Artikel top billede

Danmark halter efter Norge og Sverige på it-sikkerhed: Men markedet vil blive fordoblet på fire år

Danmark ligger på niveau med Polen, Italien og Tjekkiet, når det kommer til markedet for it-sikkerhed. De øvrige nordiske lande er meget længere fremme.

Danske virksomheder og myndigheder er både mindre bevidste om it-sikkerhed og markedet for it-sikkerhedsløsninger er også markant mindre end i både Sverige, Norge og Finland.

Det viser en analyse fra Deloitte.

Den peger på, at der er et kæmpe uudnyttet marked inden for it-sikkerhed i Danmark.

“Hvis Danmark havde det samme politiske fokus på it-sikkerhed, som eksempelvis i Storbritannien, så kunne det give en stigningen i markedet på 60 procent,” står der i analysen.

Læs også: Rapport: It-sikkerheden sejler i danske virksomheder - men optimismen er tårnhøj

Markedet vil blive dobbelt så stort

Deloitte har også set på, hvor stort markedet for it-sikkerhed er i Danmark. Her regner konsulethuset med, at markedet inden for it-sikkerhed i danmark kommer til at blive fordoblet inden for fem år.

Det vil ske samtidig med, at cybertrusslen mod Danmark fortsat bliver ved med at stige.

Læs også: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb

“Der er stadig et stort potentiale i det stigende behov der er for helt basal it-sikkerhed hos myndigheder, virksomheder og privatpersoner og det er med til at give en markant stigning i markedet for it-sikkerhed i de kommende år,” lyder det i analysen.

Senest har Forsvarets Efterretningstjeneste vurderet, at cyberkriminalitet er den største sikkerhedstrussel mod Danmark lige nu.

Kunderne kan skabe en efterspørgsel

Udover det politiske fokus mener Deloitte også, at stigende krav fra forbrugerne betyder, at markedet for it-sikkerhed kommer til at stige.

Men det kræver altså, at danske virksomheder udnytter den mulighed, hvis ikke de andre nordiske lande skal øge forspringet til Danmark endnu mere.

Du kan læse hele analysen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere