Artikel top billede

Nu kan robotter lære at udføre en opgave blot ved at se på os

Et Nvididia-team har netop bygget et første system baseret på deep learning, der gør det muligt for en robot at lære en opgave ved at se, hvordan et menneske udføre den.

Et forskerhold hos chip-producenten Nvidia har fremvist et system, der baseret på deep learning kan lære at udføre en opgave ved at observere, hvordan et menneske griber den an.

Teknologien er designet til at forbedre kommunikationen mellem mennesker og robotter, og det skal hjælpe med et mere problemfrit samarbejde på en arbejdsplads.

Det fremgår af Nvidias hjemmeside.

"For at få robotter til at udføre nyttige opgaver i virkelige omgivelser, skal det være nemt at kommunikere opgaven til robotten; Dette omfatter både det ønskede resultat og tip til de bedste midler til at opnå resultatet. Med demonstrationer kan en bruger kommunikere opgaven til robotten og give vejledninger om, hvordan opgaven bedst udføres," forklarer forskerholdet.

Læs også: Fujitsu-boss annoncerer AI-samarbejde med Microsoft: Kunstig intelligens og automatisering gør mennesker glade

Du kan se en videodemonstration af, hvordan forskerne hjælper robotterne her:

Du finder forskernes researchpaper her: 'Synthetically Trained Neural Networks for Learning Human-Readable Plans from Real-World Demonstrations.'

Læs også: Chef for nyt dansk AI-center advarer: Der er masser af selverklærede eksperter og folk som bluffer derude - sådan afslører du om de faktisk kan noget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere