Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp / Zalando åbner for 18 dages kredit / Fusion skaber ny robot-satsning i Odense / CEO i Verizon stopper

Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp. Zalando åbner for 18 dages kredit. Fusion skaber ny robot-satsning i Odense. CEO i Verizon stopper.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp

Tyske Continental forbyder alle sin medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp på deres firma-telefoner, meddeler selskabet her.

Selskabets ledelse er bekymret over beskyttelsen af ikke mindst de kontakt-data, som medarbejderne gemmer på deres telefoner.

“Tjenesterne [Snapchat og WhatsApp, red] har mangler, når det gælder data-beskyttelse, da de tilgår brugernes private og nogle gange fortrolige data,” lyder det fra Continental.

Zalando åbner for 18 dages kredit

Den tyske e-handelsbutik Zalando åbner for 18 dages kredit til kunderne. Det betyder, at man nu kan skrive tøj hjem, prøve det og eventuelt sende det retur uden at man er nødt til at lægge penge ud, skriver Børsen.

Ifølge avisen bliver omkring halvdelen al tøj købt i butikken returneret i dag, og det har i lang tid været gratis at returnere varer.

“Det er en del af vores forretning, og når vi har en stor returprocent, så viser det, at folk har forstået konceptet. I en fysisk butik prøver du jo også varerne,” siger nordiske direktør Kenneth Melchior til avisen.

Fusion skaber ny robot-satsning i Odense

Den tidligere topchef i Universal Robots, Enrico Krog Iversen, vil fusionere de tre små robotfirmaer On Robot (Danmark), Optoforce (Ungarn) og Perception Robotics (USA), skriver Børsen.

Den nye virksomhed sigter efter en omsætning på to milliarder kroner i 2023 og får hovedsæde i Odense under navnet On Robot.

“Der er simpelthen nogle markedsmæssige muligheder og interne synergier, som det giver mening at høste. De enkelte selskaber fortsætter med selvstændig udvikling og produktion. Men vi sørger for, at kollegerne taler sammen, for der er ingen grund til at udvikle de samme ting tre gange," siger han til avisen.

CEO i Verizon stopper

Topchef i den amerikanske telegigant Verizon, Lowell McAdam, stopper i selskabet og afløses af svenskeren Hans Vestberg, der i 17 år var CEO i Ericsson. Hans Vestberg tiltrådte som CFO i Verizon i foråret 2017.

Vestberg har stået i spidsen for Erisson udrulning af 4G LTE og selskabets planer 5G-planer.

Flere amerikanske erhvervsmedier skriver, at valget af ham indikerer, at Verizon vil satse på trådløs teknologi fremfor film og underholdning som flere af de rivalerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere