Artikel top billede

Morgen-briefing: Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp / Zalando åbner for 18 dages kredit / Fusion skaber ny robot-satsning i Odense / CEO i Verizon stopper

Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp. Zalando åbner for 18 dages kredit. Fusion skaber ny robot-satsning i Odense. CEO i Verizon stopper.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp

Tyske Continental forbyder alle sin medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp på deres firma-telefoner, meddeler selskabet her.

Selskabets ledelse er bekymret over beskyttelsen af ikke mindst de kontakt-data, som medarbejderne gemmer på deres telefoner.

“Tjenesterne [Snapchat og WhatsApp, red] har mangler, når det gælder data-beskyttelse, da de tilgår brugernes private og nogle gange fortrolige data,” lyder det fra Continental.

Zalando åbner for 18 dages kredit

Den tyske e-handelsbutik Zalando åbner for 18 dages kredit til kunderne. Det betyder, at man nu kan skrive tøj hjem, prøve det og eventuelt sende det retur uden at man er nødt til at lægge penge ud, skriver Børsen.

Ifølge avisen bliver omkring halvdelen al tøj købt i butikken returneret i dag, og det har i lang tid været gratis at returnere varer.

“Det er en del af vores forretning, og når vi har en stor returprocent, så viser det, at folk har forstået konceptet. I en fysisk butik prøver du jo også varerne,” siger nordiske direktør Kenneth Melchior til avisen.

Fusion skaber ny robot-satsning i Odense

Den tidligere topchef i Universal Robots, Enrico Krog Iversen, vil fusionere de tre små robotfirmaer On Robot (Danmark), Optoforce (Ungarn) og Perception Robotics (USA), skriver Børsen.

Den nye virksomhed sigter efter en omsætning på to milliarder kroner i 2023 og får hovedsæde i Odense under navnet On Robot.

“Der er simpelthen nogle markedsmæssige muligheder og interne synergier, som det giver mening at høste. De enkelte selskaber fortsætter med selvstændig udvikling og produktion. Men vi sørger for, at kollegerne taler sammen, for der er ingen grund til at udvikle de samme ting tre gange," siger han til avisen.

CEO i Verizon stopper

Topchef i den amerikanske telegigant Verizon, Lowell McAdam, stopper i selskabet og afløses af svenskeren Hans Vestberg, der i 17 år var CEO i Ericsson. Hans Vestberg tiltrådte som CFO i Verizon i foråret 2017.

Vestberg har stået i spidsen for Erisson udrulning af 4G LTE og selskabets planer 5G-planer.

Flere amerikanske erhvervsmedier skriver, at valget af ham indikerer, at Verizon vil satse på trådløs teknologi fremfor film og underholdning som flere af de rivalerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.