Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Indisk it-leverandør kan være skyld i kæmpe KMD-nedbrud

Det store KMD-nedbrud, der ramte Roskilde Kommune fornylig, skyldes uregelmæssigheder hos den indiske underleverandør Tech Mahindra, som KMD anvender.

Det store nedbrud hos KMD, der fornylig kostede Roskilde Kommune 82.000 filer, skyldes en fejl hos indiske Tech Mahindra, som KMD anvender som underleverandør.

Sådan lyder det fra Version2, der dog ikke har fået bekræftet oplysningerne og heller ikke citerer nogen kilder.

KMD outsourcede i 2015 sin infrastrukturforretning til Tech Mahindra, som KMD i mange år har samarbejdet med.

Dengang meddelte KMD, at selskabet 'i princippet' godt kunne have løst opgaven selv, men at det "kort sagt kommet frem til, at vi får mere for pengene ved at samarbejde med en teknisk aktør af Tech Mahindras størrelse. Selskabet har så store muskler, at det kan opnå nogle skalafordele, som vi ikke selv kan.'

Det kan du læse mere om her: KMD outsourcer hel afdeling til indisk firma - 60 KMD-ansatte får ny arbejdsgiver

Ifølge Version2 indgik inderne dengang efterfølgende aftalte med et storage-firma, som skulle hoste blandt andet data fra Roskilde Kommune.

Men denne aftale blev opsagt omkring nytår. Og siden har Tech Mahindra ifølge Version2 ‘forsømt den overvågnings- og vedligeholdelsesopgave, der før lå hos storage-leverandøren.’

Du kan læse mere om nedbruddet her: KMD vil ikke stille op til interview efter kæmpenedbrud har kostet Roskilde Kommune 82.500 filer: I stedet har vi modtaget en mail

KMD fik fornylig sammen med NNIT en hård medfart i en stor international undersøgelse af outsourcing-leverandører.

Det kan du læse mere om her: KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere