Artikel top billede

Apple sagsøges i stor stil af utilfredse MacBook-brugere

Masser af utilfredse MacBook-brugere trækker Apple i retten på grund af problemer med computernes tastaturer.

Hele to grupper af utilfredse MacBook-brugere trækker nu Apple i retten i masse-søgsmål, de såkaldte class action suits.

Brugerne er utilfreds med tastaturerne på deres nye MacBook-computere - alle MacBook-computere fra 2015 og frem samt MacBook Pro-computere fra 2016 og frem.

De mener, at tastaturerne beskaffenhed gør, at der kan trænge støv og fnuller ind i tastaturet, hvilket kan ødelægge den funktion, der får en tast til at springe op, når man har trykket på den.

Her anvender Apple en særlig funktion, butterfly switch, der arbejder modsat de klassiske fjeder-systemer, der minder om en saks’ bevægelse.

Ifølge et af søgsmålene har butterfly-funktionen i de nye MacBook Pro-computere ‘endnu lavere profil end sakse-switch-tastaturer.’

Det gør, at ‘dårligt nok flytter sig, når de bliver trykket ned. Som deres navn antyer, er de ekstremt sårbare og bliver holdt på plads af fire bittesmå tråde af skrøbelig plastic,’ hedder det.

Sagsøgerne peger også på, at det ikke kan lade sig gøre at fjerne en enkelt tast uden at risikere, at hele tastaturet bliver ødelagt.

Ifølge advokatfirmaerne, der håndterer massesøgsmålene, er tusindvis af forbrugere ramt af problemerne.

De mener, at Apple burde have vidst, at butterfly-fjedrene var så sårbare, inden modellerne overhovedet blev sat i produktion.

Advokatfirmaerne forlanger, at Apple betaler erstatning, offentligt anerkender defekterne, samt at selskaberne afholder alle de udgifter, som forbrugerne har haft på grund af de defekte tastaturer.

Læs vores test af MacBook Pro: Stortest af Macbook Pro 13: Her er dommen efter ni måneders test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere