Artikel top billede

Nedbrud i net- og mobilbanker breder sig til 11 banker: Alle Bankdatas kunder er ramt

11 danske banker er ramt af det nedbrud, der har irriteret danske bankkunder med driftsforstyrrelser hele formiddagen. Bankdata oplyser ikke, hvornår problemerne forventes løst.

Problemerne med driftsforstyrrelserne for de danske bankkunders mobil- og netbanker breder sig fredag.

Det startede med, at en række kunder hos Sydbank, Jyske Bank og Alm. Brand rapporterede om problemer med at tilgå bankernes net- og mobilbanker.

Herefter oplyste Sparekassen Sjælland-Fyn, at bankens platforme også var ramt.

Nu oplyser Bankdata i en mail til Computerworld, at "alle banker har været påvirket i perioder."

Det betyder, at bankkunder hos hele 11 danske banker er påvirket af nedbruddet.

Udover Sydbank, Jyske Bank, Alm. Brand og Sparekassen Sjælland-Fyn er der tale om Nordjyske Bank, Djurslands Bank, Østjydsk Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank og Kreditbanken.

Læs også: Bankdata ramt af nedbrud: Mindst fire danske mobil- og netbanker i problemer - se her om du er ramt

Stadig ingen tidshorisont

Computerworld talte tidligere på dagen med Bankdata, der på det tidspunkt oplyste, at der ikke ikke var tale om "et stort nedbrud," og at selskabet forventede, at den stabile ville være tilbage i løbet af et par timer.

"Vi har ikke et stort nedbrud, så mit første bud er, at vi oppe igen i løbet af et par timer. Så hurtigt, vi finder fejlen, kan vi lave en fejlretning på det. Det er noget, vi ordner ret hurtigt, men ret hurtigt er relativt, når man står som bankkunde og gerne vil hurtigt på. Det er selvfølgelig beklageligt," sagde Annette Ernst Lüdeking, presseansvarlig hos Bankdata.

Den stabile drift er endnu ikke kommet tilbage, og nu viser det sig, at alle selskabets kunder er ramt.

Noget tyder altså på, at nedbruddet er større end først antaget.

Bankdata oplyser fortsat ikke, hvornår selskabet forventer, at der er styr på driftsproblemerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere