Artikel top billede

Apple spænder ben for politiet: Gør værktøj til at få adgang til iPhone-data ubrugeligt

Det skal være sværere for politifolk at få adgang til indholdet på folks telefoner. Sådan lyder det nu fra Apple der vil ændre indstillingerne på selskabets iPhones så poltiet for sværere ved at få adgang til telefonens data.

Apple vil nu gøre det sværere for politiet at få adgang til brugernes data på Apples iPhones.

Det sker ved at ændre i indstillingerne så de værktøjer politiet i dag bruger til at få adgang til telefonernes data bliver ubrugelige.

Det skriver Reuters.

Det amerikanske techselskab siger til Reuters, at det er for at beskytte brugerne, særligt i lande, hvor telefoner hurtigt bliver konfiskeret af politiet eller kriminelle.

USB-port skal blive ubruglig

Det øget beskyttelse af Iphone-brugerne skal ske ved at afbryde al kommunikation gennem USB-porten, hvis ikke telefonen har været låst op i en time.

Ifølge Reuters er det sådan politiet i dag kommer uden om, hvor mange forsøg man har til at gætte koden, før iPhonen fryser og ikke længere kan låses op.

“Vi styrker konstant sikkerheden for alle Appleprodukter for at hjælpe vores brugere mod hackere, identitetstyve og andre, der forsøger at få adgang til dere personlige data,” siger en repræsentant fra Apple til Reuters.

Læs også: Her er et udpluk af de mange metoder Facebook bruger til at høste dine data

Apple fortæller desuden at man vil beskytte kunder, der er undlagt færre juridiske rettigheder end det er tilfældet i USA.

Derudover har det amerikanske it-selskab også noteret sig, at den samme metode også bliver brugt af hackere og udenlandske spioner, som man gerne vil holde ude af iPhone-brugernes personlige data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere