Artikel top billede

Computex ’18: Brutale pc-processorer på vej fra både Intel og AMD

Her finder du flere kerner end på økobagerens rugbrødshylder.

Efter at være kørt ud på et sidespor i en årrække, byder processorproducenten AMD igen sin ærkerival Intel op til processor-krig.

Ved årets Computex-messe i Taiwan, slås mastodonterne nu om, hvem der kan leveres fleste processor-kerner i deres komponenter.

Intel lagde ud med at annoncere ved et pressemøde tirsdag, at chip-producenten er i færd med at færdiggøre en 28-kernet processor, der snurrer med op til hidsige 5GHz.

Den understøtter samtidigt op til 56 regnetråde via Multithreading-teknologi. Det skriver Anandtech.

En maskine udstyret med sådan en sag vil ifølge producenten kunne levere en Cinebench-score på 7.334 point – et helt uhørt resultat for en maskine med en enkel processor ombord.

Intel har ikke røbet yderlige om sin kommende monster-CPU, ud over at love, at processoren vil ryge i handlen senere på året.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

AMD’s modtræk: Endnu flere kerner

Intels lovende processor vil få konkurrence at en sammensat sag fra AMD.

Få timer efter Intels egen præsentation kunne Intels ærkerival fremvise en 32-kernet Threadripper-enhed, som består af fire octa-core Ryzen-processorer samlet i en enkel enhed.

Ligesom med selskabets øvrige Ryzen-processorer, vil multi-threading også være at finde ombord, hvorfor op til 64-regnetråde vil kunne adresseres samtidigt.

AMD giver endnu ikke nogle konkrette oplysninger om, hvad der kan forventes af ydelse fra de mange processorkerner.

Strømforbruget kan dog holdes i ave af, at disse processorer er printet med den mere strømeffektive 12 nm proces-teknologi fra forårets Zen+ arkitektur.

Når processoren får sin salgsdebut i tredje kvartal i år, vil den ledsages af en kæmpemæssig køler signeret af Cooler Master. Den indikerer, at varmeudledningen fra den brutale processor kan blive meget stor.

AMD’s nye processor bliver kompatibel med eksisterende Threadripper-kompatible bundkort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere