Artikel top billede

Steve Jobs-dødtrussel mod Android kan bruges mod Apple

Den afdøde Applechefs løfte om at "tilintetgøre" Android for enhver pris indgår nu formelt i Apples patentslagsmål med Motorola.

Patentsagen mellem Apple og Motorola får nu tilført en god portion ekstra kollorit.

Motorola har nemlig fået dommerens velsignelse til at benytte citater fra afdøde Steve Jobs omhandlende hans mening om Android. Og Jobs forsøgte hverken at nedtone sit mishag eller på nogen måde udglatte sine holdninger til det konkurrerende operativsystem.

"Jeg vil tilintetgøre Android, for det er et stjålet produkt. Jeg er villig til at føre atomkrig over det her," sagde han blandt andet i den biografi, som han lod skrive i perioden op til sin død sidste år.

Apple havde forsøgt at få brugen af rasende Jobs-ciater fra biografien bandlyst i retten, fordi man frygtede, at de ville sætte firmaet i et dårligt lys, skriver Reuters.

Men dommeren ved den ret i Chicago, hvor patentslagsmålet mellem Apple og Motorola i første omgang udspilles, gav Apple en kurv.

Apple havde bedt om, at enhver brug af Jobs-biografien blev forhindret under retssagen "for at undgå potentielt forudintagethed mod Apple, hvis Motorola får lov at appelere til juryens følelser," hed det i Apple-advokaternes anmodning.

I en kort kendelse udsendt i torsdags blev den begæring affejet af dommer Richard Posner.

Kendelsen betyder, at Motorola nu frit kan anvende alle de Steve Jobs-citater i retssagen, man måtte have lyst til. Muligvis vil det også gælde følgende passus, som er hentet fra biografien, hvor Steve Jobs taler videre om Googles "tyveri":

"Om jeg så skal bruge mit sidste døende åndedrag, om jeg skal bruge hver en cent af Apples indestående på 40 milliarder dollars i banken, så vil jeg gøre denne uret om".

Dommeren gav ikke nogen begrundelse for at afvise Apples ønske om at udelukke Jobs-citater i retssagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere