Artikel top billede

Ny undersøgelse: Hver tredje vil hellere betale til ransomware end opgradere sikkerheden

En ny rapport viser, at hver tredje erhvervsleder hellere vil betale en ransomware-løsesum end investere i it-sikkerhed, og i vores naboland Norge er tallet endnu højere.

Hver tredje beslutningstager i erhvervslivet vil hellere betale løsepenge til ransomware-bagmænd end investere i it-sikkerhed.

Det viser en rapport fra NNIT Security, skriver det danske it-medie Version2.

Rapporten bygger på svar fra 1800 respondenter i store dele af verden, men dog ikke fra Danmark.

Af alle de adspurgte svarer en tredjedel således at de hellere vil betale en løsesum, og i vores naboland Norge er det hele 40 procent.

NNIT Security påpeger rapporten, at svarene er udtryk for en reaktiv tilgang for sikkerhedsproblemer, men derimod peger på en bekymrende mangel på langsigtet sikkerhedsstrategi.

Sidste år spurgte Computerworld sine læser om de ville betale ransomware. Her afviste 63 procent blankt at udbetale en løsesum, mens 14 procent svarede, at de ville gøre det, hvis det var sidste udvej.

Læs mere:
Vil du betale ransomware-løsepenge? Her er svaret fra danske it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere