Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Danmark halter efter Norge og Sverige på it-sikkerhed: Men markedet vil blive fordoblet på fire år

Danmark ligger på niveau med Polen, Italien og Tjekkiet, når det kommer til markedet for it-sikkerhed. De øvrige nordiske lande er meget længere fremme.

Danske virksomheder og myndigheder er både mindre bevidste om it-sikkerhed og markedet for it-sikkerhedsløsninger er også markant mindre end i både Sverige, Norge og Finland.

Det viser en analyse fra Deloitte.

Den peger på, at der er et kæmpe uudnyttet marked inden for it-sikkerhed i Danmark.

“Hvis Danmark havde det samme politiske fokus på it-sikkerhed, som eksempelvis i Storbritannien, så kunne det give en stigningen i markedet på 60 procent,” står der i analysen.

Læs også: Rapport: It-sikkerheden sejler i danske virksomheder - men optimismen er tårnhøj

Markedet vil blive dobbelt så stort

Deloitte har også set på, hvor stort markedet for it-sikkerhed er i Danmark. Her regner konsulethuset med, at markedet inden for it-sikkerhed i danmark kommer til at blive fordoblet inden for fem år.

Det vil ske samtidig med, at cybertrusslen mod Danmark fortsat bliver ved med at stige.

Læs også: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb

“Der er stadig et stort potentiale i det stigende behov der er for helt basal it-sikkerhed hos myndigheder, virksomheder og privatpersoner og det er med til at give en markant stigning i markedet for it-sikkerhed i de kommende år,” lyder det i analysen.

Senest har Forsvarets Efterretningstjeneste vurderet, at cyberkriminalitet er den største sikkerhedstrussel mod Danmark lige nu.

Kunderne kan skabe en efterspørgsel

Udover det politiske fokus mener Deloitte også, at stigende krav fra forbrugerne betyder, at markedet for it-sikkerhed kommer til at stige.

Men det kræver altså, at danske virksomheder udnytter den mulighed, hvis ikke de andre nordiske lande skal øge forspringet til Danmark endnu mere.

Du kan læse hele analysen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere