Artikel top billede

SSD står overfor et stort teknologisk spring: Nu kommer næste generation - og den er stærkt forbedret

SSD-diske står overfor et af de store teknologiske spring med udviklingen af næste generations teknologi.

SSD-diskene står over for et af de store spring fremad.

Intel og Micron kunne mandag kunne løfte sløret for den såkaldte quad-level cell (QLC) NAND-disk-teknologi.

Teknologien kan - som navnet antyder - lagre fire bits per celle, hvilket er en markant forøgelse i forhold til den teknologi, som i dag typisk anvendes, nemlig TLC (triple-level cell).

Tidligere generationer af SSD har anvendt SLC (single-level cell) og MLC (multi-level cell, som var to bits).

Micron peger på, at lanceringen af af 64-lags 4bits per cell NAND-teknologi vil øge densiteten i disken med 33 procent i forhold til TLC.

“Det gør os i stand til at producere de første kommercielt tilgængelige 1 terabyte die i halvlederens historie,” lyder det fra Micron.

Intel kalder de nye SSD’ere for en ‘stor milepæl’ i ‘NVM-historien’ [‘non-volatile memory,’ red].

“Overgangen til 4bits/cell vil føre til langt lavere omkostninger for datacenter- og kunde-storage,” lyder det fra Intel.

Micron og Intel vil endnu ikke oplyse, hvornår de nye teknologier når ud til forbrugerne, ligesom selskaberne ikke vil oplyse noget om pris.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er det dog givet, at prisen for TLC-diske vil falde dramatisk, når først QLC rammer markedet.

Microns første QLC-disk vil blive målrettet til datacentre. Den kommer til at hedde Micron 5120 ION.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere