Artikel top billede

(Foto: (c) 2014 Eric Slomanson. All Rights Reserved. / Photographer: Eric Slomanson)

Amazon renser ud i toppen – nu bliver også de højtlønnede medarbejdere erstattet af robotter

Nu er det ikke kun lagermedarbejdere, der skal frygte at blive erstattet af robotter. Amazon har for nylig erstattet en række højtlønnede indkøbere med et nyt stykke software.

Amazon er begyndt at erstatte en række af virksomhedens højtlønnede medarbejdere med automatiseret software.

Det skriver det amerikanske erhvervsmagasin Bloomberg.

Ifølge Bloomberg rammer automatiseringerne i første omgang den gruppe ansatte, der har ansvaret for at forhandle indkøbsaftaler på plads med store brands, som forhandles i Amazons butikker.

Denne gruppe ansatte har angiveligt indtil nu indkasseret årslønninger på sekscifrede dollar-beløb, men har i høj grad truffet deres beslutninger på baggrund af kvalificerede gæt og branche-erfaring.

Læs også: Berømt robot-ekspert: Sådan undgår du at miste dit job til et it-system eller en robot

Er mennesker overlegne

De bliver i stedet erstattet af en ny type software, der på baggrund af data både kan forudse Amazon-kundernes præferencer, samt hvorvidt de er villige til at betale for et givent produkt.

”Computere ved, hvad de skal købe, hvornår de skal købe, hvornår de skal give give tilbud og hvornår de ikke skal. Denne type algoritmer baserer sig på tusindvis af input, og vil altid være smartere end noget menneske,” siger Niels Ackerman, der tidligere har haft en ledende stilling i Amazon, men som i dag arbejder hos den amerikanske detail-kæde Johnson & Johnson, til Bloomberg.

Den nye software har ifølge Bloomberg allerede haft den konsekvens, at en række højt-placerede Amazon-folk gennem den seneste tid enten har forladt virksomheden eller er blevet forflyttet til nye ansvarsområder.

Læs også: Tusindvis af danske job vil forsvinde - regeringens løsning er endnu et råd: "Er det ikke den slags, man gør, når man ikke rigtigt ved, hvad man ellers skal gøre?

Automatiseringerne startede på lageret

Amazon har i mange år været kendt for sine fuldautomatiske varelagere, der er designede til at minimere behov for menneskelig arbejdskraft, og samtidig er virksomheden kendt for at være blandt markedslederne indenfor både cloud-teknologi og kunstig intelligens.

Derfor påpeger Bloomberg også, at det er de færreste internt i koncernen, der er overraskede over, at Amazon nu flexer sine automatiserings-muskler på nye områder.

”Ingen anden virksomhed har ressourcerne og ekspertisen til at samle alle disse fremvoksende teknologier og anvende dem til at fjerne mennesker fra processen, og samtidig gøre det på en måde, der er mere præcis og pålidelig,” siger Joel Sutherland, der er professor med speciale i supply-chains på University of San Diego, til Bloomberg.

Amazon oplyser selv til Bloomberg, at virksomheden gennem den seneste tid ”har standardiseret en række produkter, værktøjer og tjenester,” og derfor har foretaget en række organisationsændringer.

Virksomheden oplyser desuden, at virksomheden i øjeblikket har 16.000 ledige stillinger og sidste år alene skabte 130.000 nye job.

Læs også: Sådan undgår du at blive "amazoned": Den danske e-handels-branche har fem råd til dig, der frygter at blive kørt over af mægtige Amazon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Her er 10 spændende it-job som er ledige lige nu: Søg dem her

Der er en masse ledige stillinger derude, og vi har udvalgt 10 it-stillinger fra hele landet, som du kan søge her og nu.

Vi har fundet 10 spændende it-stillinger, som du kan søge nu
Tag det næste skridt i din karriere: Her er 10 spændende stillinger, som du kan søge lige nu
På udkig efter nyt job? Vi har fundet 10 ledige stillinger til dig
Vi har fundet 10 fristende it-stillinger til dig - søg dem lige her

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu