Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny erhvervsminister betegnes som ‘en ballademager’ / Instagram åbner for timelange videoer / EU vil holde ‘blockathon’ - 11 hold skal dyste

Ny erhvervsminister betegnes som ‘en ballademager’. Instagram åbner for timelange videoer. EU vil holde ‘blockathon’ - 11 hold skal dyste.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Ny erhvervsminister betegnes som ‘en ballademager’

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) trak sig onsdag som erhvervsminister til fordel for en stilling som administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Brian Mikkelsen har i de senere år i høj grad haft blikket rettet mod den danske it-branche, hvis udvikling og rammevilkår har været et fokusområde for ham.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udnævnte fluks efter opsigelsen var landet på hans bord Rasmus Jarlov (K) til ny erhvervsminister.

Posten overdrages til ham klokken 14:00 i dag i Erhvervsministeriet (hvilket betyder, at hverken han eller Brian Mikkelsen kommer til at se kampstart på fodboldlandskampen i dag).

Politiken betegner ham som en ‘ballademager’, mens Finans skriver, at Dansk Industri peger på det, som DI mener bør være hans hovedopgaver (som også var Brian Mikkelsens hovedfokus): Digitalisering, regelforenkling, flere iværksættere og sikre, at de små og mellemstore virksomheder vokser.

Instagram åbner for timelange videoer

Facebook-ejede Instagram har lanceret en ny app, der giver mulighed for at oploade videoer med en længde på op til en time.

Den nye tjeneste hedder IGTV og sigter direkte mod at tage kampen op med Google-ejede YouTube.

Ifølge Reuters henvender IGTV sig blandt andet til berømtheder og andre med mange følgere på de sociale medier, som nu får lejlighed til at oploade længere klip.

“Teenagere ser 40 procent mindre fjernsyn i dag end de gjorde for fem år siden. Tiden er inde til, at video rykker fremad og udvikler sig,” siger Instagram-chef Kevin Systrom.

EU vil holde ‘blockathon’ - 11 hold skal dyste

EU slår i morgen dørene op for sin første såkaldte ‘blockathon’ i Bruxelles.

Her skal 11 hold konkurrere om at kode blockchain-baserede prototyper, som ‘bedst kan hjælpe forbrugere, toldmyndigheder og transportvirksomheder i kampen mod kopivarer,’ hedder det.

Den samlede præmiesum er 100.000 euro.

Du kan læse mere om blockathonen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere