: Militært AI drone-projekt får Google-ansatte til at sige deres job op

4.000 bekymrede underskrifter fra Google-ansatte og 12 opsigelser kommer i kølvandet på Googles involvering i AI-drone-programmet 'Project Maven' for Pentagon.

12 opsigelser og 4.000 underskrifter er ind til videre resultatet af Googles involvering i et drone-projekt for Pentagon, hvor Google skal levere AI-teknologi.

De mange Google-ansatte er bekymrede og utilfredse med, at deres arbejdsgiver tager del i et militært projekt.

Det skriver Gizmondo.

Læs også: Chef for nyt dansk AI-center advarer: Der er masser af selverklærede eksperter og folk som bluffer derude - sådan afslører du om de faktisk kan noget

Project Maven

I det kontroversielle 'Project Maven' arbejder Google blandt andet med at levere kunstig intelligens til droner, så man hurtigere kan analysere billeder ved automatisk at klassificere billeder af objekter og mennesker.

Det projekt har altså ført til en så stor utilfredshed, at 12 har forladt virksomheden, og 4.000 eller omkring 5 procent af Googles ansatte har skrevet under på en skriftlig opfordring til at ændre kurs.

I et internt brev til Googles ledelse, skriver de ansatte blandt andet:

"Vi mener ikke at Google skal lave forretning omkring krig. Derfor beder vi om, at Project Maven annulleres, og at Google udarbejder, offentliggør og håndhæver en politik om, at hverken Google eller dets partnere nogensinde vil bygge teknologi til krig."

Ind til videre har Google ingen planer om at nedlægge arbejdet på AI-projektet.

Gizmondo rapporterer således, at Google har gjort sit for at forsvare projektet over for sine ansatte. Blandt andet skulle Google have afholdt sessioner med debat om projektet, hvor flere talere har slået på det faktum, at det er svært at lave politik om den etiske brug af machine learning.

Læs også: Google rebrander sin researchafdeling: Introducerer Google AI

Tumulten breder sig

Der er ved at tegne sig en tumult blandt de ansatte hos giganten Google.

Således har flere af de utilfredse medarbejdere peget på, at det går stik i mod Googles etos.

Gizmondo skriver videre, at Google historisk har været kendt for at promovere en åben kultur, hvor ansatte bliver tilskyndet til at udfordre og debattere produktvalg. Og mediet rapporterer, at flere medarbejdere hos koncernen har ytret bekymringer, om den bane virksomheden er inde på.

”Over de seneste måneder, har jeg været mindre og mindre imponeret over de svar, og den måde folks bekymringer bliver taget i mod og lyttet til,” har en af de opsagte medarbejdere fortalt til Gismondo.

En anden udtaler:

”Det er ikke fordi Google er den her lille machine-learning startup, der skal ud og finde kunder i forskellige industrier. På papiret giver det mening, at Google og Googles omdømme holder sig ude af det."

I et åbent brev til Google har mere end 90 akademikere inden for AI, etik og computer science også støttet op om de bekymrede Google-ansatte og melder sig i koret om, at Google stopper arbejdet med projektet.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere