Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: NemID-app downloadet 367.000 gange i første uge / Danskerne bruger i snit 157 GB om måneden / I dag har Netcompany første handelsdag på børsen

NemID-app downloadet 367.000 gange i første uge. Danskerne bruger i snit 157 GB om måneden. I dag har Netcompany første handelsdag på børsen. Twitter har vind i sejlene.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

NemID-app downloadet 367.000 gange i første uge

Den nye NemID-app er blevet downloadet i alt 367.075 gange i den første uge siden lanceringen, meddeler Finans Danmark i denne meddelelse.

Ifølge Finans Danmark har appen været siden lanceringen “været den mest populære app i både App Store og Google Play.”

Flere Android-brugere har været utilfredse med, at appen ikke kan anvendes på rootede telefoner.

Det kan du læse mere om her: Derfor bliver der blokeret for brug af NemID-appen på rootede Android-telefoner: "Er man utilfreds, kan man jo anvende sit nøglekort istedet"

Danskerne bruger i snit 157 GB om måneden

Danskerne downloader i snit 157,2 GB data om måneden via fastnet bredbånd, viser Telestyrelsens nye telestatistik. I gennemsnit oploader vi 20,7 GB data om måneden.

Telestatistikken dækker data tilgået fra både pc, bærbar, tablet, smartphone og lignende tilsluttet fastnet bredbånd via WiFi.

I løbet af 2017 er antallet af danskere, der kan downloade data med mindst 100 Mbit/s, steget med hele 88,7 procent. I 2016 var det tilfældet for 412.000 danskere. I 2017 var det 777.000 viser statistikken.

Den finder du her: Telestatistik - andet halvår 2017.

I dag har Netcompany første handelsdag på børsen

Der har været ret stille om ellers meget udadvendte Netcompany i de seneste dage. Men det kommer nok ikke til at vare ved.

I dag har Netcompany nemlig ifølge planerne første handelsdag på Nasdaq-børsen i København, og udviklingen på den nye aktie vil uden den mindste tvivl blive fulgt nøje.

Netcompany meldte fornylig ud, at selskabet på grund af høje efterspørgsel lukkede for privates køb af aktier for mindre end tre millioner kroner.

Der blev lukket for alle aktiekøb i går klokken 11:00.

Læs også Netcompany kan blive Danmarks nye folkeaktie - derfor vil danskerne flokkes om selskabet.

Twitter har vind i sejlene

Twitter debutterer i dag i S&P 500 indexet på Nasdaq-børsen i New York, hvor selskabet afløser Monsanto.

Twitters aktiekurs er steget mere end 60 procent siden nytår, men ligger stadig lavere i dag, end den gjorde, da Twitter blev børsnoteret i november 2013.

Twitters markedsværdi ligger nu på omkring 30 milliarder dollar, og der er lagt op til, at selskabet vil udstede nye obligationer for en milliard dollar.

Flere amerikanske aviser nævner, at Twitters synlighed er steget markant, siden Donald Trump blev præsident i USA. Det skyldes, at Twitter er en af ‘The Donald’s yndlingskanaler til at kommunikere sine synspunkter ud til omverdenen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere