Artikel top billede

(Foto: Helloquence on Unsplash)

Eksisterende kunder blev opsagt og salgsafdeling lukket: 'Det har været det hele rigtige'

Sopra Steria har i Danmark vendt de seneste fem års underskud til overskud. Fremgangen tilskrives navnlig en større strategiændring, hvor eksisterende it-hostingkunder blev opsagt og salgsadelingen nedlagt.

Sopra Steria, der i dag rådgiver om og implementerer it-løsninger, har for første gang i fem år leveret et årsregnskab med plus på bundlinjen.

Fremgangen skyldes ifølge Sopra Sterias danske direktør, Maiken Lykke, der kom til sidste år, en strategisk beslutning om at omlægge forretningen.

Således blev Sopra Sterias it-hostingafdeling lukket og eksisterende hostingkunder opsagt for at fokusere på kerneforretningen omkring rådgivning og tekniske konsulentydelser.

”Strategiskiftet har betydet, at vi har kunnet koncentrere os om vores spidskompetencer. Sopra Steria er et it-selskab med en stærk teknisk profil," siger Maiken Lykke i en pressemeddelelse.

Navnlig har de store udbudsrunder i de foregående år været en stor omkostning for Sopra Steria, der nu har valgt at gå efter andre typer opgaver.

"I lyset af hvor omkostningsfulde og usikre de store udbudsrunder er, så var det naturlige næste skridt at fokusere på mindre risikofyldte opgaver, hvor vi samtidig kunne udfolde hele vores palette af kompetencer," siger Maiken Lykke i pressemeddelelsen.

Positivt resultat

Årsresultatet for 2017 viser nu et positivt driftsresultat, fremgår det af pressemeddelelsen.

I dag er Sopra Steria 60 konsulenter på det danske marked, mens hele koncernen består af 42.000.

Og netop konsulenternes kontaktflade til kunder i markedet har været en af hjørnestenene i den nye strategi, og har betydet, at direktøren ikke har set behovet for en salgsafdeling længere, hvorfor denne er blevet lukket.

Selskabet er et resultat af en fusion mellem de to store internationale konsulentselskaber Sopra og Steria i september 2014.

I Danmark arbejder de 60 konsulenter for den finansielle sektor samt transport, retail og det offentlige.

Tallene for 2017 er endnu ikke frigivet, men Maiken Lykke fortæller til Computerworld, at der er tale om et "pænt overskud".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere