Artikel top billede

Overgangen fra IPv4 til IPv6 er ved at stilne af

En analyse viser, at overgangen til ipv6 er stilnet af. Samtidig giver undersøgelsen ikke umiddelbart svar på hvorfor.

Internetprotokollen IPv6 har længe haft fart på i takt med, at IPv4 er blevet udråbt som en færdig protokol på grund af mangel på adresser.

Men nu ser udviklingen dog ud til at være stagneret.

Det skriver svenske Techworld.

Ifølge en undersøgelse udabrejdet af organisationen Apnic er antallet af internetbrugere, som kan få adgang til indhold via IPv6, steget dramatisk.

I begyndelsen af 2011 kunne blot 0,3 procent af internetbrugerne få adgang til internetindhold via IPv6. Dette tal steg eksplosivt til 17 procent i slutningen af 2017.

Men siden årsskiftet er stigningen stagneret. Således ligger tallet fortsat omkring 17 procent.

Hvad skyldes stagneringen?

En af årsagerne til, at udviklingen er stoppet på verdensplan, er, at mens de største amerikanske og indiske operatører er skiftet til IPv6, er et land som Kina stadig på den gamle protokol.

Desuden tyder det på, at rigere lande har en højere andel af IPv6 end fattigere lande.

Derudover peges der på faktorer som væksten for den enkelte operatør, om tilgangen til IPv4-addresser er ved at slutte, samt om der er konkurrerende aktører, der satser på IPv6.

Læs også: Yes, nu tilbyder vi IPv6: Den er da flot, skat, men hvad kan den bruges til?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere