Artikel top billede

Fremadstormende Uber-rival henter stor investering fra Mercedes: Har kig på det danske marked

Den estiske taxi-app Taxify har hentet en kæmpe investering fra bilgiganten Daimler. Den kapital skal bruges til at sætte fart under ekspansionen, og virksomheden har allerede kig på det danske marked.

Den estiske taxi-app Taxify har netop hentet en investering på 175 millioner dollar, hvilket betyder, at virksomheden nu har en værdiansættelse på over en milliard dollar.

Det skriver Techcrunch.

Den tyske bilgigant Daimler, der blandt andet ejer Mercedes-Benz, var den største investor i kapitalrunden, og derfor får virksomheden nu også en plads i Taxifys bestyrelse.

Den nye kapital skal iføge Techcrunch først og fremmest bruges til at sætte yderligere fart under Taxifys ekspansion i Europa og Asien.

Har kig på det danske marked

Taxify har blandt andet haft succes med at rykke ind på markeder, som Uber har været tvunget til at trække sig ud af. Derfor har Taxify også tidligere udvist interesse for det danske marked.

Martin Villig, der i 2013 stiftede Taxify sammen med sin bror Markus, oplyste sidste år til Computerworld, at virksomheden arbejder målrettet på at gøre sin entre på det danske.

"Efter at Uber har valgt at forlade Danmark, er Taxify nu på udkig efter vognflåder i Danmark,” skrev han i e-mail til Computerworld.

Læs også: Stor østeuropæisk taxi-app vil ind på den danske marked efter Ubers afsked: "Vi er på udkig efter danske vogne"

Et bilmarked i forandring

Den tyske bilgigant har gennem de seneste år oprustet ganske heftigt på innovationsfronten i et bil-marked, der i disse år er under stor forandring.

Mange eksperter spår, at vi i fremtiden vil opleve, at bilejerskab vil blive mindre udbredt. I stedet vil kørsel blive en service, der bliver udbudt af kørselstjenester som eksempelvis Uber eller Taxify.

Daimler har blandt andet opkøbt delebilstjenesten Car2Go og den tyske samkørselstjeneste Flinc, og dertil kommer investeringer i samkørselstjenesterne Via og Turo.

Daimler er ligeledes blandt de europæiske bilmærker, der er længst fremme med udviklingen af selvkørende teknologi.

Læs også:
Dansker spiller vigtig rolle i Mercedes-Benz' fremtidsvision: Denne bil er spydspidsen i kampen mod it-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere