Artikel top billede

SSD står overfor et stort teknologisk spring: Nu kommer næste generation - og den er stærkt forbedret

SSD-diske står overfor et af de store teknologiske spring med udviklingen af næste generations teknologi.

SSD-diskene står over for et af de store spring fremad.

Intel og Micron kunne mandag kunne løfte sløret for den såkaldte quad-level cell (QLC) NAND-disk-teknologi.

Teknologien kan - som navnet antyder - lagre fire bits per celle, hvilket er en markant forøgelse i forhold til den teknologi, som i dag typisk anvendes, nemlig TLC (triple-level cell).

Tidligere generationer af SSD har anvendt SLC (single-level cell) og MLC (multi-level cell, som var to bits).

Micron peger på, at lanceringen af af 64-lags 4bits per cell NAND-teknologi vil øge densiteten i disken med 33 procent i forhold til TLC.

“Det gør os i stand til at producere de første kommercielt tilgængelige 1 terabyte die i halvlederens historie,” lyder det fra Micron.

Intel kalder de nye SSD’ere for en ‘stor milepæl’ i ‘NVM-historien’ [‘non-volatile memory,’ red].

“Overgangen til 4bits/cell vil føre til langt lavere omkostninger for datacenter- og kunde-storage,” lyder det fra Intel.

Micron og Intel vil endnu ikke oplyse, hvornår de nye teknologier når ud til forbrugerne, ligesom selskaberne ikke vil oplyse noget om pris.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det dog givet, at prisen for TLC-diske vil falde dramatisk, når først QLC rammer markedet.

Microns første QLC-disk vil blive målrettet til datacentre. Den kommer til at hedde Micron 5120 ION.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere