Artikel top billede

Morgen-briefing: Uber er kort og godt "et forbrydersyndikat" / Danmark på Top 10 over lande, der udsættes for snedig type hackerangreb / Apple holder igen med stor skærmrevolution / Region Hovedstaden planlægger at outsource hele sin it-infrastruktur

Uber er kort og godt "et forbrydersyndikat" / Danmark på Top 10 over lande, der udsættes for snedig type hackerangreb / Apple holder igen med stor skærmrevolution / Region Hovedstaden planlægger at outsource hele sin it-infrastruktur.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensens afløser, Steffen Villadsen.

Uber er kort og godt "et forbrydersyndikat"

Den hårde udmelding kommer fra Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, der ikke har meget tiltro til Uber, der har proklameret sit comeback i Danmark.

Det skriver Børsen.

Den kras udmelding kom under en debat mellem transportminister Ole Birk Olesen (LA) og Ubers talsmand i Danmark, Kristian Agerbo Yde på Folkemødet i Allinge.

Ordføreren var på plads som tilskuer, og det var herfra, han kom med den kontante udmelding, der bekræfter, at Uber ikke just er på Dansk Folkepartis ønskeliste, selvom tjenesten altså har proklameret et dansk comeback.

"Det er spil for galleriet. Uber er ikke helhjertet interesseret i at gå ind på den nuværende taxilov. Jeg tror dybest set bare, de venter på, at der kommer en liberalisering og en lempelse. Jeg kan jo ikke vide, hvad Ubers intentioner er, men jeg kender historikken," siger Kim Christiansen til Børsen.

Læs mere om Uber her: Uber arbejder på dansk comeback: Erkender at første omgang var en fejl

Danmark på Top 10 over lande, der udsættes for snedig type hackerangreb

På trods af vores ringe størrelse, indtager Danmark en kedelig placering blandt de ti nationer i verden, der oftest udsættes for en særlig type af hackerangreb. Det skriver Finans på baggrund af en rapport fra virksomheden Tech Micro.

Det drejer sig om såkaldt CEO-fraud eller på dansk direktørsvindel, hvor hackerne sender en e-mail, der foregiver at være fra topchefen, med besked om, at han skal bruge et stort beløb til et givent formål.

At Danmark er blandt de ti lande i verden, der oftest udsættes for netop denne type af angreb, skyldes vort høje niveau af digitalisering. Det forklarer Jesper Mikkelsen, der it-sikkerhedsekspert hos Trend Micro til Finans.

"Den type angreb er relativt nemt for de it-kriminelle at udføre, og løsesummen er stor. Danmark er langt fremme, når det gælder digitaliseringen af forretningsprocesser. Det er nemt og hurtigt at overføre penge mellem virksomheder og personer. Samtidig er vi et velstillet land, og det ved hackerne godt," siger Jesper Mikkelsen.

Top 10 over lande med flest CEO Frauds
1. Australien
2. Storbritannien
3. USA
4. Canada
5. Norge
6. Tyskland
7. Indien
8. Frankrig
9. Holland
10. Danmark

Her er tre gode råd til at undgå den slags angreb: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'

Apple holder igen med stor skærmrevolution

Smartphone-giganten holder igen med at skifte skærmene på alle sine kommende modeller.

I følge kilder, har Apple i hvert fald selv en forventning om, at man også i den kommende tid fortsat vil komme til at sælge flest telefoner med LCD-skærme frem for de nyere og dyrere OLED-skærme.

Det skriver Wall Street Journal.

Årsagen skal findes hos forbrugerne. Apple selv ønsker nemlig ikke, at holde igen med de nye og bedre skærme i deres smarthphones.

Forbrugerne derimod er mere prisfølsomme end forventet. Den nye teknologi findes blandt andet i iPhone X, og netop denne model har da også fået kritik for sin høje pris.

Læs mere om det her: Apple på vej med stort skifte i skærmteknologi: Næste år får alle nye iPhones OLED-skærme

Region Hovedstaden planlægger at outsource hele sin it-infrastruktur.

Landets mest folkerige region har planer om at outsource sin it-infrastruktur. Region Hovedstaden er allerede i dialog med en række virksomheder angående operationen.

Det skriver Version2.

Torben Dalgaard, der er direktør i Center for It, Medico og Telefoni bekræfter, at regionen er i planlægningsfasen.

"Det er rigtigt, at vi pt. undersøger mulighederne for at source," siger han til Version2.

Regionen skulle efter sigende være i færd med at afklare, hvor store dele af it-infrastrukturen, der kan outsources, da en del af setup'et er så specielt, at hyldevarer måske ikke kan erstatte det.

Ifølge Version2 er Region Hovedstaden i dialog med indiske Hindustan Computers Limited og KMD angående infrastrukturen og Atea og Atos i forhold til den tekniske support.

Læs om KMD's egne planer for outsourcing her:

KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere

KMD er tæt på at outsource for milliarder: Skandaler og hård konkurrence fra Netcompany presser KMD til strategiskifte

KMD's milliardaftale markerer milepæl i it-branchen: "Når historiebøgerne skal skrives, vil man se tilbage på det her som et radikalt skifte"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital