Artikel top billede

Apple sagsøges i stor stil af utilfredse MacBook-brugere

Masser af utilfredse MacBook-brugere trækker Apple i retten på grund af problemer med computernes tastaturer.

Hele to grupper af utilfredse MacBook-brugere trækker nu Apple i retten i masse-søgsmål, de såkaldte class action suits.

Brugerne er utilfreds med tastaturerne på deres nye MacBook-computere - alle MacBook-computere fra 2015 og frem samt MacBook Pro-computere fra 2016 og frem.

De mener, at tastaturerne beskaffenhed gør, at der kan trænge støv og fnuller ind i tastaturet, hvilket kan ødelægge den funktion, der får en tast til at springe op, når man har trykket på den.

Her anvender Apple en særlig funktion, butterfly switch, der arbejder modsat de klassiske fjeder-systemer, der minder om en saks’ bevægelse.

Ifølge et af søgsmålene har butterfly-funktionen i de nye MacBook Pro-computere ‘endnu lavere profil end sakse-switch-tastaturer.’

Det gør, at ‘dårligt nok flytter sig, når de bliver trykket ned. Som deres navn antyer, er de ekstremt sårbare og bliver holdt på plads af fire bittesmå tråde af skrøbelig plastic,’ hedder det.

Sagsøgerne peger også på, at det ikke kan lade sig gøre at fjerne en enkelt tast uden at risikere, at hele tastaturet bliver ødelagt.

Ifølge advokatfirmaerne, der håndterer massesøgsmålene, er tusindvis af forbrugere ramt af problemerne.

De mener, at Apple burde have vidst, at butterfly-fjedrene var så sårbare, inden modellerne overhovedet blev sat i produktion.

Advokatfirmaerne forlanger, at Apple betaler erstatning, offentligt anerkender defekterne, samt at selskaberne afholder alle de udgifter, som forbrugerne har haft på grund af de defekte tastaturer.

Læs vores test af MacBook Pro: Stortest af Macbook Pro 13: Her er dommen efter ni måneders test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere