Artikel top billede

Trods alvorlig trussel mod Danmark: Virksomheder siger nej tak til stort statsligt hacker-værn

Selvom der er en alvorlig cyber-trussel mod Danmark, så fravælger flere virksomheder at deltage i et stort anlagt værn mod cyberangreb.

Myndigheder og virksomheder afviser at deltage i et nyt centralt og statsligt værn mod cyberangreb.

Det fremgår af en ny årsberetning fra Center for Cybersikkerhed, skriver erhvervsmediet Finans.

Det nye værn kommer til at bestå af et stort sensornetværk, der skal beskytte danske virksomheder og myndigheder mod cyberangreb.

Som Computerworld tidligere har kunne berette, så beskriver Center for Cybersikkerhed den aktuelle cybertrussel mod Danmark som "meget alvorlig".

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”

Alligevel har flere virksomheder allerede trukket sig fra samarbejdet, der indtil videre består af 39 såkaldte tilslutningsaftaler med virksomheder og myndigheder, oplyser Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, till Finans.

”Der er en række udfordringer i forbindelse med tilslutning til vores sensornetværk. For det første er tilslutning ikke relevant for alle. Sensorerne er især relevante for dem, som er udsat for de allermest avancerede trusler,” siger Thomas Lund-Sørensen til Finans.

En af de virksomheder, der har trukket sig fra samarbejdet er den danske telegigant TDC.

Ifølge chefkonsulent fra Dansk Industri Morten Rosted Vang fravælger virksomheder at deltage, fordi det er for meget fokus på avancerede cyberangreb fra statslige aktører. En type angreb, der ikke matcher de trusler, som virksomhederne oplever i hverdagen.

Læs også:Et hemmeligt antal bokse sikrer mod it-angreb i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere