Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Asus' ZenBook Pro får et såkaldt 'ScreenPad' i stedet for en touchpad.

Nu kan danskerne købe Asus’ snedige bærbar: Den har et touch-display i stedet for trackpad’en.

Dansk pris og tilgængelighed på Asus’ lovende ZenBook Pro 15 (UX580) er ude.

Asus’ svar på Apples Touch Bar til Macbook virker lovende.

I selskabets nye kollektion af Zenbook Pro-maskiner vrages den trykfølsomme touch-flade til fordel for et decideret touchdisplay, som giver laptopen øget funktionalitet.

ZenBook Pro 15 fik sin officielle debut i begyndelsen af juni måned ved årets Computex-messe i Taipei. Og nu, få uger senere, er maskinen til at købe herhjemme.

Debutprisen lyder på på 14.999 kroner hos udvalgte forhandlere.

En mindre variant med 14 tommer display, i stedet for 15 tommer, er også i bedding, salgsdebut og pris på denne model, kan Asus Danmark dog ikke præcisere endnu.

Læs også: Galt eller genialt? Denne bærbare computer bytter track-pad’en ud med et touch-display

Snedigt ekstra-display og livlig storskærm

Det er ikke nogen billig maskine, men Asus kvitterer her, ved at byde på den særlige ’ScreenPad’ – en 5,5 tommer stort touch-skærm, som spiller sammen med blandt andet Microsoft Office og Spotify.

Her kan du skabe genveje, styre programmer eller endda spejle din mobils skærm på laptop’en via Asus Sync-appen.

Ud over sit særlige ekstra-display, byder ZenBook Pro 15 på et skarpt 4K display med livlige farver som dækker 100 procent af det professionelle Adobe RGB farverum.

Farveægtheden er samtidig sikret af Pantone. Til det lovende display følger et sæt Harmann Kardon signerede stereohøjttalere.

Kanterne omkring displayet er samtidig gjort smallere, hvorfor ZenBook Pro 15 er sammenlignelig i størrelse med 14 tommer laptops. Maskinen vejer i alt 1,88 kilogram og fylder 365 x 241 x 19 mm.

Godt med power og tilslutningsmuligheder.

Til det interessante koncept følger en kapabel pakke, som skal drive Windows 10 Pro frem.

I maskinrummet finder du Intels nye ottende generation Core i9 processor med seks kerner ombord, som ledsages af 16GB DDR4 RAM og et hurtigt Pci-e baseret SSD-lager på 512GB.

Spil og andre grafisk krævende opgaver varetages af Nvidia GTX 1050Ti grafikkort – et midrange grafikkort med 4GB VRAM ombord.

Det hele bliver drevet frem af et 71 Wh stort batteri, en gennemsnittelig størrelse for en stor og kraftig en maskine.

Tilslutningsmulighederne er mange: op til tre eksterne skærme displays kan sluttes til maskinen, to via USB-C Thunderbolt 3 og et via en HDMI-port. Dertil kommer to almindelige USB-A porte og en lille micro-SD kortlæser.

Læs også: Ugen i tech - Drømmedisplays fra Østen, følsom smartphone fra HTC og rutefly med foldbare vinger

Herunder kan du se Asus vise sin ScreenPad i aktion:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.