Artikel top billede

Foto: Dan Jensen.

Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Moderniseringsstyrelsen 'opfordrer med øjeblikkelig virkning' til, at al offentlig indkøb hos Atea stopper i kølvandet på dommen i bestikkelsessagen onsdag.

Dommen over Atea ser ud til at få alvorlige konsekvenser for et af Nordens største it-selskaber.

På baggrund af, at selskabet ikke har valgt at anke bøden på 10 millioner kroner, som selskabet fik onsdag i en af danmarkshistoriens største bestikkelsessager, trækker staten nu fingrene til sig.

Moderniseringsstyrelsen har bedt om en grundig redegørelse, og indtil Kammeradvokaten har kigget på sagen, stilles samhandlen med det offentlige så at sige i bero.

"På baggrund af dommen opfordrer Moderniseringsstyrelsen med øjeblikkelig virkning til, at de fællesstatslige rammeaftaler med Atea A/S sættes i bero. Det vil sige, at Moderniseringsstyrelsen opfordrer alle kunder på de fællesstatslige aftaler til at afvente Moderniseringsstyrelsens og SKI’s vurdering af konsekvenserne af dommen, før man foretager køb hos Atea A/S på de fællesstatslige aftaler," skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Når der kommer en afklaring fra Kammeradvokaten vil Moderniseringsstyrelsen sammen med SKI beslutte, hvilke konsekvenser dommen skal have for Atea.

Indtil da er handlen med det nu dømte Atea sat i bero.

Det er på trods af, at virksomheden både har hjulpet politiet med opklaringen og i øvrigt som de første i Danmark har opnået en ISO-certificering, der imødegår bestikkelse.

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere