Artikel top billede

EU-Kommissionen truer Google med milliardbøde: Android er konkurrenceforvridende

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil i de kommende uger komme med en afgørelse, der kan give Google endnu en økonomisk lussing.

Kampen mellem EU og den amerikanske søgegigant Google spidser til.

Denne gang er det selskabets misbrug af Androids markedsposition på smartphone-markedet, der skal ophøre, mener EU kommissionen. Det skriver Financial Times.

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, vil i de kommende uger komme med et bødeforlæg til software-selskabet – et træk som ifølge kilder tæt på forløbet, vil blive det mest omsiggribende regulatoriske indgreb mod Googles forretningsmodel.

Bødens størrelse er fortsat ukendt.

De gældende regler giver dog kommissionen hjemmel til at uddele bøder på op til 10 procent af selskabets globale omsætning. Strafferammen kan betyde, at Google må se en bøde på op til 11 milliarder dollar, knap 70 milliarder kroner, i øjnene.

Læs også: Stor international uenighed om at beskatte internationale tech-giganter

Den gængse praksis er dog, at kommissionen kommer til bøder i den lavere del spektret.

Afgørelsen vil betyde endnu en optrapning af kampen mellem Google og Europa Kommissionen, som sidstnævnte indledte tilbage i 2010. Den første sag var rettet mod Googles forfordeling af konkurrerende prissammenlignings-tjenester på selskabets søgeplatform. Sagen endte i en bøde til Google på 2,4 milliarder Euro, knap 18 milliarder kroner.

Google befinder sig i de europæiske konkurrencemyndigheder søgelys i en tredje sag, hvor selskabets anklages for at udelukke konkurrenter fra de hjemmesider, der benytter Googles søgetjenester.

Selskabet afviser til Financial Times, at det har ageret forkert, men noterer, at EU Kommissionen ikke har tænkt sig at standse deres undersøgelse eller at søge forlig.

Se også: Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere