Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fremadstormende Uber-rival henter stor investering fra Mercedes: Har kig på det danske marked

Den estiske taxi-app Taxify har hentet en kæmpe investering fra bilgiganten Daimler. Den kapital skal bruges til at sætte fart under ekspansionen, og virksomheden har allerede kig på det danske marked.

Den estiske taxi-app Taxify har netop hentet en investering på 175 millioner dollar, hvilket betyder, at virksomheden nu har en værdiansættelse på over en milliard dollar.

Det skriver Techcrunch.

Den tyske bilgigant Daimler, der blandt andet ejer Mercedes-Benz, var den største investor i kapitalrunden, og derfor får virksomheden nu også en plads i Taxifys bestyrelse.

Den nye kapital skal iføge Techcrunch først og fremmest bruges til at sætte yderligere fart under Taxifys ekspansion i Europa og Asien.

Har kig på det danske marked

Taxify har blandt andet haft succes med at rykke ind på markeder, som Uber har været tvunget til at trække sig ud af. Derfor har Taxify også tidligere udvist interesse for det danske marked.

Martin Villig, der i 2013 stiftede Taxify sammen med sin bror Markus, oplyste sidste år til Computerworld, at virksomheden arbejder målrettet på at gøre sin entre på det danske.

"Efter at Uber har valgt at forlade Danmark, er Taxify nu på udkig efter vognflåder i Danmark,” skrev han i e-mail til Computerworld.

Læs også: Stor østeuropæisk taxi-app vil ind på den danske marked efter Ubers afsked: "Vi er på udkig efter danske vogne"

Et bilmarked i forandring

Den tyske bilgigant har gennem de seneste år oprustet ganske heftigt på innovationsfronten i et bil-marked, der i disse år er under stor forandring.

Mange eksperter spår, at vi i fremtiden vil opleve, at bilejerskab vil blive mindre udbredt. I stedet vil kørsel blive en service, der bliver udbudt af kørselstjenester som eksempelvis Uber eller Taxify.

Daimler har blandt andet opkøbt delebilstjenesten Car2Go og den tyske samkørselstjeneste Flinc, og dertil kommer investeringer i samkørselstjenesterne Via og Turo.

Daimler er ligeledes blandt de europæiske bilmærker, der er længst fremme med udviklingen af selvkørende teknologi.

Læs også:
Dansker spiller vigtig rolle i Mercedes-Benz' fremtidsvision: Denne bil er spydspidsen i kampen mod it-giganterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere