Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM overtager 300 KMD-ansatte - men nægter at give jobgaranti

Q&A: Det er nu officielt, at KMD outsourcer infrastrukturdrift og omkring 300 medarbejdere til IBM. Computerworld har talt med Henrik Tang Hedegaard, administrerende direktør for IBM i Norden, om de mange medarbejderes fremtid.

Premium Kun for abonnenter
Som Computerworld allerede afslørede fredag, outsourcer KMD en stor del af den daglige drift af it-infrastrukturområdet til IBM.

Det kan du læse mere om her: KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere

Som et led i aftalen overgår omkring 300 medarbejdere fra KMD til IBM 1. oktober.

Computerworld har talt med Henrik Tang Hedegaard, administrerende direktør for IBM i Norden, om fremtiden for de medarbejdere, som bliver virksomhedsoverdraget til IBM.

I overtager 300 medarbejdere fra KMD, hvad indebærer det?


"Det er en del af aftalen. Der er omkring 300 medarbejdere, der flytter over planmæssigt 1. oktober. Det er ekstremt vigtigt for os, fordi vi skal levere en kvalitetsservice fra dag et til KMD og deres kunder," siger Henrik Tang Hedegaard og fortsætter:

"Det giver os også en mulighed for at få nogle kompetencer om bord, som vi måske ikke har haft så mange af - det ser vi selvfølgelig også frem til. Vi glæder os til at byde de nye medarbejdere velkomne."

Hvilke forhold kommer de nye medarbejdere ind på?

"Jeg tror, at det hedder aftalen om virksomhedsoverdragelse - at de overgår med de samme konditioner, som de har haft hos KMD. De får forhåbentligt nogle andre karrieremuligheder hos os som en global organisation specialiseret inden for de her områder af it-drift. Det er som altid spændende, når vi skal have nye medarbejdere om bord."

Får de nogle garantier for jobsikkerhed?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter