Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Danmark halter efter Norge og Sverige på it-sikkerhed: Men markedet vil blive fordoblet på fire år

Danmark ligger på niveau med Polen, Italien og Tjekkiet, når det kommer til markedet for it-sikkerhed. De øvrige nordiske lande er meget længere fremme.

Danske virksomheder og myndigheder er både mindre bevidste om it-sikkerhed og markedet for it-sikkerhedsløsninger er også markant mindre end i både Sverige, Norge og Finland.

Det viser en analyse fra Deloitte.

Den peger på, at der er et kæmpe uudnyttet marked inden for it-sikkerhed i Danmark.

“Hvis Danmark havde det samme politiske fokus på it-sikkerhed, som eksempelvis i Storbritannien, så kunne det give en stigningen i markedet på 60 procent,” står der i analysen.

Læs også: Rapport: It-sikkerheden sejler i danske virksomheder - men optimismen er tårnhøj

Markedet vil blive dobbelt så stort

Deloitte har også set på, hvor stort markedet for it-sikkerhed er i Danmark. Her regner konsulethuset med, at markedet inden for it-sikkerhed i danmark kommer til at blive fordoblet inden for fem år.

Det vil ske samtidig med, at cybertrusslen mod Danmark fortsat bliver ved med at stige.

Læs også: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb

“Der er stadig et stort potentiale i det stigende behov der er for helt basal it-sikkerhed hos myndigheder, virksomheder og privatpersoner og det er med til at give en markant stigning i markedet for it-sikkerhed i de kommende år,” lyder det i analysen.

Senest har Forsvarets Efterretningstjeneste vurderet, at cyberkriminalitet er den største sikkerhedstrussel mod Danmark lige nu.

Kunderne kan skabe en efterspørgsel

Udover det politiske fokus mener Deloitte også, at stigende krav fra forbrugerne betyder, at markedet for it-sikkerhed kommer til at stige.

Men det kræver altså, at danske virksomheder udnytter den mulighed, hvis ikke de andre nordiske lande skal øge forspringet til Danmark endnu mere.

Du kan læse hele analysen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere