BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

Computex ’18: Brutale pc-processorer på vej fra både Intel og AMD

Her finder du flere kerner end på økobagerens rugbrødshylder.

Efter at være kørt ud på et sidespor i en årrække, byder processorproducenten AMD igen sin ærkerival Intel op til processor-krig.

Ved årets Computex-messe i Taiwan, slås mastodonterne nu om, hvem der kan leveres fleste processor-kerner i deres komponenter.

Intel lagde ud med at annoncere ved et pressemøde tirsdag, at chip-producenten er i færd med at færdiggøre en 28-kernet processor, der snurrer med op til hidsige 5GHz.

Den understøtter samtidigt op til 56 regnetråde via Multithreading-teknologi. Det skriver Anandtech.

En maskine udstyret med sådan en sag vil ifølge producenten kunne levere en Cinebench-score på 7.334 point – et helt uhørt resultat for en maskine med en enkel processor ombord.

Intel har ikke røbet yderlige om sin kommende monster-CPU, ud over at love, at processoren vil ryge i handlen senere på året.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

AMD’s modtræk: Endnu flere kerner

Intels lovende processor vil få konkurrence at en sammensat sag fra AMD.

Få timer efter Intels egen præsentation kunne Intels ærkerival fremvise en 32-kernet Threadripper-enhed, som består af fire octa-core Ryzen-processorer samlet i en enkel enhed.

Ligesom med selskabets øvrige Ryzen-processorer, vil multi-threading også være at finde ombord, hvorfor op til 64-regnetråde vil kunne adresseres samtidigt.

AMD giver endnu ikke nogle konkrette oplysninger om, hvad der kan forventes af ydelse fra de mange processorkerner.

Strømforbruget kan dog holdes i ave af, at disse processorer er printet med den mere strømeffektive 12 nm proces-teknologi fra forårets Zen+ arkitektur.

Når processoren får sin salgsdebut i tredje kvartal i år, vil den ledsages af en kæmpemæssig køler signeret af Cooler Master. Den indikerer, at varmeudledningen fra den brutale processor kan blive meget stor.

AMD’s nye processor bliver kompatibel med eksisterende Threadripper-kompatible bundkort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere