Artikel top billede

Overgangen fra IPv4 til IPv6 er ved at stilne af

En analyse viser, at overgangen til ipv6 er stilnet af. Samtidig giver undersøgelsen ikke umiddelbart svar på hvorfor.

Internetprotokollen IPv6 har længe haft fart på i takt med, at IPv4 er blevet udråbt som en færdig protokol på grund af mangel på adresser.

Men nu ser udviklingen dog ud til at være stagneret.

Det skriver svenske Techworld.

Ifølge en undersøgelse udabrejdet af organisationen Apnic er antallet af internetbrugere, som kan få adgang til indhold via IPv6, steget dramatisk.

I begyndelsen af 2011 kunne blot 0,3 procent af internetbrugerne få adgang til internetindhold via IPv6. Dette tal steg eksplosivt til 17 procent i slutningen af 2017.

Men siden årsskiftet er stigningen stagneret. Således ligger tallet fortsat omkring 17 procent.

Hvad skyldes stagneringen?

En af årsagerne til, at udviklingen er stoppet på verdensplan, er, at mens de største amerikanske og indiske operatører er skiftet til IPv6, er et land som Kina stadig på den gamle protokol.

Desuden tyder det på, at rigere lande har en højere andel af IPv6 end fattigere lande.

Derudover peges der på faktorer som væksten for den enkelte operatør, om tilgangen til IPv4-addresser er ved at slutte, samt om der er konkurrerende aktører, der satser på IPv6.

Læs også: Yes, nu tilbyder vi IPv6: Den er da flot, skat, men hvad kan den bruges til?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere