Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Danmark halter efter Norge og Sverige på it-sikkerhed: Men markedet vil blive fordoblet på fire år

Danmark ligger på niveau med Polen, Italien og Tjekkiet, når det kommer til markedet for it-sikkerhed. De øvrige nordiske lande er meget længere fremme.

Danske virksomheder og myndigheder er både mindre bevidste om it-sikkerhed og markedet for it-sikkerhedsløsninger er også markant mindre end i både Sverige, Norge og Finland.

Det viser en analyse fra Deloitte.

Den peger på, at der er et kæmpe uudnyttet marked inden for it-sikkerhed i Danmark.

“Hvis Danmark havde det samme politiske fokus på it-sikkerhed, som eksempelvis i Storbritannien, så kunne det give en stigningen i markedet på 60 procent,” står der i analysen.

Læs også: Rapport: It-sikkerheden sejler i danske virksomheder - men optimismen er tårnhøj

Markedet vil blive dobbelt så stort

Deloitte har også set på, hvor stort markedet for it-sikkerhed er i Danmark. Her regner konsulethuset med, at markedet inden for it-sikkerhed i danmark kommer til at blive fordoblet inden for fem år.

Det vil ske samtidig med, at cybertrusslen mod Danmark fortsat bliver ved med at stige.

Læs også: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb

“Der er stadig et stort potentiale i det stigende behov der er for helt basal it-sikkerhed hos myndigheder, virksomheder og privatpersoner og det er med til at give en markant stigning i markedet for it-sikkerhed i de kommende år,” lyder det i analysen.

Senest har Forsvarets Efterretningstjeneste vurderet, at cyberkriminalitet er den største sikkerhedstrussel mod Danmark lige nu.

Kunderne kan skabe en efterspørgsel

Udover det politiske fokus mener Deloitte også, at stigende krav fra forbrugerne betyder, at markedet for it-sikkerhed kommer til at stige.

Men det kræver altså, at danske virksomheder udnytter den mulighed, hvis ikke de andre nordiske lande skal øge forspringet til Danmark endnu mere.

Du kan læse hele analysen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere