Artikel top billede

Telenor får rekordbøde i Norge: Skal betale over en halv milliard kroner

620 millioner kroner skal Telenor betale for at have forsøgt at forhindre bygningen af et tredje mobilnetværk i Norge. Telenor mener ikke, at selskabet har gjort noget galt.

Det norske Konkurransetilsynet, der svarer til de danske konkurrencemyndigheder, har i den grad givet Telenor noget at tænke over.

Teleselskabets norske forretning er blevet tildelt en bøde på hele 788 millioner norske kroner, svarende til omkring 620 millioner kroner.

Det er den største bøde, der nogensinde er givet af de norske konkurrencemyndigheder.

Telenor får bøden for ulovligt at have forsøgt at holde konkurrenter væk fra det norske telemarked i forbindelse med introduktionen af et tredje mobilnetværk i Norge.

Telenor prøvede at forhindre det tredje mobilnet

Sagerns kerne er, at Network Norge og Tele2 siden 2007 har forsøgt at oprette et tredje mobilnetværk i Norge, da Norge er et af ganske få lande i Europa, der kun har to landsdækkende mobilnetværk.

De netværk er ejet af henholdsvis Telenor og Telia.

54 procent af Telenor er ejet af den norske, og derfor skal andre norske teleselskaber købe sig ind på Telenors netværk.

Og det var lige præcis, hvad Network Norge og Tele2 forsøgte at gøre i de områder af landet, hvor det tredje mobilnetværk endnu ikke var udbygget.

I 2010 ændrede Telenor så vilkårene i aftalen med de to teleselskaber, hvilket dræbte alle økonomiske incitamenter for at bygge det tredje mobilnetværk.

Konkurransetilsynet har nu vurderet, at Telenor bevidst har forsøgt at forhindre Network Norges investering i det tredje mobilnetværk.

Sagen kan appelleres

Telenor har gennem hele forløbet holdt fast i, at selskabet ikke har gjort noget galt.

Dommen kan appelleres til de norske konkurrencemyndigheder og senere til landets domstole, hvis Telenor ønsker det.

Hvorvidt selskabet vil gøre brug af den mulighed, har Telenor endnu ikke taget stilling til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere