Artikel top billede

Disse Mac-computere vil ikke kunne opgradere til den kommende macOS, Mojave, til efteråret - se listen her

Apple lancerer til efteråret ny version af selskabets MacOS med navnet macOS Mojave. Langt fra alle Mac-modeller vil kunne opdatere. Se her, hvilke modeller, der bliver efterladt i kulden.

Den næste version af Apples desktop-styresystem kommer til at hedde macOS 10.14 Mojave og vil blive lanceret til efteråret.

Styresystemet kommer til at indeholde en række opgraderinger, som du kan læse mere om her: Ugen i tech - Få overblikket over ugens to kæmpemesser: Apples WWDC og Computex i Taiwan

Det bliver dog langt fra alle Mac-ejere, der vil kunne få glæde af MacOS Mojave, for Apple efterlader nemlig en række Mac-modeller bag sig med opdateringen.

Apples opgraderings-cyklus har betydet, at en række ældre Mac-computere i dag kører med den nyeste version af styresystemet, High Sierra.

Disse computere - som er op til ni år gamle - vil imidlertid ikke kunne opgradere til Mojave til efteråret, men bliver nødt til at forblive på High Sierra.

Ifølge Apple vil disse ældre computere fortsat modtage sikkerheds-opdateringer til High Sierra til sommeren 2020, hvor Apple pensionerer systemet.

Apple har endnu ikke offentliggjort listen over Mac-modeller, der vil kunne modtage opgraderingen.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau meddelte selskabet imidlertid i forbindelse med lanceringen af udvikler-betaen for et par uger siden, at macOS 10.14 ville kunne køre på Mac-computere ‘introduceret i midten af 2012 eller senere samt på Mac Pro-modeller fra 2010 og 2012 med de anbefalede grafik-kort.’

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau betyder denne sætning, at Apple fejer en lang række Mac-modeller ud ad ligningen.

Konkret betyder det, at Mac-computere fra 2009, 2010 og 2011 ikke vil kunne opgradere til macOS 10.14 Mojave.

Det vil til gengæld MacBook Air fra midten af 2012 og frem, MacBook Pro fra 2015 og frem, MacBook Pro med Retina fra midten af 2012 og frem, iMac og iMac Pro fra slutningen af 2012, Mac Mini fra 2012 og Mac Pro fra 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere