Artikel top billede

Morgen-briefing: Danske forsøg med selvkørende biler er gået i stå / Conferize indfører ‘billetgebyrer’ - har rundet 50.000 brugere / Dansk hotelportal præsenterer falske rabatter

Danske forsøg med selvkørende biler er gået i stå. Conferize indfører ‘billetgebyrer’ - har rundet 50.000 brugere. Dansk hotelportal præsenterer falske rabatter. Tech-aktier dykker i kølvandet på handelskrig.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske forsøg med selvkørende biler er gået i stå

Det er år siden, at Folketinget gav grønt lys til forsøg med selvkørende biler på danske veje, men siden er der intet sket, skriver Finans.

I årets løb har Vejdirektoratet kun modtaget en enkelt ansøgning, og den er endnu ikke godkendt.

Men det gør ikke noget, mener politikerne.

“Det er kun godt, at vi var ude med den forsøgsordning i lovgivningen. Det, at der ikke er så mange ansøgninger, fortæller, at det for en gang skyld ikke er os, der er kommet for sent på den,” siger Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, til avisen.

Conferize indfører ‘billetgebyrer’ - har rundet 50.000 brugere

It-selskabet Conferize, der blev børsnoteret på minibørsen First North for et år siden, vil inden nytår lancere en ny version af sin software, der henvender sig til event- og konference-arrangører.

Hidtil har selskabet anvendt en pilotudgave af softwaren, har det tidligere fortalt.

Med den opgraderede version indfører Conferize gebyrer på de billetter, der håndteres gennem løsningen.

“Med Version 2 får vi taget de første skridt i forhold til at gøre Conferize til en rentabel forretning. Vi vil fortsat kunne underbyde markedet med et suverænt produkt. Selv med lave priser er indtjeningspotentialet i forhold til billetgebyrer stort. Det skyldes adgangen til et enormt globalt marked, som vi kan betjene med et skalérbart selvbetjeningsprodukt, der ikke har væsentlige driftsomkostninger," lyder det fra direktør Martin Ferro-Thomsen.

Dansk hotelportal præsenterer falske rabatter

Den danske hotelportal Nustay ‘lokker med falske rabatter,’ skriver Børsen.

Portalen reklamerer med store rabatter, men de er ifølge avisen ‘helt skæve’ i forhold til de reelle priser hos portalens konkurrenter.

“De burde være korrekte langt det meste af tiden. Hvis det er tilfældet, at nogle ikke er, skal vi selvfølgelig have undersøgt hvorfor,” lyder det fra direktør og stifter Mathias Lundø Nielsen i avisen.

Tech-aktier dykker i kølvandet på handelskrig

En række amerikanske tech-aktier tog et ordentligt dyk mandag i kølvandet på præsident Donald Trumps eskalerende handelskrig med Kina.

Aktiekurserne for både Intel, Micron Technology og Nvidia faldt alle med mere end fire procent, hvilket ifølge Reuters er det største fald på en enkelt dag i de seneste måneder.’

Selskaberne bliver ikke mindst ramt af, at deres supply chains er globale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere