Artikel top billede

(Foto: kaptnali / kaptnali)

Ny undersøgelse: Hver tredje vil hellere betale til ransomware end opgradere sikkerheden

En ny rapport viser, at hver tredje erhvervsleder hellere vil betale en ransomware-løsesum end investere i it-sikkerhed, og i vores naboland Norge er tallet endnu højere.

Hver tredje beslutningstager i erhvervslivet vil hellere betale løsepenge til ransomware-bagmænd end investere i it-sikkerhed.

Det viser en rapport fra NNIT Security, skriver det danske it-medie Version2.

Rapporten bygger på svar fra 1800 respondenter i store dele af verden, men dog ikke fra Danmark.

Af alle de adspurgte svarer en tredjedel således at de hellere vil betale en løsesum, og i vores naboland Norge er det hele 40 procent.

NNIT Security påpeger rapporten, at svarene er udtryk for en reaktiv tilgang for sikkerhedsproblemer, men derimod peger på en bekymrende mangel på langsigtet sikkerhedsstrategi.

Sidste år spurgte Computerworld sine læser om de ville betale ransomware. Her afviste 63 procent blankt at udbetale en løsesum, mens 14 procent svarede, at de ville gøre det, hvis det var sidste udvej.

Læs mere:
Vil du betale ransomware-løsepenge? Her er svaret fra danske it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere