Artikel top billede

Trump giver løfte til Apples Tim Cook: iPhones bliver ikke en del af ulmende handelskrig

Apple frygter, at en handelskrig mellem Kina og USA kan få store konsekvenser for virksomheden, der får produceret sine produkter i Kina.

Apples iPhones bliver ikke ramt af amerikansk straftold som led i den handelskrig, der i øjeblikket ulmer mellem USA og Kina.

Det har den amerikanske præsident Donald Trump ifølge New York Times forsikret Apples administrerende direktør Tim Cook om.

Ifølge avisen deltog Tim Cook i sidste måned i et møde i det Hvide Hus, hvor han advarede præsidenten om, at hans handelspolitik overfor Kina kan have stor skadelig effekt for Apple, der som bekendt får samlet sine iPhones i Kina.

USA har allerede pålagt en straftold på 25 procent på 1104 kinesiske varer, mens kineserne har pålagt en tilsvarende told på 659 forskellige amerikanske produkter.

Yderligere straftold på vej

Mandag aften advarede Trump-administrationen om, at man forbereder at pålægge yderligere straftold til en samlet værdi på 200 milliarder dollar på kinesiske produkter.

I den forbindelse har Trump-regeringen dog angiveligt garanteret, at iPhones der er produceret i Kina ikke vil blive pålagt told.

Ifølge New York Times frygter Apple dog, at Kina vil gengælde på måder, der kan skade Apple.

Eksempelvis ved at kineserne slipper det berygtede kinesiske bureaukrati løs mod Apple, og dermed kan skabe forsinkelser i Apples livsvigtige supply-chain ved eksempelvis at stille nye krav og regler, som Apples produkter skal leve op til.

Artiklen i New York Times beskriver derfor hvordan Tim Cook i den seneste tid er trådt i karakter som tech-branchens førende diplomat.

I øjeblikket mødes han ikke blot med toppen af den amerikanske regering, men han tilhører også en eksklusiv flok af amerikanske erhvervsledere, der har haft mulighed for at møde den kinesiske leder Xi Jinping.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere