Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple løfter sløret for nye produkter om få timer på WWDC 2018 (og det tegner til at blive en smule kedeligt)

ComputerViews: Alt tegner til, at Apples store produktpræsentation i aften på WWDC 2018 bliver en tam affære. Men nu får vi jo se.

ComputerViews: Apples store udvikler-konference, WWDC, plejer at være noget af et tilløbsstykke, da det er er her, at Apple typisk løfter sløret for kommende produkter.

Men du bør nok sænke forventningsniveauet til WWDC 2018, der åbnes om få timer.

For der er ikke lagt op til noget særligt.

Faktisk er der lagt op til, at WWDC 2018 bliver usædvanlig kedelig med nogle softwareopdateringer som hotteste nyheder.

Sådan lyder det i hvert fald fra nyhedsbureauet Bloombergs Mark Gurman, der med sine tætte kontakter i Apple sjældent skyder helt forbi - og som nogen mener, at ellers så diskrete Apple ligefrem bruger til at få lækket nyheder.

Ifølge ham kan vi godt glemme alt om nye MacBook-computere og iPads i aften. Grund: Apple er ikke klar, og de pågældende nye maskiner er ikke færdigt-udviklede endnu.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau tyder meget ligeledes på, at Apple heller ikke er klar med nye versioner af de stadigt nye AirPods, HomePod eller iPhone (hvor Apple angiveligt arbejder på en iPhone SE 2.)

Så er der softwaren tilbage

Istedet kommer WWDC 2018 til at fokusere på augmented reality, såkaldte time management tools og digital sundhed samt de ‘sædvanlige sneak peeks på den næste macOS, iOS, watchOS og tvOS,’ som det hedder.

“Med indtil videre blot én ny produkt-annoncering i 2018 - den nye 9,7 tommer iPad med Pencil-understøttelse - vil Apple-fans nok blive skuffede, når keynoten er slut mandag,” skriver nyhedsbureauet.

Men sådan bør Apple-fans ikke tænke, hedder det endvidere.

For det er en god ting, hvis dette års WWDC viser sig at være næsten tømt for hardware-nyheder.

For selskabet har brug for at lette foden en smule fra udviklings-speederen og istedet begynde at fokusere lidt på selskabets mest loyale tilhængere.

“Apple har brug for at holde sig til software-opdateringer for at begynde at få alting tilbage på sporet,” hedder det.

WWDC vil på den måde komme til at fokusere på udviklernes behov: Kits, API’er, SDK’er og lignende til udviklerne. Og masser af Siri. Men altså nok ikke så meget hardware.

Computerworld følger slagets gang mandag aften. Måske tager Bloomberg fejl. Nu får vi se.

Hvad tror du, at der er på vej? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere