Fortalt til: Steffen Villadsen | Foto: DSV

Mennesker i IT

Udgivet 31. maj 2018 kl. 16.25
Da jeg begyndte hos Haldor Topsøe, var grundlæggeren Haldor Topsøe stadigvæk direktør. Da var han 97 år.

Efter tre måneder ringede han ned til mig og sagde, at det vist var på tide, at jeg kom forbi hans kontor og forklarede ham om it-strategien.

Så måtte jeg jo forklare ham, hvad mine intentioner var om it-strategien og it-sikkerhed i al almindelighed.

Det forstod han godt, og han var med på noderne.

Selvfølgelig forstod han ikke alle de tekniske ting ned i detaljerne, men han var med på det meste.

I min optik var han aktiv også i forhold til it. Og så havde han en holdning til tingene.

Meget var rettet mod vores egne løsninger - blandt andet nogle beregningssystemer, som han selv havde været med til at udvikle.

Jeg tænkte, at han sidder i et højt forretningsmæssigt ledelseslag, så derfor skal jeg også tage udgangspunkt i den verden, han er vant til. Det gælder ikke kun i det her tilfælde. Det er generelt.

Hvis jeg taler med en af DSV’s folk i operationen, så skal jeg også tage udgangspunkt i deres hverdag.

Det er ikke sikkert, at folk forstår it, men hvis de oplever, at en lastbil kommer for sent flere gange om måneden, fordi det tager for lang tid at få et print, så er det dér, vi skal begynde.

Vi taber nemlig på forhånd, hvis vi begynder med at fortælle om vores smarte digitale it-løsninger og en masse tekniske detaljer."
Jesper Riis, Group CIO, DSV, og tidligere CIO hos Haldor Topsøe.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset skattegæld ind for 10 milliarder kroner - 400 offentlige kreditorer koblet på
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu kradset 10 millioner kroner ind i offentlige gæld. Samtidig er knap 400 offentlige kreditorer nu koblet på systemet.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.