Artikel top billede

KL ramt af kæmpehack - 40.000 danskeres data lækket

KL blev for to uger siden ramt af et kæmpe hackerangreb, der først blev opdaget 10 dage senere.

KL blev for to uger siden ramt af et stort hackerangreb, der har ført til, at data på ikke mindre end 40.000 danskere har ligget offentligt tilgængeligt på nettet.

Det drejer sig om data som navn, stilling, arbejdsplads, mailadresse, telefonnummer samt password til kl.dk og brugerforummet Dialogportalen.

Alle oplysningerne har i de seneste par uger været til salg på internettet, og KL blev først opmærksom på problemet, da Rigspolitiet gjorde opmærksom på det.

De 40.000 danskeres data har ligget i en database hos KL, som ikke har været krypteret.

KL understreger, at der ikke er tale om personfølsomme oplysninger som cpr-numre, bankoplysninger eller lignende.

“Vi har nulstillet alle adgangskoder til KL.dk og Dialogportalen og retter nu henvendelse til alle brugere. Vi havde også allerede for to måneder siden – inden vi blev opmærksomme på dette hackerangreb – en gennemgang med vores it-sikkerhedsleverandør, som førte til en række forslag til forbedringer, som vi alle har indført og dermed hævet vores sikkerhedsniveau væsentligt,” meddeler KL’s kommmunikationschef Ida Thuesen.

KL vil nu have en redegørelse fra organisationens systemleverandør om grunden til, at de 40.000 danskeres data ikke har været krypteret.

Sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS siger til DR, at angrebet er helt klassisk, og at han ikke kan forstå, at en stor organisation som KL ikke har sikret sig bedre.

"Det er problematisk, at så nemme indbrud kan foregå. Her er der ikke tale om 'rigtig' hackeraktivitet. Det er formentlig unge mennesker, som bare sidder og leger," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere