Artikel top billede

Foto: Unsplash

Apple nærmer sig pladsen som det første amerikanske selskab med en værdi over en billion dollar

Apple ser ud til at løbe med titlen som det første amerikanske selskab med en værdi på over én billion dollars. Aktien er allerede steget 32 procent alene i år.

Det går godt for den amerikanske tech-gigant Apple. Faktisk så godt, at selskabet kan være på vej til at nærme sig en ny rekord.

Apple ligger nemlig forrest i feltet om at blive det første amerikanske selskab med en værdi på én billion dollars. Det skriver det ZDnet.

Med en kurs på 191,7 dollars har Apple nemlig en værdi på 950 millarder dollars.

Dermed ligger Apple jeg forrest i feltet blandt andre store it-giganten som Amazon, Microsoft og Facebook, der har en værdi på henholdsvis 819, 780 og 545 millarder dollars.

Kursstigning på 32 procent

Aktiekursen for Apple er steget 32 procent over det seneste år, og det hjælper til, at it-giganten snart runder den magiske grænse.

Men selvom det går godt for Apple, så er det også gået godt for de øvrige selskaber på listen.

Microsoft har haft en kurstigning det senest på 46 procent, mens prisen på Amazons aktier er steget med imponerende 75 procent. Ifølge ZDnet er det særlig de to selskaber succes inden for cloud der er skyld i de massive kursstigninger.

Og selvom Apple altså ligger i front med et stykke ned til de nærmeste på listen, så har det ikke været let for Apple det seneste stykke tid.

Det vurderer ZDnet og peger blandt andet på, at der har været en del kritik af selskabet, blandt andet for prisen på den nyeste iPhone X.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere