Artikel top billede

Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe

Overproduktion af SSD-moduler giver gode grunde til at investere i ny SSD-lager netop nu.

Stor efterspørgsel på de hurtige SSD-diske og andre flash-baserede lagerenheder har igennem 2017 fået priserne til at søge mod stadigt højere prisniveauer.

Denne udvikling er nu vendt.

Branche-mediet EPS News rapporterer, at det første halvår i 2018 har været præget af en overproduktion i af de såkaldte NAND-moduler.

Det er dem der i dag findes i SSD-diske eller mobilens UFS-diske.

Det større udbud vil nu kunne mærkes på priserne, som vil falde med mellem 6 og 11 procent i indeværende kvartal ifølge mediet, som citerer tal fra NAND-børsen DRAMeXchange.

Også enterprise SSD’er regnes med at falde i pris med over til 10 procent i indeværende kvartal.

Prisfaldet afspejler sig i SSD-priserne i den danske handel. I dag skal der blot betales 1,51 krone per GB for dagens billigste 2TB SSD hos edbpriser.dk, mod 2,15 kroner per GB for selvsamme disk for bare få uger siden.

Overproduktionen sker til trods for, at efterspørgslen efter SSD’er er højere end nogensinde.

2018 vurderes til at blive året, hvor over halvdelen af årets stationære og bærbare maskiner vil blive ekviperet med et SSD-drev som standard.

Udbredelsen af nye fremstillingsteknikker såsom 3D-produktion af NAND-moduler i flere og flere lag, fremhæves som hovedårsag til det overordnede prisfald.

Priserne kan stige igen

Mens priserne nu er i færd med at falde, ser der ud til at komme en stabilisering eller endda en stigning senere på året. Det vurderer Alan Chen, udviklingschef hos DRAMeXchange.

Han forklarer, at selvom produktionen er på sit højeste, så er efterspørgslen det også.

Efteråret er samtidig den periode på året hvor efterspørgslen er størst.

Sæsoneffekter spiller ind, blandt andet introduktionen af nye produkter fra Apple, hvilket regnes med at presse priserne i vejret.

Læs også: SSD står overfor et stort teknologisk spring: Nu kommer næste generation - og den er stærkt forbedret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere