Artikel top billede

Computex ’18: Brutale pc-processorer på vej fra både Intel og AMD

Her finder du flere kerner end på økobagerens rugbrødshylder.

Efter at være kørt ud på et sidespor i en årrække, byder processorproducenten AMD igen sin ærkerival Intel op til processor-krig.

Ved årets Computex-messe i Taiwan, slås mastodonterne nu om, hvem der kan leveres fleste processor-kerner i deres komponenter.

Intel lagde ud med at annoncere ved et pressemøde tirsdag, at chip-producenten er i færd med at færdiggøre en 28-kernet processor, der snurrer med op til hidsige 5GHz.

Den understøtter samtidigt op til 56 regnetråde via Multithreading-teknologi. Det skriver Anandtech.

En maskine udstyret med sådan en sag vil ifølge producenten kunne levere en Cinebench-score på 7.334 point – et helt uhørt resultat for en maskine med en enkel processor ombord.

Intel har ikke røbet yderlige om sin kommende monster-CPU, ud over at love, at processoren vil ryge i handlen senere på året.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

AMD’s modtræk: Endnu flere kerner

Intels lovende processor vil få konkurrence at en sammensat sag fra AMD.

Få timer efter Intels egen præsentation kunne Intels ærkerival fremvise en 32-kernet Threadripper-enhed, som består af fire octa-core Ryzen-processorer samlet i en enkel enhed.

Ligesom med selskabets øvrige Ryzen-processorer, vil multi-threading også være at finde ombord, hvorfor op til 64-regnetråde vil kunne adresseres samtidigt.

AMD giver endnu ikke nogle konkrette oplysninger om, hvad der kan forventes af ydelse fra de mange processorkerner.

Strømforbruget kan dog holdes i ave af, at disse processorer er printet med den mere strømeffektive 12 nm proces-teknologi fra forårets Zen+ arkitektur.

Når processoren får sin salgsdebut i tredje kvartal i år, vil den ledsages af en kæmpemæssig køler signeret af Cooler Master. Den indikerer, at varmeudledningen fra den brutale processor kan blive meget stor.

AMD’s nye processor bliver kompatibel med eksisterende Threadripper-kompatible bundkort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere