Artikel top billede

Disse Mac-computere vil ikke kunne opgradere til den kommende macOS, Mojave, til efteråret - se listen her

Apple lancerer til efteråret ny version af selskabets MacOS med navnet macOS Mojave. Langt fra alle Mac-modeller vil kunne opdatere. Se her, hvilke modeller, der bliver efterladt i kulden.

Den næste version af Apples desktop-styresystem kommer til at hedde macOS 10.14 Mojave og vil blive lanceret til efteråret.

Styresystemet kommer til at indeholde en række opgraderinger, som du kan læse mere om her: Ugen i tech - Få overblikket over ugens to kæmpemesser: Apples WWDC og Computex i Taiwan

Det bliver dog langt fra alle Mac-ejere, der vil kunne få glæde af MacOS Mojave, for Apple efterlader nemlig en række Mac-modeller bag sig med opdateringen.

Apples opgraderings-cyklus har betydet, at en række ældre Mac-computere i dag kører med den nyeste version af styresystemet, High Sierra.

Disse computere - som er op til ni år gamle - vil imidlertid ikke kunne opgradere til Mojave til efteråret, men bliver nødt til at forblive på High Sierra.

Ifølge Apple vil disse ældre computere fortsat modtage sikkerheds-opdateringer til High Sierra til sommeren 2020, hvor Apple pensionerer systemet.

Apple har endnu ikke offentliggjort listen over Mac-modeller, der vil kunne modtage opgraderingen.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau meddelte selskabet imidlertid i forbindelse med lanceringen af udvikler-betaen for et par uger siden, at macOS 10.14 ville kunne køre på Mac-computere ‘introduceret i midten af 2012 eller senere samt på Mac Pro-modeller fra 2010 og 2012 med de anbefalede grafik-kort.’

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau betyder denne sætning, at Apple fejer en lang række Mac-modeller ud ad ligningen.

Konkret betyder det, at Mac-computere fra 2009, 2010 og 2011 ikke vil kunne opgradere til macOS 10.14 Mojave.

Det vil til gengæld MacBook Air fra midten af 2012 og frem, MacBook Pro fra 2015 og frem, MacBook Pro med Retina fra midten af 2012 og frem, iMac og iMac Pro fra slutningen af 2012, Mac Mini fra 2012 og Mac Pro fra 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere