Artikel top billede

Apple og Samsung begraver stridsøksen i historisk stor patentsag: "Sumo-bryderne er blevet trætte af at bryde"

Steve Jobs lovede at starte en atomkrig mod selskaber, der kopierede Apple. Men nu har Apple og Samsung efter en syv år langt patentkrig begravet stridsøksen.

Apple og Samsung har langt om længe indgået en aftale, der betyder, at de to selskaber begraver stridsøksen i den store patentkrig, der gennem syv år har raset mellem selskaberne.

Ifølge Wall Street Journal ønsker de to selskaber ikke at kommentere på indholdet i aftalen.

Konflikten mellem de to selskaber brød ud i 2011, da Apple-stifteren Steve Jobs på sit dødsleje sværgede, at han ville være parat til at starte ”en atomkrig” mod de selskaber, der kopierede Apple og krænkede virksomhedens patenter.

”Sumo-bryderne er blevet trætte af at bryde. De er begge trætte og glade for at slippe for at skulle betale store advokatregninger. Vi får muligvis aldrig at vide, hvem der blinkede først, hvem der tog initiativet til at slutte det,” siger Paul Berghoff, patentavokat hos det amerikanske advokatselskab McDonnell Boehnen Hulbert & Berghoff, til Bloomberg.

For fire år siden indgik Apple og Samsung dog en aftale om at henlægge alle patent-retssager uden for USA, og nu har de to selskaber således også indgået en aftale om de resterende patentsager i USA.

Ifølge Wall Street Journal er der tale om en endelig aftale, der betyder, at selskaberne ikke igen kan føre sager på baggrund af de samme anklager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere