Artikel top billede

Computerspillet Hitman er IO Interactives største succes, og spillet har endnu en gang gjort en positiv forskel for selskabet.

IO Interactive var faretruende tæt på konkurs

For blot et år siden stod IO Interactive i så store problemer, at virksomheden var tæt på at lukke helt ned. Det skete, da Sqaure Enix trak sig som ejer af IO Interactive, der derfor besluttede at købe sig selv fri.

For et år siden stod den dansk etablerede spilvirksomhed IO Interactive med gevaldige problemer, da den daværende japanske ejer, Square Enix, i maj 2017, valgte at trække sig fra selskabet.

Det skriver Version2.

På det tidspunkt måtte IO Interactive som følge af, at der nu manglede en del ressourcer i virksomheden afskedige 75 medarbejdere ud af en samlet styrke på 185.

Det endte med, at IO Interactive købte sig selv fri og nu i dag står som et uafhængigt studie.

Det var dog fareturende tæt på, at de store ændringer i 2017 kunne være gået gruelig galt.

"Det var en hård tid, og vi var i reel fare for at gå konkurs i 2017. Men vi fik omstillet organisationen på kort tid, og vores nye strategi og redningsplan gik bedre, end vi turde håbe på," siger Hakan Abrak, direktør for IO Interactive, i et interview med Version2.

Hitman blev igen redningen

Redningsplanken for IO Interactive, der blev stiftet i 1998, var som så mange gange før selskabets mest kendte titel computerspillet Hitman.

Udgivelsen af en gratis prøveversion af det nyeste spil i Hitman-serien i 2017 samt en stribe nye missioner og andet indhold til spillet, der blev udgivet i løbet af efteråret, gjorde at spillerbasen voksede fra 2 til 13 millioner.

Derudover indgik selskabet ligeledes en aftale med Warner Brothers spildivision om at distribuere fysiske kopier af spillet.

Forventer succesfulde 20 år

Hakan Abrak afslører desuden, at han mener selskabet i dag står stærkere end før bruddet med Sqaure Enix.

Selskabet har nu eksisteret i 20 år, men IO Interactive-direktøren forventer, at de næste tyve år bliver de mest succesfulde i selskabets historie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket og prøvekørt: Sådan kommer det nye styresystem til at se ud
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.