Artikel top billede

Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe

Overproduktion af SSD-moduler giver gode grunde til at investere i ny SSD-lager netop nu.

Stor efterspørgsel på de hurtige SSD-diske og andre flash-baserede lagerenheder har igennem 2017 fået priserne til at søge mod stadigt højere prisniveauer.

Denne udvikling er nu vendt.

Branche-mediet EPS News rapporterer, at det første halvår i 2018 har været præget af en overproduktion i af de såkaldte NAND-moduler.

Det er dem der i dag findes i SSD-diske eller mobilens UFS-diske.

Det større udbud vil nu kunne mærkes på priserne, som vil falde med mellem 6 og 11 procent i indeværende kvartal ifølge mediet, som citerer tal fra NAND-børsen DRAMeXchange.

Også enterprise SSD’er regnes med at falde i pris med over til 10 procent i indeværende kvartal.

Prisfaldet afspejler sig i SSD-priserne i den danske handel. I dag skal der blot betales 1,51 krone per GB for dagens billigste 2TB SSD hos edbpriser.dk, mod 2,15 kroner per GB for selvsamme disk for bare få uger siden.

Overproduktionen sker til trods for, at efterspørgslen efter SSD’er er højere end nogensinde.

2018 vurderes til at blive året, hvor over halvdelen af årets stationære og bærbare maskiner vil blive ekviperet med et SSD-drev som standard.

Udbredelsen af nye fremstillingsteknikker såsom 3D-produktion af NAND-moduler i flere og flere lag, fremhæves som hovedårsag til det overordnede prisfald.

Priserne kan stige igen

Mens priserne nu er i færd med at falde, ser der ud til at komme en stabilisering eller endda en stigning senere på året. Det vurderer Alan Chen, udviklingschef hos DRAMeXchange.

Han forklarer, at selvom produktionen er på sit højeste, så er efterspørgslen det også.

Efteråret er samtidig den periode på året hvor efterspørgslen er størst.

Sæsoneffekter spiller ind, blandt andet introduktionen af nye produkter fra Apple, hvilket regnes med at presse priserne i vejret.

Læs også: SSD står overfor et stort teknologisk spring: Nu kommer næste generation - og den er stærkt forbedret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere