Artikel top billede

Asus' ZenBook Pro får et såkaldt 'ScreenPad' i stedet for en touchpad.

Nu kan danskerne købe Asus’ snedige bærbar: Den har et touch-display i stedet for trackpad’en.

Dansk pris og tilgængelighed på Asus’ lovende ZenBook Pro 15 (UX580) er ude.

Asus’ svar på Apples Touch Bar til Macbook virker lovende.

I selskabets nye kollektion af Zenbook Pro-maskiner vrages den trykfølsomme touch-flade til fordel for et decideret touchdisplay, som giver laptopen øget funktionalitet.

ZenBook Pro 15 fik sin officielle debut i begyndelsen af juni måned ved årets Computex-messe i Taipei. Og nu, få uger senere, er maskinen til at købe herhjemme.

Debutprisen lyder på på 14.999 kroner hos udvalgte forhandlere.

En mindre variant med 14 tommer display, i stedet for 15 tommer, er også i bedding, salgsdebut og pris på denne model, kan Asus Danmark dog ikke præcisere endnu.

Læs også: Galt eller genialt? Denne bærbare computer bytter track-pad’en ud med et touch-display

Snedigt ekstra-display og livlig storskærm

Det er ikke nogen billig maskine, men Asus kvitterer her, ved at byde på den særlige ’ScreenPad’ – en 5,5 tommer stort touch-skærm, som spiller sammen med blandt andet Microsoft Office og Spotify.

Her kan du skabe genveje, styre programmer eller endda spejle din mobils skærm på laptop’en via Asus Sync-appen.

Ud over sit særlige ekstra-display, byder ZenBook Pro 15 på et skarpt 4K display med livlige farver som dækker 100 procent af det professionelle Adobe RGB farverum.

Farveægtheden er samtidig sikret af Pantone. Til det lovende display følger et sæt Harmann Kardon signerede stereohøjttalere.

Kanterne omkring displayet er samtidig gjort smallere, hvorfor ZenBook Pro 15 er sammenlignelig i størrelse med 14 tommer laptops. Maskinen vejer i alt 1,88 kilogram og fylder 365 x 241 x 19 mm.

Godt med power og tilslutningsmuligheder.

Til det interessante koncept følger en kapabel pakke, som skal drive Windows 10 Pro frem.

I maskinrummet finder du Intels nye ottende generation Core i9 processor med seks kerner ombord, som ledsages af 16GB DDR4 RAM og et hurtigt Pci-e baseret SSD-lager på 512GB.

Spil og andre grafisk krævende opgaver varetages af Nvidia GTX 1050Ti grafikkort – et midrange grafikkort med 4GB VRAM ombord.

Det hele bliver drevet frem af et 71 Wh stort batteri, en gennemsnittelig størrelse for en stor og kraftig en maskine.

Tilslutningsmulighederne er mange: op til tre eksterne skærme displays kan sluttes til maskinen, to via USB-C Thunderbolt 3 og et via en HDMI-port. Dertil kommer to almindelige USB-A porte og en lille micro-SD kortlæser.

Læs også: Ugen i tech - Drømmedisplays fra Østen, følsom smartphone fra HTC og rutefly med foldbare vinger

Herunder kan du se Asus vise sin ScreenPad i aktion:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere