Artikel top billede

Atea risikerer at miste værdifulde ordrer efter dom i bestikkelsessag

Dommen i den store bestikkelsessag betyder, at SKI kan annullere en række store aftaler med Atea.

Den økonomiske lussing efter dommen i den såkaldte Atea-sag kan risikere at vokse sig langt større, end den bøde på 10 millioner som Atea er blevet idømt.

For Atea risikerer at miste værdifulde ordrer hos storkunden Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI).

Så sent som i december 2017 vandt Atea en ordre til en værdi på mindst 600 millioner kroner hos SKI.

Men SKI har tidligere advaret om, at Atea kan risikere at få annulleret sine ordrer, hvis virksomheden bliver dømt i sagen.

"I vores kontrakter vi har vi direkte angivet, at bestikkelse udgør misligholdelse, og at SKI kan ophæve kontrakten, hvis der foreligger en endelig dom for bestikkelse," sagde SKI's markedsdirektør, Rasmus Lund Kongsgaard i 2016 til Computerworld i den forbindelse.

Det kan du læse mere om her: It-bestikkelsessag kan koste Atea alle selskabets SKI-kontrakter.

Allerede da Region Sjælland-sagen tog sin begyndelse i sommeren 2015, advarede SKI's direktør, Signe Lynggaard Madsen, i et brev til Atea's administrerende direktør, Morten Felding, om, at bestikkelse kan koste endog rigtigt dyrt for it-leverandøren.

I brevet, som du kan læse her, understreger Signe Lynggaard Madsen, at alle Atea's aftaler med offentlige kunder, der er indgået via SKI's rammeaftaler, kan opsiges øjeblikkeligt, hvis Atea bliver dømt for bestikkelse.

"For en god ordens skyld ønsker SKI at gøre opmærksom på, at SKI som fast praksis har indsat klausuler i sine rammeaftaler, der berettiger SKI til at bringe aftaler til ophør med øjeblikkelig virkning, såfremt den pågældende leverandør dømmes for bestikkelse," skrev direktøren.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere