Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp / Zalando åbner for 18 dages kredit / Fusion skaber ny robot-satsning i Odense / CEO i Verizon stopper

Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp. Zalando åbner for 18 dages kredit. Fusion skaber ny robot-satsning i Odense. CEO i Verizon stopper.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Continental forbyder alle medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp

Tyske Continental forbyder alle sin medarbejdere at anvende Snapchat og WhatsApp på deres firma-telefoner, meddeler selskabet her.

Selskabets ledelse er bekymret over beskyttelsen af ikke mindst de kontakt-data, som medarbejderne gemmer på deres telefoner.

“Tjenesterne [Snapchat og WhatsApp, red] har mangler, når det gælder data-beskyttelse, da de tilgår brugernes private og nogle gange fortrolige data,” lyder det fra Continental.

Zalando åbner for 18 dages kredit

Den tyske e-handelsbutik Zalando åbner for 18 dages kredit til kunderne. Det betyder, at man nu kan skrive tøj hjem, prøve det og eventuelt sende det retur uden at man er nødt til at lægge penge ud, skriver Børsen.

Ifølge avisen bliver omkring halvdelen al tøj købt i butikken returneret i dag, og det har i lang tid været gratis at returnere varer.

“Det er en del af vores forretning, og når vi har en stor returprocent, så viser det, at folk har forstået konceptet. I en fysisk butik prøver du jo også varerne,” siger nordiske direktør Kenneth Melchior til avisen.

Fusion skaber ny robot-satsning i Odense

Den tidligere topchef i Universal Robots, Enrico Krog Iversen, vil fusionere de tre små robotfirmaer On Robot (Danmark), Optoforce (Ungarn) og Perception Robotics (USA), skriver Børsen.

Den nye virksomhed sigter efter en omsætning på to milliarder kroner i 2023 og får hovedsæde i Odense under navnet On Robot.

“Der er simpelthen nogle markedsmæssige muligheder og interne synergier, som det giver mening at høste. De enkelte selskaber fortsætter med selvstændig udvikling og produktion. Men vi sørger for, at kollegerne taler sammen, for der er ingen grund til at udvikle de samme ting tre gange," siger han til avisen.

CEO i Verizon stopper

Topchef i den amerikanske telegigant Verizon, Lowell McAdam, stopper i selskabet og afløses af svenskeren Hans Vestberg, der i 17 år var CEO i Ericsson. Hans Vestberg tiltrådte som CFO i Verizon i foråret 2017.

Vestberg har stået i spidsen for Erisson udrulning af 4G LTE og selskabets planer 5G-planer.

Flere amerikanske erhvervsmedier skriver, at valget af ham indikerer, at Verizon vil satse på trådløs teknologi fremfor film og underholdning som flere af de rivalerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere