Artikel top billede

(Foto: Colin Bamford)

Internetmåling: Antal af cyberangreb falder, når der spilles VM-fodboldkamp

Antallet af cyberangreb falder, hver gang der spilles VM-fodboldkamp i Rusland.

Det er ikke kun ‘almindelige’ mennesker, der kan lide at bænke sig foran fjernsynet, når der i disse uger spilles VM-fodbold i Rusland.

Noget kunne nemlig tyde på, at også hackerne er fodboldglade. I hvert registrerer internet-kæmpen Akamai, der håndterer en stor del af verdens internet-trafik, et fald i antallet af webbaserede angreb, hver gang der spilles en VM-kamp i Rusland.

“Vores analyser af trafikken viser, at angrebene tager af, når der er kamp, for så at stige igen, når kampen er slut,” siger Erik Henriksson fra Akamai til Computerworlds svenske søstermedie.

En anden sjov tendens er ifølge Akamai, at man kan registrere en stigning i hacker-aktiviteten i de lande, som har tabt en fodboldkamp i turneringen.

“Noget tyder på, at hackerne er dårlige tabere, som angriber omverdenen, når de har tabt,” siger Erik Henriksson.

Han understreger dog, at man ikke skal lægge for stor vægt på ‘analysen,’ da hackeraktiviteterne kan komme fra botnetvæk eller andet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere