Artikel top billede

Computex ’18: Brutale pc-processorer på vej fra både Intel og AMD

Her finder du flere kerner end på økobagerens rugbrødshylder.

Efter at være kørt ud på et sidespor i en årrække, byder processorproducenten AMD igen sin ærkerival Intel op til processor-krig.

Ved årets Computex-messe i Taiwan, slås mastodonterne nu om, hvem der kan leveres fleste processor-kerner i deres komponenter.

Intel lagde ud med at annoncere ved et pressemøde tirsdag, at chip-producenten er i færd med at færdiggøre en 28-kernet processor, der snurrer med op til hidsige 5GHz.

Den understøtter samtidigt op til 56 regnetråde via Multithreading-teknologi. Det skriver Anandtech.

En maskine udstyret med sådan en sag vil ifølge producenten kunne levere en Cinebench-score på 7.334 point – et helt uhørt resultat for en maskine med en enkel processor ombord.

Intel har ikke røbet yderlige om sin kommende monster-CPU, ud over at love, at processoren vil ryge i handlen senere på året.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

AMD’s modtræk: Endnu flere kerner

Intels lovende processor vil få konkurrence at en sammensat sag fra AMD.

Få timer efter Intels egen præsentation kunne Intels ærkerival fremvise en 32-kernet Threadripper-enhed, som består af fire octa-core Ryzen-processorer samlet i en enkel enhed.

Ligesom med selskabets øvrige Ryzen-processorer, vil multi-threading også være at finde ombord, hvorfor op til 64-regnetråde vil kunne adresseres samtidigt.

AMD giver endnu ikke nogle konkrette oplysninger om, hvad der kan forventes af ydelse fra de mange processorkerner.

Strømforbruget kan dog holdes i ave af, at disse processorer er printet med den mere strømeffektive 12 nm proces-teknologi fra forårets Zen+ arkitektur.

Når processoren får sin salgsdebut i tredje kvartal i år, vil den ledsages af en kæmpemæssig køler signeret af Cooler Master. Den indikerer, at varmeudledningen fra den brutale processor kan blive meget stor.

AMD’s nye processor bliver kompatibel med eksisterende Threadripper-kompatible bundkort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere