Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Folkebevægelsen mod EU vil have fjernet omstridt EU-direktiv, der kan ramme internettet: "Vi er nødt til at undgå, at det bliver stemt igennem i dets nuværende form"

Den store modstand mod EU's copyright-direketiv er helt på sin plads, mener Rina Ronja Kari, repræsentant for Folkebevægelsen mod EU. "Artikel 11 skal vi bare have slettet så hurtigt som overhoved muligt. Den skal helt ud, og artikel 13 skal laves grundlæggende om," siger hun om direktivet, der sidste uge blev stemt igennem i EU's retsudvalg, JURI.

Premium Kun for abonnenter

Med de mange harceleringer mod GDPR, der stadig er dugfriske i erindringen, synes et andet af EU's digitale reguleringstiltag nu fuldstændig at have overtaget debatten.

Det drejer sig om den kommende revidering af EU’s copyright-direktiv, der er blevet kritiseret skarpt fra flere kanter.

Copyright-direktivet udstikker de fælles regler for, hvordan ophavsret skal håndhæves - blandt andet når der deles materiale på nettet, og navnlig artikel 11 og 13 i Kommissionens udspil er kommet op i debatten.

Begge artikler har fået interneteksperter og akademikere op i det røde felt og har fået store dele af internettet til at gå ind i en modstandskamp, efter at EU's lovgivende udvalg, JURI, i sidste uge godkendte de nye copyright-regler.

Det har fået alarmklokkerne til at ringe over hele verden - heriblandt på kontoret hos Folkebevægelsen mod EU.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Europæiske datatilsyn: Sådan vil vi fremover fastsætte størrelsen på GDPR-bøder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Stort interview: Mette Kaagaard er faldet på plads som topchef for Microsoft: "Den kraft, det giver at have Microsoft i ryggen, har jeg aldrig set blive spillet ud i andre virksomheder"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

10 dage efter konkurs genopstår Finn Krusholms Tricent som nyt firma: Men kun med det halve antal medarbejderne og med Lars Seier ude af ejerkredsen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske universiteter kan først være klar med løsning på alvorligt it-sikkerhedsproblem om flere år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Efter sønderlemmende kritik om ‘uansvarlig’ og ‘farlig’ outsourcing: Energinet har fået rettet op