Artikel top billede

(Foto: kaptnali / kaptnali)

Ny undersøgelse: Hver tredje vil hellere betale til ransomware end opgradere sikkerheden

En ny rapport viser, at hver tredje erhvervsleder hellere vil betale en ransomware-løsesum end investere i it-sikkerhed, og i vores naboland Norge er tallet endnu højere.

Hver tredje beslutningstager i erhvervslivet vil hellere betale løsepenge til ransomware-bagmænd end investere i it-sikkerhed.

Det viser en rapport fra NNIT Security, skriver det danske it-medie Version2.

Rapporten bygger på svar fra 1800 respondenter i store dele af verden, men dog ikke fra Danmark.

Af alle de adspurgte svarer en tredjedel således at de hellere vil betale en løsesum, og i vores naboland Norge er det hele 40 procent.

NNIT Security påpeger rapporten, at svarene er udtryk for en reaktiv tilgang for sikkerhedsproblemer, men derimod peger på en bekymrende mangel på langsigtet sikkerhedsstrategi.

Sidste år spurgte Computerworld sine læser om de ville betale ransomware. Her afviste 63 procent blankt at udbetale en løsesum, mens 14 procent svarede, at de ville gøre det, hvis det var sidste udvej.

Læs mere:
Vil du betale ransomware-løsepenge? Her er svaret fra danske it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere