Artikel top billede

Trods alvorlig trussel mod Danmark: Virksomheder siger nej tak til stort statsligt hacker-værn

Selvom der er en alvorlig cyber-trussel mod Danmark, så fravælger flere virksomheder at deltage i et stort anlagt værn mod cyberangreb.

Myndigheder og virksomheder afviser at deltage i et nyt centralt og statsligt værn mod cyberangreb.

Det fremgår af en ny årsberetning fra Center for Cybersikkerhed, skriver erhvervsmediet Finans.

Det nye værn kommer til at bestå af et stort sensornetværk, der skal beskytte danske virksomheder og myndigheder mod cyberangreb.

Som Computerworld tidligere har kunne berette, så beskriver Center for Cybersikkerhed den aktuelle cybertrussel mod Danmark som "meget alvorlig".

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”

Alligevel har flere virksomheder allerede trukket sig fra samarbejdet, der indtil videre består af 39 såkaldte tilslutningsaftaler med virksomheder og myndigheder, oplyser Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, till Finans.

”Der er en række udfordringer i forbindelse med tilslutning til vores sensornetværk. For det første er tilslutning ikke relevant for alle. Sensorerne er især relevante for dem, som er udsat for de allermest avancerede trusler,” siger Thomas Lund-Sørensen til Finans.

En af de virksomheder, der har trukket sig fra samarbejdet er den danske telegigant TDC.

Ifølge chefkonsulent fra Dansk Industri Morten Rosted Vang fravælger virksomheder at deltage, fordi det er for meget fokus på avancerede cyberangreb fra statslige aktører. En type angreb, der ikke matcher de trusler, som virksomhederne oplever i hverdagen.

Læs også:Et hemmeligt antal bokse sikrer mod it-angreb i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere