Artikel top billede

Trods alvorlig trussel mod Danmark: Virksomheder siger nej tak til stort statsligt hacker-værn

Selvom der er en alvorlig cyber-trussel mod Danmark, så fravælger flere virksomheder at deltage i et stort anlagt værn mod cyberangreb.

Myndigheder og virksomheder afviser at deltage i et nyt centralt og statsligt værn mod cyberangreb.

Det fremgår af en ny årsberetning fra Center for Cybersikkerhed, skriver erhvervsmediet Finans.

Det nye værn kommer til at bestå af et stort sensornetværk, der skal beskytte danske virksomheder og myndigheder mod cyberangreb.

Som Computerworld tidligere har kunne berette, så beskriver Center for Cybersikkerhed den aktuelle cybertrussel mod Danmark som "meget alvorlig".

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”

Alligevel har flere virksomheder allerede trukket sig fra samarbejdet, der indtil videre består af 39 såkaldte tilslutningsaftaler med virksomheder og myndigheder, oplyser Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, till Finans.

”Der er en række udfordringer i forbindelse med tilslutning til vores sensornetværk. For det første er tilslutning ikke relevant for alle. Sensorerne er især relevante for dem, som er udsat for de allermest avancerede trusler,” siger Thomas Lund-Sørensen til Finans.

En af de virksomheder, der har trukket sig fra samarbejdet er den danske telegigant TDC.

Ifølge chefkonsulent fra Dansk Industri Morten Rosted Vang fravælger virksomheder at deltage, fordi det er for meget fokus på avancerede cyberangreb fra statslige aktører. En type angreb, der ikke matcher de trusler, som virksomhederne oplever i hverdagen.

Læs også:Et hemmeligt antal bokse sikrer mod it-angreb i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere