Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Computerspillet Hitman er IO Interactives største succes, og spillet har endnu en gang gjort en positiv forskel for selskabet.

IO Interactive var faretruende tæt på konkurs

For blot et år siden stod IO Interactive i så store problemer, at virksomheden var tæt på at lukke helt ned. Det skete, da Sqaure Enix trak sig som ejer af IO Interactive, der derfor besluttede at købe sig selv fri.

For et år siden stod den dansk etablerede spilvirksomhed IO Interactive med gevaldige problemer, da den daværende japanske ejer, Square Enix, i maj 2017, valgte at trække sig fra selskabet.

Det skriver Version2.

På det tidspunkt måtte IO Interactive som følge af, at der nu manglede en del ressourcer i virksomheden afskedige 75 medarbejdere ud af en samlet styrke på 185.

Det endte med, at IO Interactive købte sig selv fri og nu i dag står som et uafhængigt studie.

Det var dog fareturende tæt på, at de store ændringer i 2017 kunne være gået gruelig galt.

"Det var en hård tid, og vi var i reel fare for at gå konkurs i 2017. Men vi fik omstillet organisationen på kort tid, og vores nye strategi og redningsplan gik bedre, end vi turde håbe på," siger Hakan Abrak, direktør for IO Interactive, i et interview med Version2.

Hitman blev igen redningen

Redningsplanken for IO Interactive, der blev stiftet i 1998, var som så mange gange før selskabets mest kendte titel computerspillet Hitman.

Udgivelsen af en gratis prøveversion af det nyeste spil i Hitman-serien i 2017 samt en stribe nye missioner og andet indhold til spillet, der blev udgivet i løbet af efteråret, gjorde at spillerbasen voksede fra 2 til 13 millioner.

Derudover indgik selskabet ligeledes en aftale med Warner Brothers spildivision om at distribuere fysiske kopier af spillet.

Forventer succesfulde 20 år

Hakan Abrak afslører desuden, at han mener selskabet i dag står stærkere end før bruddet med Sqaure Enix.

Selskabet har nu eksisteret i 20 år, men IO Interactive-direktøren forventer, at de næste tyve år bliver de mest succesfulde i selskabets historie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere