Artikel top billede

Avis: Facebook udleverer brugerdata til Apple, Microsoft, Samsung og mange andre hardware-producenter

Facebook har aftaler om udlevering af brugerdata med hele 60 hardware-selskaber inklusive Microsoft, Apple og Samsung.

Facebook har haft overvågningsaftaler med mindst 60 hardware-selskaber om udlevering af forskellige former for brugerdata, skriver New York Times.

Ifølge avisen har Facebook haft aftaler med blandt andre Microsoft, Apple, Samsung og Blackberry, som har modtaget store mængder brugerdata fra Facebook.

Ifølge avisen indebar aftalerne også, at de pågældende selskaber kunne få data på Facebook-brugernes venner.

I artiklen Facebook gave device-makers deep access to data on users and friends skriver New York Times, at aftalerne blev indgået på grund af Facebooks bestræbelser på at blive verdens førende social media-service.

Aftalerne skulle ifølge avisen været indgået i løbet af de seneste 10 år, og de første blev således indgået før Facebooks app var bredt tilgængelig.

“Partnerskaberne rejser bekymringer om selskabets [Facebooks, red] privacy-beskyttelse og compliance,” skriver avisen.

“Facebook gav device-virksomhederne adgang til data på brugernes venner uden deres eksplicitte samtykke - selv efter, at det havde bedyret, at det ikke længere ville dele denne type data,” hedder det.

Ifølge den amerikanske avis er langt de fleste af de pågældende aftaler stadigt gældende, selv om Facebook begyndte at drosle ned for dem nogle måneder siden i kølvandet på Cambridge Analytica-skandalen.

Sikkerhedseksperten Serge Egelman siger til avisen, at det godt kan være, at man tror, at man kan have tillid til Facebook og producenten af den enhed, som man anvender.

“Problemet er bare, at mere og mere data bliver indsamlet via enheden. Og hvis denne data kan tilgås fra apps på enheden, så skaber det alvorlige privacy- og sikkerheds-ricisi.”

Læs også:

Facebook svinger med leen: Suspenderer 200 apps for datamisbrug

Nørgaard: Hele Facebook-skandalen er startet af fødevareindustrien

41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere