Artikel top billede

Disse Mac-computere vil ikke kunne opgradere til den kommende macOS, Mojave, til efteråret - se listen her

Apple lancerer til efteråret ny version af selskabets MacOS med navnet macOS Mojave. Langt fra alle Mac-modeller vil kunne opdatere. Se her, hvilke modeller, der bliver efterladt i kulden.

Den næste version af Apples desktop-styresystem kommer til at hedde macOS 10.14 Mojave og vil blive lanceret til efteråret.

Styresystemet kommer til at indeholde en række opgraderinger, som du kan læse mere om her: Ugen i tech - Få overblikket over ugens to kæmpemesser: Apples WWDC og Computex i Taiwan

Det bliver dog langt fra alle Mac-ejere, der vil kunne få glæde af MacOS Mojave, for Apple efterlader nemlig en række Mac-modeller bag sig med opdateringen.

Apples opgraderings-cyklus har betydet, at en række ældre Mac-computere i dag kører med den nyeste version af styresystemet, High Sierra.

Disse computere - som er op til ni år gamle - vil imidlertid ikke kunne opgradere til Mojave til efteråret, men bliver nødt til at forblive på High Sierra.

Ifølge Apple vil disse ældre computere fortsat modtage sikkerheds-opdateringer til High Sierra til sommeren 2020, hvor Apple pensionerer systemet.

Apple har endnu ikke offentliggjort listen over Mac-modeller, der vil kunne modtage opgraderingen.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau meddelte selskabet imidlertid i forbindelse med lanceringen af udvikler-betaen for et par uger siden, at macOS 10.14 ville kunne køre på Mac-computere ‘introduceret i midten af 2012 eller senere samt på Mac Pro-modeller fra 2010 og 2012 med de anbefalede grafik-kort.’

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau betyder denne sætning, at Apple fejer en lang række Mac-modeller ud ad ligningen.

Konkret betyder det, at Mac-computere fra 2009, 2010 og 2011 ikke vil kunne opgradere til macOS 10.14 Mojave.

Det vil til gengæld MacBook Air fra midten af 2012 og frem, MacBook Pro fra 2015 og frem, MacBook Pro med Retina fra midten af 2012 og frem, iMac og iMac Pro fra slutningen af 2012, Mac Mini fra 2012 og Mac Pro fra 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere