Artikel top billede

Trump giver løfte til Apples Tim Cook: iPhones bliver ikke en del af ulmende handelskrig

Apple frygter, at en handelskrig mellem Kina og USA kan få store konsekvenser for virksomheden, der får produceret sine produkter i Kina.

Apples iPhones bliver ikke ramt af amerikansk straftold som led i den handelskrig, der i øjeblikket ulmer mellem USA og Kina.

Det har den amerikanske præsident Donald Trump ifølge New York Times forsikret Apples administrerende direktør Tim Cook om.

Ifølge avisen deltog Tim Cook i sidste måned i et møde i det Hvide Hus, hvor han advarede præsidenten om, at hans handelspolitik overfor Kina kan have stor skadelig effekt for Apple, der som bekendt får samlet sine iPhones i Kina.

USA har allerede pålagt en straftold på 25 procent på 1104 kinesiske varer, mens kineserne har pålagt en tilsvarende told på 659 forskellige amerikanske produkter.

Yderligere straftold på vej

Mandag aften advarede Trump-administrationen om, at man forbereder at pålægge yderligere straftold til en samlet værdi på 200 milliarder dollar på kinesiske produkter.

I den forbindelse har Trump-regeringen dog angiveligt garanteret, at iPhones der er produceret i Kina ikke vil blive pålagt told.

Ifølge New York Times frygter Apple dog, at Kina vil gengælde på måder, der kan skade Apple.

Eksempelvis ved at kineserne slipper det berygtede kinesiske bureaukrati løs mod Apple, og dermed kan skabe forsinkelser i Apples livsvigtige supply-chain ved eksempelvis at stille nye krav og regler, som Apples produkter skal leve op til.

Artiklen i New York Times beskriver derfor hvordan Tim Cook i den seneste tid er trådt i karakter som tech-branchens førende diplomat.

I øjeblikket mødes han ikke blot med toppen af den amerikanske regering, men han tilhører også en eksklusiv flok af amerikanske erhvervsledere, der har haft mulighed for at møde den kinesiske leder Xi Jinping.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere