Artikel top billede

Fremadstormende Uber-rival henter stor investering fra Mercedes: Har kig på det danske marked

Den estiske taxi-app Taxify har hentet en kæmpe investering fra bilgiganten Daimler. Den kapital skal bruges til at sætte fart under ekspansionen, og virksomheden har allerede kig på det danske marked.

Den estiske taxi-app Taxify har netop hentet en investering på 175 millioner dollar, hvilket betyder, at virksomheden nu har en værdiansættelse på over en milliard dollar.

Det skriver Techcrunch.

Den tyske bilgigant Daimler, der blandt andet ejer Mercedes-Benz, var den største investor i kapitalrunden, og derfor får virksomheden nu også en plads i Taxifys bestyrelse.

Den nye kapital skal iføge Techcrunch først og fremmest bruges til at sætte yderligere fart under Taxifys ekspansion i Europa og Asien.

Har kig på det danske marked

Taxify har blandt andet haft succes med at rykke ind på markeder, som Uber har været tvunget til at trække sig ud af. Derfor har Taxify også tidligere udvist interesse for det danske marked.

Martin Villig, der i 2013 stiftede Taxify sammen med sin bror Markus, oplyste sidste år til Computerworld, at virksomheden arbejder målrettet på at gøre sin entre på det danske.

"Efter at Uber har valgt at forlade Danmark, er Taxify nu på udkig efter vognflåder i Danmark,” skrev han i e-mail til Computerworld.

Læs også: Stor østeuropæisk taxi-app vil ind på den danske marked efter Ubers afsked: "Vi er på udkig efter danske vogne"

Et bilmarked i forandring

Den tyske bilgigant har gennem de seneste år oprustet ganske heftigt på innovationsfronten i et bil-marked, der i disse år er under stor forandring.

Mange eksperter spår, at vi i fremtiden vil opleve, at bilejerskab vil blive mindre udbredt. I stedet vil kørsel blive en service, der bliver udbudt af kørselstjenester som eksempelvis Uber eller Taxify.

Daimler har blandt andet opkøbt delebilstjenesten Car2Go og den tyske samkørselstjeneste Flinc, og dertil kommer investeringer i samkørselstjenesterne Via og Turo.

Daimler er ligeledes blandt de europæiske bilmærker, der er længst fremme med udviklingen af selvkørende teknologi.

Læs også:
Dansker spiller vigtig rolle i Mercedes-Benz' fremtidsvision: Denne bil er spydspidsen i kampen mod it-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere