Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Er Oracle presset? Ændrer pludselig regnskabspraksis for cloud-forretningen

Oracle ændrer pludselig regnskabspraksis for sin cloud-forretning. Analytikere spekulerer i, om det skyldes, at Oracle taber markedsandele på de vigtigste cloudområder.

Oracle ændrer pludselig den måde, hvorpå selskabet opridser de finansielle resultater for selskabets cloud-forretning i dets regnskaber.

Hidtil har Oracle oplyst omsætningen for henholdsvist Software-as-a-Service (SaaS) samt de kombinerede Platform-as-a-Service (Paas) og Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Nu slås de tre områder sammen til et samlet område med navnet ‘cloud services and licens support.’

Det kommer til at dække både Saas, cloud-baserert PaaS, Iaas samt omsætning på opdateringer, produkt-support og licens-support til de cloud-baserede løsninger.

Manøvren har betydet, at cloud pludselig står for 60 procent af Oracles samlede omsætning i det netop overståede fjerde regnskabs-kvartal.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er markedet imidlertid ikke særligt imponeret. I hvert fald dykkede Oracle-aktien med syv procent i kølvandet på regnskabet.

Samtidig spekulerer flere analytikere i, at Oracles regnskabs-manøvre mest af alt har til formål at camouflere, at Oracle sakker bagud i forhold til de store konkurrenter på cloud-markedet, som er Microsoft, Amazon Web Services og Google.

“Oracles stabile maintenance-base er en ‘cash cow,’ men vi tror, at selskabet hastigt taber markedsandele på de mest interessante områder inden for infrastruktur-software (Paas/IaaS),” lyder det fra analysehuset Stifel, skriver CNBC.

Ifølge Oracles topchef, Safra Katz, er ændringen det direkte resultat af selskabets såkaldte BYOL (bring your own license), som Oracle har introduceret til on-premisekunder, der vil skifte til clouden.

“BYOL giver kunderne mulighed for at flytte deres eksisterende on-premise licenser over i Oracle Cloud, såfremt de fortsætter med at betale for support for licenserne,” siger Safra Katz til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det betyder ifølge hende, at Oracles opgjorde licens-omsætning fremover bliver en ‘kombination af nye cloud-licenser og nye on-premise-licenser.’

“Klart? Ikke helt. Katz siger egentligt, at kunderne nu hælder med en hybrid tilgang, og det betyder, at omsætninges-tallene ikke kan opdeles i cloud og on-premise, og derfor kalder Oracle bare det hele for cloud,” lyder det fra vores amerikanske nyhedsbureau.

Det globale cloud-marked vokser kraftigt for tiden. De fem største cloud-leverandører - alt medregnet - er for tiden Amazon, Microsoft, IBM, Google og Alibaba.

Læs også:

Det svære valg for enhver it-chef: Skal du vælge cloud, jern eller outsourcing? Sådan træffer du det bedste valg

Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere