Artikel top billede

Nu kan robotter lære at udføre en opgave blot ved at se på os

Et Nvididia-team har netop bygget et første system baseret på deep learning, der gør det muligt for en robot at lære en opgave ved at se, hvordan et menneske udføre den.

Et forskerhold hos chip-producenten Nvidia har fremvist et system, der baseret på deep learning kan lære at udføre en opgave ved at observere, hvordan et menneske griber den an.

Teknologien er designet til at forbedre kommunikationen mellem mennesker og robotter, og det skal hjælpe med et mere problemfrit samarbejde på en arbejdsplads.

Det fremgår af Nvidias hjemmeside.

"For at få robotter til at udføre nyttige opgaver i virkelige omgivelser, skal det være nemt at kommunikere opgaven til robotten; Dette omfatter både det ønskede resultat og tip til de bedste midler til at opnå resultatet. Med demonstrationer kan en bruger kommunikere opgaven til robotten og give vejledninger om, hvordan opgaven bedst udføres," forklarer forskerholdet.

Læs også: Fujitsu-boss annoncerer AI-samarbejde med Microsoft: Kunstig intelligens og automatisering gør mennesker glade

Du kan se en videodemonstration af, hvordan forskerne hjælper robotterne her:

Du finder forskernes researchpaper her: 'Synthetically Trained Neural Networks for Learning Human-Readable Plans from Real-World Demonstrations.'

Læs også: Chef for nyt dansk AI-center advarer: Der er masser af selverklærede eksperter og folk som bluffer derude - sådan afslører du om de faktisk kan noget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere