Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor får rekordbøde i Norge: Skal betale over en halv milliard kroner

620 millioner kroner skal Telenor betale for at have forsøgt at forhindre bygningen af et tredje mobilnetværk i Norge. Telenor mener ikke, at selskabet har gjort noget galt.

Det norske Konkurransetilsynet, der svarer til de danske konkurrencemyndigheder, har i den grad givet Telenor noget at tænke over.

Teleselskabets norske forretning er blevet tildelt en bøde på hele 788 millioner norske kroner, svarende til omkring 620 millioner kroner.

Det er den største bøde, der nogensinde er givet af de norske konkurrencemyndigheder.

Telenor får bøden for ulovligt at have forsøgt at holde konkurrenter væk fra det norske telemarked i forbindelse med introduktionen af et tredje mobilnetværk i Norge.

Telenor prøvede at forhindre det tredje mobilnet

Sagerns kerne er, at Network Norge og Tele2 siden 2007 har forsøgt at oprette et tredje mobilnetværk i Norge, da Norge er et af ganske få lande i Europa, der kun har to landsdækkende mobilnetværk.

De netværk er ejet af henholdsvis Telenor og Telia.

54 procent af Telenor er ejet af den norske, og derfor skal andre norske teleselskaber købe sig ind på Telenors netværk.

Og det var lige præcis, hvad Network Norge og Tele2 forsøgte at gøre i de områder af landet, hvor det tredje mobilnetværk endnu ikke var udbygget.

I 2010 ændrede Telenor så vilkårene i aftalen med de to teleselskaber, hvilket dræbte alle økonomiske incitamenter for at bygge det tredje mobilnetværk.

Konkurransetilsynet har nu vurderet, at Telenor bevidst har forsøgt at forhindre Network Norges investering i det tredje mobilnetværk.

Sagen kan appelleres

Telenor har gennem hele forløbet holdt fast i, at selskabet ikke har gjort noget galt.

Dommen kan appelleres til de norske konkurrencemyndigheder og senere til landets domstole, hvis Telenor ønsker det.

Hvorvidt selskabet vil gøre brug af den mulighed, har Telenor endnu ikke taget stilling til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere