Artikel top billede

Her ses et af Microsofts datacentre i Dublin, Irland.

Microsoft vil bygge to helt nye datacentre i Norge

Microsoft har valgt at placere to helt nye datacentre i Oslo og Stavanger i Norge.

Indtil videre er det Danmark og Sverige, der er løbet med de fleste nye datacenter-investeringer i Norden.

Men nu har Microsoft offentliggjort, at virksomheden er på vej med to nye datacentre i Norge.

Det skriver det norske it-medie Digi.no.

Ifølge det norske medie vil de to nye datacentre bliver placeret i Oslo og Stavanger, og det ventes, at de vil være i drift fra udgangen af 2019.

Det er planen at de nye datacentre skal drive tjenester som Azure, Office 365 og Dynamics 365.

Øget efterspørgsel efter cloud-tjenester

Microsoft oplyser til Digi.no, at investeringerne kommer som et resultat af øget efterspørgsel efter Azure, Office 365 og Dynamics 365-produkter, og valget er faldet på Norge, fordi det er et moderne land med god infrastruktur og adgang til vedvarende energi.

De norske planer bliver offentliggjort få uger efter, at det er kommet frem, at en endnu ukendt international virksomhed har planer om et opføre et enormt datacenter ved Esbjerg.

Læs også:
Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere