Artikel top billede

Apple spænder ben for politiet: Gør værktøj til at få adgang til iPhone-data ubrugeligt

Det skal være sværere for politifolk at få adgang til indholdet på folks telefoner. Sådan lyder det nu fra Apple der vil ændre indstillingerne på selskabets iPhones så poltiet for sværere ved at få adgang til telefonens data.

Apple vil nu gøre det sværere for politiet at få adgang til brugernes data på Apples iPhones.

Det sker ved at ændre i indstillingerne så de værktøjer politiet i dag bruger til at få adgang til telefonernes data bliver ubrugelige.

Det skriver Reuters.

Det amerikanske techselskab siger til Reuters, at det er for at beskytte brugerne, særligt i lande, hvor telefoner hurtigt bliver konfiskeret af politiet eller kriminelle.

USB-port skal blive ubruglig

Det øget beskyttelse af Iphone-brugerne skal ske ved at afbryde al kommunikation gennem USB-porten, hvis ikke telefonen har været låst op i en time.

Ifølge Reuters er det sådan politiet i dag kommer uden om, hvor mange forsøg man har til at gætte koden, før iPhonen fryser og ikke længere kan låses op.

“Vi styrker konstant sikkerheden for alle Appleprodukter for at hjælpe vores brugere mod hackere, identitetstyve og andre, der forsøger at få adgang til dere personlige data,” siger en repræsentant fra Apple til Reuters.

Læs også: Her er et udpluk af de mange metoder Facebook bruger til at høste dine data

Apple fortæller desuden at man vil beskytte kunder, der er undlagt færre juridiske rettigheder end det er tilfældet i USA.

Derudover har det amerikanske it-selskab også noteret sig, at den samme metode også bliver brugt af hackere og udenlandske spioner, som man gerne vil holde ude af iPhone-brugernes personlige data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere