Artikel top billede

Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe

Overproduktion af SSD-moduler giver gode grunde til at investere i ny SSD-lager netop nu.

Stor efterspørgsel på de hurtige SSD-diske og andre flash-baserede lagerenheder har igennem 2017 fået priserne til at søge mod stadigt højere prisniveauer.

Denne udvikling er nu vendt.

Branche-mediet EPS News rapporterer, at det første halvår i 2018 har været præget af en overproduktion i af de såkaldte NAND-moduler.

Det er dem der i dag findes i SSD-diske eller mobilens UFS-diske.

Det større udbud vil nu kunne mærkes på priserne, som vil falde med mellem 6 og 11 procent i indeværende kvartal ifølge mediet, som citerer tal fra NAND-børsen DRAMeXchange.

Også enterprise SSD’er regnes med at falde i pris med over til 10 procent i indeværende kvartal.

Prisfaldet afspejler sig i SSD-priserne i den danske handel. I dag skal der blot betales 1,51 krone per GB for dagens billigste 2TB SSD hos edbpriser.dk, mod 2,15 kroner per GB for selvsamme disk for bare få uger siden.

Overproduktionen sker til trods for, at efterspørgslen efter SSD’er er højere end nogensinde.

2018 vurderes til at blive året, hvor over halvdelen af årets stationære og bærbare maskiner vil blive ekviperet med et SSD-drev som standard.

Udbredelsen af nye fremstillingsteknikker såsom 3D-produktion af NAND-moduler i flere og flere lag, fremhæves som hovedårsag til det overordnede prisfald.

Priserne kan stige igen

Mens priserne nu er i færd med at falde, ser der ud til at komme en stabilisering eller endda en stigning senere på året. Det vurderer Alan Chen, udviklingschef hos DRAMeXchange.

Han forklarer, at selvom produktionen er på sit højeste, så er efterspørgslen det også.

Efteråret er samtidig den periode på året hvor efterspørgslen er størst.

Sæsoneffekter spiller ind, blandt andet introduktionen af nye produkter fra Apple, hvilket regnes med at presse priserne i vejret.

Læs også: SSD står overfor et stort teknologisk spring: Nu kommer næste generation - og den er stærkt forbedret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere