Artikel top billede

EU-Kommissionen truer Google med milliardbøde: Android er konkurrenceforvridende

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil i de kommende uger komme med en afgørelse, der kan give Google endnu en økonomisk lussing.

Kampen mellem EU og den amerikanske søgegigant Google spidser til.

Denne gang er det selskabets misbrug af Androids markedsposition på smartphone-markedet, der skal ophøre, mener EU kommissionen. Det skriver Financial Times.

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, vil i de kommende uger komme med et bødeforlæg til software-selskabet – et træk som ifølge kilder tæt på forløbet, vil blive det mest omsiggribende regulatoriske indgreb mod Googles forretningsmodel.

Bødens størrelse er fortsat ukendt.

De gældende regler giver dog kommissionen hjemmel til at uddele bøder på op til 10 procent af selskabets globale omsætning. Strafferammen kan betyde, at Google må se en bøde på op til 11 milliarder dollar, knap 70 milliarder kroner, i øjnene.

Læs også: Stor international uenighed om at beskatte internationale tech-giganter

Den gængse praksis er dog, at kommissionen kommer til bøder i den lavere del spektret.

Afgørelsen vil betyde endnu en optrapning af kampen mellem Google og Europa Kommissionen, som sidstnævnte indledte tilbage i 2010. Den første sag var rettet mod Googles forfordeling af konkurrerende prissammenlignings-tjenester på selskabets søgeplatform. Sagen endte i en bøde til Google på 2,4 milliarder Euro, knap 18 milliarder kroner.

Google befinder sig i de europæiske konkurrencemyndigheder søgelys i en tredje sag, hvor selskabets anklages for at udelukke konkurrenter fra de hjemmesider, der benytter Googles søgetjenester.

Selskabet afviser til Financial Times, at det har ageret forkert, men noterer, at EU Kommissionen ikke har tænkt sig at standse deres undersøgelse eller at søge forlig.

Se også: Her er forslaget: Sådan vil EU skrue ny digital skat sammen og stoppe it-giganternes skattefiduser
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere