Artikel top billede

Avis: Facebook udleverer brugerdata til Apple, Microsoft, Samsung og mange andre hardware-producenter

Facebook har aftaler om udlevering af brugerdata med hele 60 hardware-selskaber inklusive Microsoft, Apple og Samsung.

Facebook har haft overvågningsaftaler med mindst 60 hardware-selskaber om udlevering af forskellige former for brugerdata, skriver New York Times.

Ifølge avisen har Facebook haft aftaler med blandt andre Microsoft, Apple, Samsung og Blackberry, som har modtaget store mængder brugerdata fra Facebook.

Ifølge avisen indebar aftalerne også, at de pågældende selskaber kunne få data på Facebook-brugernes venner.

I artiklen Facebook gave device-makers deep access to data on users and friends skriver New York Times, at aftalerne blev indgået på grund af Facebooks bestræbelser på at blive verdens førende social media-service.

Aftalerne skulle ifølge avisen været indgået i løbet af de seneste 10 år, og de første blev således indgået før Facebooks app var bredt tilgængelig.

“Partnerskaberne rejser bekymringer om selskabets [Facebooks, red] privacy-beskyttelse og compliance,” skriver avisen.

“Facebook gav device-virksomhederne adgang til data på brugernes venner uden deres eksplicitte samtykke - selv efter, at det havde bedyret, at det ikke længere ville dele denne type data,” hedder det.

Ifølge den amerikanske avis er langt de fleste af de pågældende aftaler stadigt gældende, selv om Facebook begyndte at drosle ned for dem nogle måneder siden i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen.

Sikkerhedseksperten Serge Egelman siger til avisen, at det godt kan være, at man tror, at man kan have tillid til Facebook og producenten af den enhed, som man anvender.

“Problemet er bare, at mere og mere data bliver indsamlet via enheden. Og hvis denne data kan tilgås fra apps på enheden, så skaber det alvorlige privacy- og sikkerheds-ricisi.”

Læs også:

Facebook svinger med leen: Suspenderer 200 apps for datamisbrug

Nørgaard: Hele Facebook-skandalen er startet af fødevareindustrien

41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere