Fortalt til: Steffen Villadsen | Foto: DSV

Mennesker i IT

Udgivet 31. maj 2018 kl. 16.25
Da jeg begyndte hos Haldor Topsøe, var grundlæggeren Haldor Topsøe stadigvæk direktør. Da var han 97 år.

Efter tre måneder ringede han ned til mig og sagde, at det vist var på tide, at jeg kom forbi hans kontor og forklarede ham om it-strategien.

Så måtte jeg jo forklare ham, hvad mine intentioner var om it-strategien og it-sikkerhed i al almindelighed.

Det forstod han godt, og han var med på noderne.

Selvfølgelig forstod han ikke alle de tekniske ting ned i detaljerne, men han var med på det meste.

I min optik var han aktiv også i forhold til it. Og så havde han en holdning til tingene.

Meget var rettet mod vores egne løsninger - blandt andet nogle beregningssystemer, som han selv havde været med til at udvikle.

Jeg tænkte, at han sidder i et højt forretningsmæssigt ledelseslag, så derfor skal jeg også tage udgangspunkt i den verden, han er vant til. Det gælder ikke kun i det her tilfælde. Det er generelt.

Hvis jeg taler med en af DSV’s folk i operationen, så skal jeg også tage udgangspunkt i deres hverdag.

Det er ikke sikkert, at folk forstår it, men hvis de oplever, at en lastbil kommer for sent flere gange om måneden, fordi det tager for lang tid at få et print, så er det dér, vi skal begynde.

Vi taber nemlig på forhånd, hvis vi begynder med at fortælle om vores smarte digitale it-løsninger og en masse tekniske detaljer."
Jesper Riis, Group CIO, DSV, og tidligere CIO hos Haldor Topsøe.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Energistyrelsen slår fast efter flere års ballade: Sådan bør kommuner og staten udregne prisen for udlejning af arealer til telemaster
Efter flere år med meget svingende priser vil Energistyrelsen med ny vejledning have ensartet de priser, som kommuner og staten tager for at udleje arealer til teleselskabernes mobilmaster. Styrelsen peger på tre forskellige beregningsmetoder, som alle kan anvende. Se den nye vejledning med tre forslag til beregning her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.