Artikel top billede

(Foto: Helloquence on Unsplash)

Eksisterende kunder blev opsagt og salgsafdeling lukket: 'Det har været det hele rigtige'

Sopra Steria har i Danmark vendt de seneste fem års underskud til overskud. Fremgangen tilskrives navnlig en større strategiændring, hvor eksisterende it-hostingkunder blev opsagt og salgsadelingen nedlagt.

Sopra Steria, der i dag rådgiver om og implementerer it-løsninger, har for første gang i fem år leveret et årsregnskab med plus på bundlinjen.

Fremgangen skyldes ifølge Sopra Sterias danske direktør, Maiken Lykke, der kom til sidste år, en strategisk beslutning om at omlægge forretningen.

Således blev Sopra Sterias it-hostingafdeling lukket og eksisterende hostingkunder opsagt for at fokusere på kerneforretningen omkring rådgivning og tekniske konsulentydelser.

”Strategiskiftet har betydet, at vi har kunnet koncentrere os om vores spidskompetencer. Sopra Steria er et it-selskab med en stærk teknisk profil," siger Maiken Lykke i en pressemeddelelse.

Navnlig har de store udbudsrunder i de foregående år været en stor omkostning for Sopra Steria, der nu har valgt at gå efter andre typer opgaver.

"I lyset af hvor omkostningsfulde og usikre de store udbudsrunder er, så var det naturlige næste skridt at fokusere på mindre risikofyldte opgaver, hvor vi samtidig kunne udfolde hele vores palette af kompetencer," siger Maiken Lykke i pressemeddelelsen.

Positivt resultat

Årsresultatet for 2017 viser nu et positivt driftsresultat, fremgår det af pressemeddelelsen.

I dag er Sopra Steria 60 konsulenter på det danske marked, mens hele koncernen består af 42.000.

Og netop konsulenternes kontaktflade til kunder i markedet har været en af hjørnestenene i den nye strategi, og har betydet, at direktøren ikke har set behovet for en salgsafdeling længere, hvorfor denne er blevet lukket.

Selskabet er et resultat af en fusion mellem de to store internationale konsulentselskaber Sopra og Steria i september 2014.

I Danmark arbejder de 60 konsulenter for den finansielle sektor samt transport, retail og det offentlige.

Tallene for 2017 er endnu ikke frigivet, men Maiken Lykke fortæller til Computerworld, at der er tale om et "pænt overskud".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere