Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny erhvervsminister betegnes som ‘en ballademager’ / Instagram åbner for timelange videoer / EU vil holde ‘blockathon’ - 11 hold skal dyste

Ny erhvervsminister betegnes som ‘en ballademager’. Instagram åbner for timelange videoer. EU vil holde ‘blockathon’ - 11 hold skal dyste.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Ny erhvervsminister betegnes som ‘en ballademager’

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) trak sig onsdag som erhvervsminister til fordel for en stilling som administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Brian Mikkelsen har i de senere år i høj grad haft blikket rettet mod den danske it-branche, hvis udvikling og rammevilkår har været et fokusområde for ham.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udnævnte fluks efter opsigelsen var landet på hans bord Rasmus Jarlov (K) til ny erhvervsminister.

Posten overdrages til ham klokken 14:00 i dag i Erhvervsministeriet (hvilket betyder, at hverken han eller Brian Mikkelsen kommer til at se kampstart på fodboldlandskampen i dag).

Politiken betegner ham som en ‘ballademager’, mens Finans skriver, at Dansk Industri peger på det, som DI mener bør være hans hovedopgaver (som også var Brian Mikkelsens hovedfokus): Digitalisering, regelforenkling, flere iværksættere og sikre, at de små og mellemstore virksomheder vokser.

Instagram åbner for timelange videoer

Facebook-ejede Instagram har lanceret en ny app, der giver mulighed for at oploade videoer med en længde på op til en time.

Den nye tjeneste hedder IGTV og sigter direkte mod at tage kampen op med Google-ejede YouTube.

Ifølge Reuters henvender IGTV sig blandt andet til berømtheder og andre med mange følgere på de sociale medier, som nu får lejlighed til at oploade længere klip.

“Teenagere ser 40 procent mindre fjernsyn i dag end de gjorde for fem år siden. Tiden er inde til, at video rykker fremad og udvikler sig,” siger Instagram-chef Kevin Systrom.

EU vil holde ‘blockathon’ - 11 hold skal dyste

EU slår i morgen dørene op for sin første såkaldte ‘blockathon’ i Bruxelles.

Her skal 11 hold konkurrere om at kode blockchain-baserede prototyper, som ‘bedst kan hjælpe forbrugere, toldmyndigheder og transportvirksomheder i kampen mod kopivarer,’ hedder det.

Den samlede præmiesum er 100.000 euro.

Du kan læse mere om blockathonen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere