Artikel top billede

Eksisterende kunder blev opsagt og salgsafdeling lukket: 'Det har været det hele rigtige'

Sopra Steria har i Danmark vendt de seneste fem års underskud til overskud. Fremgangen tilskrives navnlig en større strategiændring, hvor eksisterende it-hostingkunder blev opsagt og salgsadelingen nedlagt.

Sopra Steria, der i dag rådgiver om og implementerer it-løsninger, har for første gang i fem år leveret et årsregnskab med plus på bundlinjen.

Fremgangen skyldes ifølge Sopra Sterias danske direktør, Maiken Lykke, der kom til sidste år, en strategisk beslutning om at omlægge forretningen.

Således blev Sopra Sterias it-hostingafdeling lukket og eksisterende hostingkunder opsagt for at fokusere på kerneforretningen omkring rådgivning og tekniske konsulentydelser.

”Strategiskiftet har betydet, at vi har kunnet koncentrere os om vores spidskompetencer. Sopra Steria er et it-selskab med en stærk teknisk profil," siger Maiken Lykke i en pressemeddelelse.

Navnlig har de store udbudsrunder i de foregående år været en stor omkostning for Sopra Steria, der nu har valgt at gå efter andre typer opgaver.

"I lyset af hvor omkostningsfulde og usikre de store udbudsrunder er, så var det naturlige næste skridt at fokusere på mindre risikofyldte opgaver, hvor vi samtidig kunne udfolde hele vores palette af kompetencer," siger Maiken Lykke i pressemeddelelsen.

Positivt resultat

Årsresultatet for 2017 viser nu et positivt driftsresultat, fremgår det af pressemeddelelsen.

I dag er Sopra Steria 60 konsulenter på det danske marked, mens hele koncernen består af 42.000.

Og netop konsulenternes kontaktflade til kunder i markedet har været en af hjørnestenene i den nye strategi, og har betydet, at direktøren ikke har set behovet for en salgsafdeling længere, hvorfor denne er blevet lukket.

Selskabet er et resultat af en fusion mellem de to store internationale konsulentselskaber Sopra og Steria i september 2014.

I Danmark arbejder de 60 konsulenter for den finansielle sektor samt transport, retail og det offentlige.

Tallene for 2017 er endnu ikke frigivet, men Maiken Lykke fortæller til Computerworld, at der er tale om et "pænt overskud".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere