Artikel top billede

Er Oracle presset? Ændrer pludselig regnskabspraksis for cloud-forretningen

Oracle ændrer pludselig regnskabspraksis for sin cloud-forretning. Analytikere spekulerer i, om det skyldes, at Oracle taber markedsandele på de vigtigste cloudområder.

Oracle ændrer pludselig den måde, hvorpå selskabet opridser de finansielle resultater for selskabets cloud-forretning i dets regnskaber.

Hidtil har Oracle oplyst omsætningen for henholdsvist Software-as-a-Service (SaaS) samt de kombinerede Platform-as-a-Service (Paas) og Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Nu slås de tre områder sammen til et samlet område med navnet ‘cloud services and licens support.’

Det kommer til at dække både Saas, cloud-baserert PaaS, Iaas samt omsætning på opdateringer, produkt-support og licens-support til de cloud-baserede løsninger.

Manøvren har betydet, at cloud pludselig står for 60 procent af Oracles samlede omsætning i det netop overståede fjerde regnskabs-kvartal.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er markedet imidlertid ikke særligt imponeret. I hvert fald dykkede Oracle-aktien med syv procent i kølvandet på regnskabet.

Samtidig spekulerer flere analytikere i, at Oracles regnskabs-manøvre mest af alt har til formål at camouflere, at Oracle sakker bagud i forhold til de store konkurrenter på cloud-markedet, som er Microsoft, Amazon Web Services og Google.

“Oracles stabile maintenance-base er en ‘cash cow,’ men vi tror, at selskabet hastigt taber markedsandele på de mest interessante områder inden for infrastruktur-software (Paas/IaaS),” lyder det fra analysehuset Stifel, skriver CNBC.

Ifølge Oracles topchef, Safra Katz, er ændringen det direkte resultat af selskabets såkaldte BYOL (bring your own license), som Oracle har introduceret til on-premisekunder, der vil skifte til clouden.

“BYOL giver kunderne mulighed for at flytte deres eksisterende on-premise licenser over i Oracle Cloud, såfremt de fortsætter med at betale for support for licenserne,” siger Safra Katz til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Det betyder ifølge hende, at Oracles opgjorde licens-omsætning fremover bliver en ‘kombination af nye cloud-licenser og nye on-premise-licenser.’

“Klart? Ikke helt. Katz siger egentligt, at kunderne nu hælder med en hybrid tilgang, og det betyder, at omsætninges-tallene ikke kan opdeles i cloud og on-premise, og derfor kalder Oracle bare det hele for cloud,” lyder det fra vores amerikanske nyhedsbureau.

Det globale cloud-marked vokser kraftigt for tiden. De fem største cloud-leverandører - alt medregnet - er for tiden Amazon, Microsoft, IBM, Google og Alibaba.

Læs også:

Det svære valg for enhver it-chef: Skal du vælge cloud, jern eller outsourcing? Sådan træffer du det bedste valg

Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere