Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske forsøg med selvkørende biler er gået i stå / Conferize indfører ‘billetgebyrer’ - har rundet 50.000 brugere / Dansk hotelportal præsenterer falske rabatter

Danske forsøg med selvkørende biler er gået i stå. Conferize indfører ‘billetgebyrer’ - har rundet 50.000 brugere. Dansk hotelportal præsenterer falske rabatter. Tech-aktier dykker i kølvandet på handelskrig.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske forsøg med selvkørende biler er gået i stå

Det er år siden, at Folketinget gav grønt lys til forsøg med selvkørende biler på danske veje, men siden er der intet sket, skriver Finans.

I årets løb har Vejdirektoratet kun modtaget en enkelt ansøgning, og den er endnu ikke godkendt.

Men det gør ikke noget, mener politikerne.

“Det er kun godt, at vi var ude med den forsøgsordning i lovgivningen. Det, at der ikke er så mange ansøgninger, fortæller, at det for en gang skyld ikke er os, der er kommet for sent på den,” siger Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, til avisen.

Conferize indfører ‘billetgebyrer’ - har rundet 50.000 brugere

It-selskabet Conferize, der blev børsnoteret på minibørsen First North for et år siden, vil inden nytår lancere en ny version af sin software, der henvender sig til event- og konference-arrangører.

Hidtil har selskabet anvendt en pilotudgave af softwaren, har det tidligere fortalt.

Med den opgraderede version indfører Conferize gebyrer på de billetter, der håndteres gennem løsningen.

“Med Version 2 får vi taget de første skridt i forhold til at gøre Conferize til en rentabel forretning. Vi vil fortsat kunne underbyde markedet med et suverænt produkt. Selv med lave priser er indtjeningspotentialet i forhold til billetgebyrer stort. Det skyldes adgangen til et enormt globalt marked, som vi kan betjene med et skalérbart selvbetjeningsprodukt, der ikke har væsentlige driftsomkostninger," lyder det fra direktør Martin Ferro-Thomsen.

Dansk hotelportal præsenterer falske rabatter

Den danske hotelportal Nustay ‘lokker med falske rabatter,’ skriver Børsen.

Portalen reklamerer med store rabatter, men de er ifølge avisen ‘helt skæve’ i forhold til de reelle priser hos portalens konkurrenter.

“De burde være korrekte langt det meste af tiden. Hvis det er tilfældet, at nogle ikke er, skal vi selvfølgelig have undersøgt hvorfor,” lyder det fra direktør og stifter Mathias Lundø Nielsen i avisen.

Tech-aktier dykker i kølvandet på handelskrig

En række amerikanske tech-aktier tog et ordentligt dyk mandag i kølvandet på præsident Donald Trumps eskalerende handelskrig med Kina.

Aktiekurserne for både Intel, Micron Technology og Nvidia faldt alle med mere end fire procent, hvilket ifølge Reuters er det største fald på en enkelt dag i de seneste måneder.’

Selskaberne bliver ikke mindst ramt af, at deres supply chains er globale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere