Artikel top billede

Atea risikerer at miste værdifulde ordrer efter dom i bestikkelsessag

Dommen i den store bestikkelsessag betyder, at SKI kan annullere en række store aftaler med Atea.

Den økonomiske lussing efter dommen i den såkaldte Atea-sag kan risikere at vokse sig langt større, end den bøde på 10 millioner som Atea er blevet idømt.

For Atea risikerer at miste værdifulde ordrer hos storkunden Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI).

Så sent som i december 2017 vandt Atea en ordre til en værdi på mindst 600 millioner kroner hos SKI.

Men SKI har tidligere advaret om, at Atea kan risikere at få annulleret sine ordrer, hvis virksomheden bliver dømt i sagen.

"I vores kontrakter vi har vi direkte angivet, at bestikkelse udgør misligholdelse, og at SKI kan ophæve kontrakten, hvis der foreligger en endelig dom for bestikkelse," sagde SKI's markedsdirektør, Rasmus Lund Kongsgaard i 2016 til Computerworld i den forbindelse.

Det kan du læse mere om her: It-bestikkelsessag kan koste Atea alle selskabets SKI-kontrakter.

Allerede da Region Sjælland-sagen tog sin begyndelse i sommeren 2015, advarede SKI's direktør, Signe Lynggaard Madsen, i et brev til Atea's administrerende direktør, Morten Felding, om, at bestikkelse kan koste endog rigtigt dyrt for it-leverandøren.

I brevet, som du kan læse her, understreger Signe Lynggaard Madsen, at alle Atea's aftaler med offentlige kunder, der er indgået via SKI's rammeaftaler, kan opsiges øjeblikkeligt, hvis Atea bliver dømt for bestikkelse.

"For en god ordens skyld ønsker SKI at gøre opmærksom på, at SKI som fast praksis har indsat klausuler i sine rammeaftaler, der berettiger SKI til at bringe aftaler til ophør med øjeblikkelig virkning, såfremt den pågældende leverandør dømmes for bestikkelse," skrev direktøren.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere