Artikel top billede

Fremadstormende Uber-rival henter stor investering fra Mercedes: Har kig på det danske marked

Den estiske taxi-app Taxify har hentet en kæmpe investering fra bilgiganten Daimler. Den kapital skal bruges til at sætte fart under ekspansionen, og virksomheden har allerede kig på det danske marked.

Den estiske taxi-app Taxify har netop hentet en investering på 175 millioner dollar, hvilket betyder, at virksomheden nu har en værdiansættelse på over en milliard dollar.

Det skriver Techcrunch.

Den tyske bilgigant Daimler, der blandt andet ejer Mercedes-Benz, var den største investor i kapitalrunden, og derfor får virksomheden nu også en plads i Taxifys bestyrelse.

Den nye kapital skal iføge Techcrunch først og fremmest bruges til at sætte yderligere fart under Taxifys ekspansion i Europa og Asien.

Har kig på det danske marked

Taxify har blandt andet haft succes med at rykke ind på markeder, som Uber har været tvunget til at trække sig ud af. Derfor har Taxify også tidligere udvist interesse for det danske marked.

Martin Villig, der i 2013 stiftede Taxify sammen med sin bror Markus, oplyste sidste år til Computerworld, at virksomheden arbejder målrettet på at gøre sin entre på det danske.

"Efter at Uber har valgt at forlade Danmark, er Taxify nu på udkig efter vognflåder i Danmark,” skrev han i e-mail til Computerworld.

Læs også: Stor østeuropæisk taxi-app vil ind på den danske marked efter Ubers afsked: "Vi er på udkig efter danske vogne"

Et bilmarked i forandring

Den tyske bilgigant har gennem de seneste år oprustet ganske heftigt på innovationsfronten i et bil-marked, der i disse år er under stor forandring.

Mange eksperter spår, at vi i fremtiden vil opleve, at bilejerskab vil blive mindre udbredt. I stedet vil kørsel blive en service, der bliver udbudt af kørselstjenester som eksempelvis Uber eller Taxify.

Daimler har blandt andet opkøbt delebilstjenesten Car2Go og den tyske samkørselstjeneste Flinc, og dertil kommer investeringer i samkørselstjenesterne Via og Turo.

Daimler er ligeledes blandt de europæiske bilmærker, der er længst fremme med udviklingen af selvkørende teknologi.

Læs også:
Dansker spiller vigtig rolle i Mercedes-Benz' fremtidsvision: Denne bil er spydspidsen i kampen mod it-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere