Artikel top billede

Computerspillet Hitman er IO Interactives største succes, og spillet har endnu en gang gjort en positiv forskel for selskabet.

IO Interactive var faretruende tæt på konkurs

For blot et år siden stod IO Interactive i så store problemer, at virksomheden var tæt på at lukke helt ned. Det skete, da Sqaure Enix trak sig som ejer af IO Interactive, der derfor besluttede at købe sig selv fri.

For et år siden stod den dansk etablerede spilvirksomhed IO Interactive med gevaldige problemer, da den daværende japanske ejer, Square Enix, i maj 2017, valgte at trække sig fra selskabet.

Det skriver Version2.

På det tidspunkt måtte IO Interactive som følge af, at der nu manglede en del ressourcer i virksomheden afskedige 75 medarbejdere ud af en samlet styrke på 185.

Det endte med, at IO Interactive købte sig selv fri og nu i dag står som et uafhængigt studie.

Det var dog fareturende tæt på, at de store ændringer i 2017 kunne være gået gruelig galt.

"Det var en hård tid, og vi var i reel fare for at gå konkurs i 2017. Men vi fik omstillet organisationen på kort tid, og vores nye strategi og redningsplan gik bedre, end vi turde håbe på," siger Hakan Abrak, direktør for IO Interactive, i et interview med Version2.

Hitman blev igen redningen

Redningsplanken for IO Interactive, der blev stiftet i 1998, var som så mange gange før selskabets mest kendte titel computerspillet Hitman.

Udgivelsen af en gratis prøveversion af det nyeste spil i Hitman-serien i 2017 samt en stribe nye missioner og andet indhold til spillet, der blev udgivet i løbet af efteråret, gjorde at spillerbasen voksede fra 2 til 13 millioner.

Derudover indgik selskabet ligeledes en aftale med Warner Brothers spildivision om at distribuere fysiske kopier af spillet.

Forventer succesfulde 20 år

Hakan Abrak afslører desuden, at han mener selskabet i dag står stærkere end før bruddet med Sqaure Enix.

Selskabet har nu eksisteret i 20 år, men IO Interactive-direktøren forventer, at de næste tyve år bliver de mest succesfulde i selskabets historie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere