Artikel top billede

Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe

Overproduktion af SSD-moduler giver gode grunde til at investere i ny SSD-lager netop nu.

Stor efterspørgsel på de hurtige SSD-diske og andre flash-baserede lagerenheder har igennem 2017 fået priserne til at søge mod stadigt højere prisniveauer.

Denne udvikling er nu vendt.

Branche-mediet EPS News rapporterer, at det første halvår i 2018 har været præget af en overproduktion i af de såkaldte NAND-moduler.

Det er dem der i dag findes i SSD-diske eller mobilens UFS-diske.

Det større udbud vil nu kunne mærkes på priserne, som vil falde med mellem 6 og 11 procent i indeværende kvartal ifølge mediet, som citerer tal fra NAND-børsen DRAMeXchange.

Også enterprise SSD’er regnes med at falde i pris med over til 10 procent i indeværende kvartal.

Prisfaldet afspejler sig i SSD-priserne i den danske handel. I dag skal der blot betales 1,51 krone per GB for dagens billigste 2TB SSD hos edbpriser.dk, mod 2,15 kroner per GB for selvsamme disk for bare få uger siden.

Overproduktionen sker til trods for, at efterspørgslen efter SSD’er er højere end nogensinde.

2018 vurderes til at blive året, hvor over halvdelen af årets stationære og bærbare maskiner vil blive ekviperet med et SSD-drev som standard.

Udbredelsen af nye fremstillingsteknikker såsom 3D-produktion af NAND-moduler i flere og flere lag, fremhæves som hovedårsag til det overordnede prisfald.

Priserne kan stige igen

Mens priserne nu er i færd med at falde, ser der ud til at komme en stabilisering eller endda en stigning senere på året. Det vurderer Alan Chen, udviklingschef hos DRAMeXchange.

Han forklarer, at selvom produktionen er på sit højeste, så er efterspørgslen det også.

Efteråret er samtidig den periode på året hvor efterspørgslen er størst.

Sæsoneffekter spiller ind, blandt andet introduktionen af nye produkter fra Apple, hvilket regnes med at presse priserne i vejret.

Læs også: SSD står overfor et stort teknologisk spring: Nu kommer næste generation - og den er stærkt forbedret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere